Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Panik yapmayacağız, rehavete kapılmayacağız”

“Panik yapmayacağız, rehavete kapılmayacağız”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilimizdeki koronavirüs vakalarıyla ilgili önemli açıklamada bulundu. Ümit; “Maalesef her gün vakamız var. Virüsün ilk görüldüğü zamanlara göre şu an neredeyse 3 - 4 kat artmış durumda” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit,  Mart ve Nisan aylarına göre Bolu'da şu an vakaların 4 kat daha fazla olduğunu söyledi. Ümit, çocuklara ve gençlere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunarak sosyal mesafe, hijyen kuralları ve maske kullanıma vurgu yaptı.

“VAKALAR 4 KAT ARTTI”

Vali Ahmet Ümit, endişelenecek bir durum olmadığını fakat tedbirin de elden bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak; “Her gün 100 ile 300 arası test yapıyoruz. Bazen bu test sayısının 300'ü de geçtiği oluyor. Maalesef her gün vakamız var. Virüsün ilk görüldüğü zamanlara göre şu an neredeyse 3 - 4 kat artmış durumda. Fakat vakalar kontrolümüz altında. Şu an çok endişe edilecek bir durum yok ama tedbiri elden bırakmamalıyız” şeklinde konuştu.

“DIŞARIDAN GELENLERDEN BULAŞIYOR”

Vali Ümit ilimizde vakaların artmasından şehir dışından gelenlerin etkili olduğunu söyleyerek, "İlimizde ki vaka artışlarında özellikle Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerden gelenlerin etkisi büyük. Büyük şehirlerden gelenlere dikkat etmeliyiz. Önceden maske, sosyal mesafe ve hijyen diyorduk. Şimdi bu 3 kurala dışardan gelenlerden kendimizi korumayı da ekledik. Vatandaşlarımız özellikle büyük şehirlerden gelenlerle çok yakın temaslarda bulunmasınlar" ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZA DİKKAT EDELİM”

'Çocuklarımıza ve gençlerimize dikkat edelim' diyen Vali Ümit, “Çocuklarımız ve gençler bu hastalığı bazen hissetmeden atlatabiliyorlar fakat taşıyıcı konumunda oluyorlar. Aile bireylerine bulaştırma ihtimalleri yüksek” dedi.

“KÖYLERDE KARANTİNA YOK”

Bolu'da herhangi bir köyde karantina uygulaması olmadığına dikkat çeken Ümit; "Bu konu sanırım biraz yanlış anlaşıldı. Şu an karantina veya kısıtlama uygulanan bir köyümüz yok. Biz bir köyde çok sayıda vaka tespit edince oraya 2 güvenlik görevlisi bırakıp vatandaşları uyarmalarını sağlıyoruz. Yoksa o köye giriş çıkış yasak gibi bir uygulamamız yok” diye konuştu.

“BU SALGININ ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Vali Ümit son olarak durumun kontrol altında olduğunu altını çizerek;  “Panik yapmayacağız, rehavete kapılmayacağız. Bu salgının üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bolu Gazetesi