Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Cumhurbaşkanımız nasıl takdir buyurursa ben o yönde hareket ederim”

“Cumhurbaşkanımız nasıl takdir buyurursa ben o yönde hareket ederim”
AK Parti Bolu İl başkanı Nurettin Doğanay, 7. Olağan Kongre dönemi Bolu İlçe Kongrelerinin ardından İl kongresinde tekrardan aday olup olmayacağına dair açıklamada bulundu. Doğanay; “ Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri, olurları, müsaadesi ve delegemizin de beyan etmiş olduğu irade ile birlikte Ak Parti il Başkanlığı görevini yürütüyorum. Yola çıktığım ilçe başkanları, dava arkadaşlarım ve ak partinin delegesi var. Sonuçta bir istişare yapılıyor karar veriliyor ama en sonunda nihai kararı sayın cumhurbaşkanımız söylüyor” dedi.

Haber: Aslı Akış

AK Parti Bolu Teşkilatlarının ilçe kongreleri kaldığı yerden devam ederken AK Parti Bolu İl başkanı Nurettin Doğanay, süreç ile ilgili bilgiler verdi. Doğanay, 5 yıldır il başkanlığı görevini yürüttüğünü, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiri doğrultusunda hareket edeceğinin altını çizdi.

AK Parti Bolu İl başkanlığı görevinin yanı sıra Doğanay Guruba bağlı Doğanay Mühendislik ve Mimarlık ofisinde kendisi ziyaret ettiğimiz Nurettin Doğanay, Köroğlu Haber ailesine teşekkür etti. Doğanay; “İş yerime hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirmiş olduğunuz için şahsım ve çocuklarım adına öncelikle sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“İLÇE KONGRELERİMİZE BAŞLIYORUZ”

AK Parti Bolu İl başkanı Nurettin Doğanay, ilçe kongrelerinin bittikten sonra il kongresinin yapılacağını ifade ederek; “Malumunuz merkez ilçe kongremizi yaptık. Merkez ilçe kongresini yaptıktan sonra aslında ilçe kongreleri ile alakalı da start verilmişti ve hemen sonrasında Gerede ilçemizin kongresine yaptık. Sıra Göynük’e gelmişti ki; Pandemi süreci girdi. Pandemi süreci içerisinde kongre süreçleri kaldı. Nasip kısmet olursa önümüzdeki ay itibari ile ilçe kongrelerimize başlıyoruz. İlçe kongrelerimizin Bolu genelindeki tamamının bitirilmesi takriben 1,5-2 ay bir süreç alacak. İlçe kongreleri de bittikten sonra sıra il kongresine geliyor” diye konuştu.

“KARARI CUMHURBAŞKANIMIZ VERİYOR”

5 yıldır AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüten Nurettin Doğanay, kongreler ve adaylık ile ilgili kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiğini vurgulayarak; “Aşağı yukarı beş yıl oldu sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri, olurları, müsaadesi ve delegemizin de beyan etmiş olduğu irade ile birlikte Ak Parti il Başkanlığı görevini yürütüyorum, elimizden geldiğince yürütmeye çalıştık. Bu tabii benim şahsımla alakalı olacak bir durumda değil. Benim yola çıktığım ilçe başkanları, yol arkadaşları dava arkadaşlarım ve ak partinin delegesi var. Sonuçta bir istişare yapılıyor karar veriliyor ama en sonunda nihai kararı sayın cumhurbaşkanımız söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız “Bolu’da şöyle bir durum” diyor ve kongreler oluyor” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ NASIL TAKDİR BUYURURSA BEN O YÖNDE HAREKET EDERİM”

Yeni iş yerinde, sorularımızı yanıtlayan Doğanay; “Bugün parti binasında değil de benim iş yerime hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirmiş olduğunuz için şahsım ve çocuklarım adına öncelikle sizlere teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Çünkü burada biz üç kişiyiz oğlum kızım bir de ben varım. Dolayısıyla mevcutta bulunmuş ve oturmuş olduğum koltuk benim müessesemde olan ve benim olan bir yer. Burada istediğiniz zaman oturursunuz istediğiniz zaman kalkarsınız çünkü bu bana ait. Öbür tarafta Ak Parti ve AK Parti’nin lideri Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Dolayısıyla beş yıldır il Başkanlığı görevini yürüten mevcut görevine devam eden birisi olarak ben adayım değilim diye bir söylem kullanmak çok doğru olmaz çünkü ben mevcut görevime devam ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımız nasıl takdir buyurursa ben o yönde hareket ederim. Çünkü esas olan ak partinin girmiş olacağı girdiği seçimlerden kongrelerden başarılı bir şekilde çıkması ve çıkabilmesi. Bunu da şunun için söylüyorum;  biz malumunuz yerel seçimlerde Bolu aynı zamanda Göynük ve Dörtdivan ilçesine kayıp ettik” şeklinde konuştu.

“YEREL SEÇİMLER SONRASINDA İSTİFAMI SUNDUM”

Seçimlerde başarıyı sahiplendiği kadar başarısızlığı da sahiplenecek kadar medeni cesareti olduğunu belirten Nurettin Doğanay; “Geçenlerde basında görmüştüm AK Partide daha önce görev yapmış olan Ömer Sayın abi Nurettin Doğanay da istifa etmeliydi gibi bir cümle kullanmış bana sonradan geldi söyledi. Yerel seçimler sonrasında genel seçimlerde nasıl bir başarı olduysa o başarıyı sahiplenen bir il başkanı olarak yerel seçimler sonrasında da yerel anlamda bir başarısızlık varsa bir kayıp olduysa o başarısızlığı da sahiplenecek kadar medeni cesareti olan ve o medeni cesareti uygulayabilecek çap ve kapasiteye sahip bir insan olarak ben yerel seçimler sonrasında zaten istifamı sundum. Gidip gereğini yapma noktasında bizzat Ak Parti Genel merkezine söyledim. Tabii ki bu kararı o zaman da yine Sayın Cumhurbaşkanımız verecek olan oydu ve devam dedikleri için de bugüne kadar devam ettim. Son gün son noktaya kadar genel başkanın söyleyeceği cümleye kadar görevimin başındayım. AK Parti il başkanı olarak görevimi sürdürüyorum” ifadelerini kullandı.

“ORTADA BİR GENEL BAŞKAN, BİR DELEGE, BİR İRADE VAR”

Kişilerin çok uzun yıllar mevcut aynı yerde kalmasının farklı söylemler yaratacağını da kaydeden Doğanay; “Burası benim iş yerim koltuk benim olduğu için burası hakkında çok farklı şeyler söyleyebilirim. Burada bu koltuktan istediğiniz zaman kalkabilirsiniz istediğiniz zaman oturabilirsiniz ama diğer tarafta bir genel başkan, bir delege, bir irade var ortada ona göre hareket edersiniz. Bununla birlikte ben de insanların böyle çok uzun yıllar mevcut bulundukları yerlerde bulunmasını çok doğru bulan bir insan da değilim. Çünkü çok uzun dönem bulunduğunuz yerde kalırsanız bu defa farklı şeyler ortaya çıkar, farklı söylemler olabilir. Her şeyin tadı ve kararı güzeldir. Tadını kaçırdığınız zaman huzurunuzu kaçırırsınız huzurunuzu kaçırdığınız zaman hiçbir şeyin tadı olmaz. Benim siyasete bakış açım da bu öyle bakıyorum böyle düşünüyorum” dedi.