Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İyi Parti Bolu İl Kongresi Yapıldı

İyi Parti Bolu İl Kongresi Yapıldı
157 delegenin oy kullandığı kongrede 156 delegenin oyunu alan mevcut il başkanı Ahmet Örnekbaş, yeniden İYİ Parti İl Başkanlığına seçildi. Korona virüs sebebiyle seyirci alınmayarak ve sıkı tedbirler çerçevesinde gerçekleştirildi.


Haber: Aslı Akış

Köroğlu Kongre ve Düğün Salonunda gerçekleştirilen il kongresine, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, İYİ Parti Bolu Merkez İlçe başkanı Murat Güler, İYİ Parti belediye meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, CHP İL kadın Kolları başkanı Zuhal ışın Toker, İYİ Parti İlçe başkanları, delegeler ile partililer katıldı.

Pandemi sebebiyle il kongresini erteleyen İYİ Parti Bolu İl Teşkilatı bugün yeniden il başkanını seçmek için bir araya geldi. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan Başkanlığı’nı Ayhan Bölükbaşı, Divan Başkan Yardımcılığını İrfan Bayar, kâtip üyeliklerini ise Türkan Şimşek, Yusuf Cebe ve Nurten Günay’ın yaptığı kongrede ilk olarak Genel Başkan Meral Akşener’in mesajı okundu. Kongre, İl başkanlığının bütçe ve faaliyet raporları okunması ile devam etti.

“SİZLERLE YOL YÜRÜMEKTEN ÇOK MUTLUYUM”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kongrede yaptığı konuşmasında, iki partinin millet ittifakı olarak yol yürüdüğüne dikkat çekerek; “Her zaman şunu söylüyorum Hani Azerbaycan ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkiyi tarif etmek için iki devlet bir millet derler ya biz de aynı onlar gibi olduk. Aslında iki ayrı partiyiz ama Millet İttifakı’nın ortağıyız. Sizlerle yol yürümekten çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

“İNANÇLI BİR ŞEKİLDE SAHAYA ÇIKTIK VE SONUÇ ALDIK”

Başkan Özcan, seçim çalışmalarında iyi partinin elinden geleni yaptığını ifade ederek; “Sayın genel başkan Meral Akşener hanımefendi ile Ben 2 yıl çok yakın çalıştım. Odalarımız yan yana kendisi bizim meclis başkan vekilimizdi bende onun Katip üyesiydim. Bana ismimle hitap eder sadece kardeşinden Ben de ona abla diye hitap ederim. Dolayısıyla Meral ablamın kurduğu bu partide ki yoldaşlarımız ile birlikte Türkiye için mücadele etmek bize gurur veriyor. Yerel seçim sürecinde de millet ittifakı olarak burada Cumhuriyet Halk Partili, İyi Partili ayrımı yapmaksızın herkese şükranlarımı sunuyorum. Hem Cumhuriyet Halk Partili üyelerimiz hem de İyi Partili üyelerimiz Bu seçim çalışmalarında ellerinden geleni fazlasıyla ortaya koydular. İnançlı bir şekilde sahaya çıktık ve sonuç aldık. İyi Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2018 genel seçimlerinde oy toplamı belediye sınırlarında yaklaşık %35’di. AK Parti ve MHP ittifakın oy toplamı %62’di. Biz bu 35’e 53'e taşıdık. Onlar 62’den 45’e düştü. Böyle bir seçim kazandık. Önemli olan seçim kazanmak değil verdiğimiz sözleri tutmak. Bundan sonra Bolu'nun geleceğine doğru yön verebilmek. Şunu samimiyetle söylüyorum her gün çalışıyoruz. Kovid-19 sürecinde evde hiç oturmadım. Geldim belediyede çalıştım. Binlerce okuyamadığım evrak vardı bunları okudum Öğrenmem gereken yeni şeyler vardı. Kovid-19 sürecinde belki birçok insan dinlendi ama ben daha çok yoruldum. Yeni şeyler öğrenme ve denetleme açısından çok verimli bir süreç oldu. Bunu da sizlerle paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“BOLU’DA CHP VE İYİ PARTİNİN OYLARI ARTIYOR”

Geçtiğimiz günlerde Bolu’da bir anket çalışması yapıldığını da aktaran Başkan Özcan; “Bu anket çalışması sonucunda hani orada belediye hizmetleri ile ilgili konularda soruldu. Siyasi bölümü ile ilgili hem Cumhuriyet Halk Partisinin hem de İyi partinin Bolu’da oyları artıyor. AK Parti'de ciddi oranda bir düşüş var. Bunu memnuniyet duyarak söylüyorum. Anketteki bir soruda “Bu pazar genel seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?” şu parti şu farkı parti diye. İyi Parti diyenler bakıyorsunuz bir önceki seçime göre oldukça artmış. Beni duygulandıran kısmı da şu ‘Bu pazar genel seçim olsa oyunuzu kimsiniz’ sorusuna CHP’li, AK Parti, MHP demiş ama hiç iyi Parti orada çıkmamış. Nasıl olur dedim. İYİ Parti'nin oyu yükseldi diyorsunuz. Anketi yaptıran firmanın sahibi ‘evet bunun da tek bir açıklaması var’ dedi. İyi Partililer seni öyle bir benimsemiş ki seçimde hepsi sana oy vermiş, hala daha sizi kendi adayları olarak görüyorlar kendi belediye başkanları olarak görüyorlar dedi. Bu beni inanılmaz duygulandırdı. Gerçekten üzerimdeki yükü da arttırdı. Sizlere minnettarım” ifadelerini kullandı.

“BOLU'DA KİMSEYE BİRBİRİNDEN AYIRMADIK”

Başkan Özcan son olarak bolu’da hiç bir siyasi partiliyi birbirinden ayırmadıklarını belirterek; “Bugüne kadar Bolu'da kimseye birbirinden ayırmadık. AK Partili, MHP'li, Saadet Partili vatandaşlarımıza birbirinden ayrılmadık. Ama tabi duygusal olarak baktığımda, sonuçta benim bir partim var. Cumhuriyet Halk Partileri ve birlikte çalıştım. Cumhuriyet Halk partililer eve İyi partililer de o anlamda birbirinden hiç ayırmadığımı samimiyeti bilmenizi istiyorum. Eksiklerimiz vardır, hatalarımızın vardır. Sayın il başkanımıza ilçe başkanımızla sürekli istişare halindeyiz. Zaman zaman yerine getiremediğimiz talepleri oluyor ama onlara da söyledim. Hem kendi partimin İl Başkanı İlçe Başkanı'na hem İyi Partimizin İl Başkanı ilçe başkanı belli konularda biraz sabırlı olalım. Zaman içerisinde çöze bildiğiniz kadar sınıf taleplerinize daha çok çözmeye çalışacağız. Kendilerinden de bu süreçte hep anlayış gördüm. Bizlere sürekli olarak olumlu eleştiriler, yapıcı eleştiriler getirdiler. O anlamda hem Ahmet Başkan’a hem de Burak Başkan’a huzurunuzda çok teşekkür etmek istiyorum. Kongrenin geri kalan kısmında aday olan arkadaşlarıma seçilecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kongremizin hem iyi partimize hem Ülkemize hem Bolu’muza hayırlı olmasını diliyorum. Huzurunuzda da Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i sevgi ve saygıyla selamlıyorum” konuşmasını sonlandırdı.

“KONGRELER SİYASET HAYATIMIZIN TOYLARIDIR”

Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde konuşan Ahmet Örnekbaş, kongrelerin siyaset hayatının toyları olduğunu dikkat çekerek; “Memleketimin cesur insanları. Değerli yol arkadaşlarım, dava arkadaşlarım. İYİ Parti bir olmanın, bütün olmanın, haksızlıklara karşı durmanın, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve değerlerini korumanın ortak çatısı olmuştur. İYİ Parti aziz Türk milletinin sahip olduğu kadim değerlerin koruyucusudur. Kongreler siyaset hayatımızın toylarıdır. Bu gün burada daha fazla alın teri dökmek daha çok çalışmak için verdiğimiz sözü tazelemek için toplandık” ” ifadelerini kullandı.

“GAYRET ETMEYE ÇABA GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Örnekbaş konuşmasının devamında iyi parti olarak gayret etmeye ve çaba göstermeye devam edeceklerini vurgulayarak; “Türk siyasetinin son 150 yılının birikimleriyle beslenen, milliyetçi, adaletli ve kalkınmacı yürüyüşümüz, yepyeni bir döneme giriyor. Ülkemizin bize her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğu bir gerçek. Cumhuriyet tarihimizin en sorunlu dönemlerinden birini yaşıyoruz, karanlık bir girdaba doğru sürükleniyoruz. Böyle bir zamanda, tarihteki örneklerinden de biliyoruz ki, elini taşın altına koymaktan çekinmeyen cesurlar her daim göreve talip olmuş ve ülkemizi-milletimizi düzlüğe çıkarmışlardır. Hiçbir hesabın içinde değiliz, olmayacağız. Tek hesabımız var, o da milletimizi huzur ve refaha kavuşturmak. Bu uğurda yorulmak bilmeden çalışacağız. Yunus Emre’nin dediği gibi; “Kader gayrete aşıktır” Gayret etmeye çaba göstermeye devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle sizleri saygı ile selamlıyorum. Toyumuz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Saat 17.00 itibariyle açılan sandık sonuçlarına göre; Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Ahmet Örnekbaş 157 delegenin 156'sının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

İYİ Parti Bolu İl Başkanlığına seçilen Ahmet Örnekbaş’ın listesinde; Ahmet Bedir, Fatma Sakarya, Elif Uğurlu, Güleser Türüdü, Hasan Hakan Alparslan, Hüseyin Kazlı, Kadir Cebe, Levent Şimşek, Meral Yiğiterol, Mihriban Yerlikaya, Nezaket Aydın, Nihat Ateş, Nurhan Körpe, Nurten Günay, Ramazan Acar, Recep Yıldız, Rifat Ümit Demirtaş, Suat Orhan Tolga Aytop, Tuncay Gülgönül, Türkan Şimşek, Ümit Kabasakal, Yakup Balveren, Yusuf Cebe, Yusuf Üçtaş isimleri yer aldı.