Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Kültür park bayrama kadar tamamlanacak”

“Kültür park bayrama kadar tamamlanacak”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Demokrasi Meydanı, İzzet Baysal Caddesi, Kültür Park gibi şehrin birçok önemli noktasında gerçekleşen çalışmalar ile ilgili müjdeler verdi. İzzet Baysal Caddesi’ndeki inceleme gezisinde konuşan Özcan, şehir merkezinde 25’ten fazla değişik iş yaptıklarını belirterek, “İnşallah şu yaz sezonu uzun sürer ve bizde COVİD-19’da kaybettiğimiz 2-3 aylık süre açığını kapatabiliriz.” dedi.


Korona virüs salgınına rağmen hız kesmeyen Bolu Belediyesi, bir yandan Demokrasi Meydanı’nı yeşillendirme çalışmaları ile baştan aşağı yenileyip, Yukarı Çarşı’ya çıkan yürüyen merdivenleri yenilerken; diğer yandan Kültür Park’ta çevre düzenlemesine başlayıp, PTT- Demokrasi Meydanı arasına sadece otobüslerin kullanacağı yeni bir yol inşa ederek önemli çalışma ve projelere imza atıyor.

Bu kapsamda kentin en önemli merkezlerinden olan Demokrasi Meydanı’nı beton görüntüsünden kurtaracak yeşillendirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yıllardır sık sık arızalanan yürüyen merdivenler ile ilgili sıkıntıyı gidermek için alınan yeni yürüyen merdivenlerin montaj işlemleri sürüyor.

Belediye hizmet binasının hemen arkasındaki Kültür Park’ın çehresini değiştirecek çevre düzenlemeleri için ise çalışmalar aralıksız devam ediyor.

İzzet Baysal Caddesi’nden geçecek yeni otobüs yolu güzergâhı da sarı renkli boya ile boyandı.

BAŞKAN ÖZCAN ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

İlk olarak Demokrasi Meydanı’ndaki çalışmaları yerinde gören Özcan, kolaylıklar dilediği kadın işçilerle sohbet ederek, ardından birlikte tırmık yaptı.

Meydan’da süren çalışmaların ardından Yukarı Çarşı’ya çıkışı sağlayan yürüyen merdivenlerin montaj çalışmaları hakkında da bilgiler alan Özcan, daha sonra ise İzzet Baysal Caddesi’ne geçerek, yeni otobüs yolu güzergahındaki boyama çalışmalarını yerinde gördü.

 “MEYDAN DEMOKRASİYE UYGUN OBJELERLE GÜÇLENDİRİLİYOR”

İnceleme gezisinde çalışmalar hakkında bilgiler veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Demokrasi Meydanı’nın çehresini değiştiren çalışmalarla ilgili, “Belediye önü olarak bilinen Demokrasi Meydanı’nı demokrasiye uygun objelerle güçlendirilmiş yeşil alan haline getiriyoruz. Şimdilik burası belediyenin önü gibi görünüyor ama asıl belediyenin araç girişleri arkadan, kültür parkın oradan olacak. Orada da çok yoğun bir çalışma var. İnşallah bayrama kadar tamamlanacak.”  dedi.

“PTT-BELEDİYE ÖNÜNE YENİ OTOBÜS YOLU AÇIYORUZ”

Özcan, İzzet Baysal Caddesi’nden geçecek yeni otobüs yolu hakkında ise, “Yine bu caddemiz üzerine bir kısım yol sarıya boyanıyor. Vatandaşlarımız merakla ‘bu ne acaba?’ diye bize soruyor. Biz daha önce söylemiştik, caddeyi araç trafiğine açmayacağız demiştik. Ancak PTT’den bankanın (Türk Ekonomi Bankası) önünde tek durak olacak şekilde toplu taşıma araçlarının, yani küçük otobüslerin gireceği bir yol olacak. Tıpkı İstiklal Caddesi’ndeki gibi. Gerekli önlemleri alarak toplu taşıma araçlarının geçmesini sağlayacağız. Ana durağımızı da ilerdeki bankanın önüne alacağız.”  diye konuştu.

“YENİLENEN YÜRÜYEN MERDİVENLER PAZARTESİ GÜNÜ HİZMETE GİRİYOR”

Uzun yıllardır sürekli arızalandığı için kullanılamayan yürüyen merdivenlerin yenilendiğini de müjdeleyen Özcan, “Keza uzun süredir polemik konusu olan, yapıldığı günden beri sürekli bozulan yürüyen merdivenleri, aslında sadece adı yürüyen merdiven olup tamiri için kendisinden kat kat daha fazla paralar ödenen yürüyen merdivenleri de yeniliyoruz. Yeni yürüyen merdivenlerin kurumları yapıldı. Üç yıllık net bir garantisi var. İnşallah arıza yapmayacak. Pazartesi günü halkımızın hizmetine sunmuş olacağız.” açıklamasında bulundu.

“PAZARYERİ TÜNELİNİ ‘YER ÇARŞISI’ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Özcan, Kent Meydanı’nda yapılacak çalışmalar biter bitmez Pazar yeri tüneli ile ilgili çalışma başlatacaklarını da söyleyerek, “İnşallah o tüneli de geleneksel köy ürünlerinin satıldığı daha düzgün ve daha temiz bir yer, adeta bir yer çarşısı haline getireceğiz.” dedi.

 

“ŞU ANDA 25’TEN FAZLA DEĞİŞİK İŞ YAPILIYOR BOLU’DA”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, açıklamalarında son olarak, il genelinde devam eden diğer çalışmalarla ilgili de konuştu. Özcan, “Tabi sadece burada çalışma yok. Yirminin üzerinde noktada çalışmalarımız devam ediyor. Bir yandan yol, diğer yandan altyapı, kaldırım çalışmaları var. Yeni yolların açılmasıyla ilgili çalışmalarımız var. Yeni parkların yapımıyla ilgili çalışmalarımız var. Yani şu anda 25’ten fazla değişik iş yapılıyor Bolu’da. İnşallah şu yaz sezonu uzun sürer ve bizde COVİD-19’da kaybettiğimiz 2-3 aylık süre açığını kapatabiliriz.” ifadelerini kullandı.