Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya gelişi kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bolu'ya gelişi kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 17 Temmuz 1934’te Bolu’ya gelişinin 86. Yılı Anıt Park’ta düzenlenen tören ile kutlandı.

Haber: Aslı Akış

Törene Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş’ın yanı sıra protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 86’ıncı yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi tarafından düzenlenen kutlama etkinlikleri kapsamında; Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Ardından Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende Vali Ahmet Ümit ve Belediye Başkanı Tanju Özcan Anıt Özel Defteri imzaladı.

BAŞKAN ÖZCAN ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Anıt Özel Defteri’ne yazdıklarını törendekilere paylaşan Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Vizyonu, cesareti ve kararlılığı ile bizlere çağdaş ve demokratik bir Türkiye bırakan, tüm dünyaya kuşaklar boyunca örnek olmuş ve olmaya da devam eden büyük lider, eşsiz kahraman Mustafa Kemal Atatürk; Bugün, ilimize teşriflerinizin 86. Yıl dönümü. Bizler aynı o günkü heyecanla sizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

17 Temmuz 1934 yılında Bolu’ya gerçekleştirdiğiniz ziyarette, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi kararınız ile tüm dünyaya çağdaşlık, özgürlük ve demokrasi dersi verdiniz. Böylesine önemli bir kararı Bolu’da almanız bizleri son derece gururlandırmış, sizin vizyon,  cesaret ve kararlılığınız bizlere her zaman örnek olmuştur.

Bolu Belediye Başkanı olarak, sizin fikir ve düşüncelerinizden hiçbir zaman ayrılmadan, en büyük emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, en güzel şehirlerinden birisi olan Bolu’ya, gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda hizmet edeceğime bir kez daha huzurunuzda söz veriyorum.

Yüreği; bu vatana hizmet etme aşkı ve sizin sevginiz ile dolu olan bir Belediye Başkanı olarak, başta sizleri ve tüm silah arkadaşlarınızı saygı ve özlemle anıyor, Bolu halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Ruhunuz şad olsun” ifadelerine yer verdi.

VALİ ÜMİT ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Bolu Valisi Ahmet Ümit ise anıt özel defterinde; “Hep birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşlarına gönülden bağlılıklarımızı, muhabbetlerimizi iletmek üzere burada bulunuyoruz. 17 Temmuz 1934 yılında Bolu’ya gerçekleştirdiğiniz ziyarette duyulan heyecanı hala hissediyoruz. Şehrimizi şereflendirmenizin gururunu bugün bir kez daha yaşıyoruz. 86 yıl önce onurlandırdığınız sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin ilmek ilmek dokuduğu Bolu günden güne sanayisi, tarımı ile Türkiye’nin gelişmesine katkı veren illerden biri haline gelmiştir. Bolumuz gelişmesine emin adımlarla devam etmektedir. Bolu, halkı ile omuz omuza size layık olabilmek için, gelecek nesillere daha güzel bir Bolu bırakabilmek için azim ve kararlılıkla, kültürümüze, medeniyetimize maddi ve manevi değerlerimize sahip çıkarak gösterdiğiniz yolda ilerliyoruz ve ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Anıt Park’ta düzenlenen tören anıt özel defterinin imzalanmasının ardından sona erdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 86. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında kent meydanında kurulan LED ekranda ise Atatürk ve Bolu gösterimi yapılıyor.