Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MENGEN İLE GEREDE BELEDİYESİ ARASINDAKİ DAVADA KARAR ÇIKTI

MENGEN İLE GEREDE BELEDİYESİ ARASINDAKİ DAVADA KARAR ÇIKTI
Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Mengen Belediyesi’nin, ilçe sınırları içinde bulunan “Domuz Alanı” mevkiindeki iki su kaynağının Gerede Belediyesi tarafından izinsiz şekilde aktarıldığı iddiası üzerine açılan “Suya Müdahalenin önlenmesi” davası sonucunda açıklamada bulundu. Bulut; “İhtiyati tedbir ve suya el atmanın önlenmesine dair tedbir kararı alınarak ilk etapta tedbir kararıyla suya müdahale edilmesi önlenmiştir” dedi.

Haber: Ömer Çetinaslan

Mengen Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta, Mengen ilçe sınırları içinde bulunan “Domuz Alanı” mevkiindeki iki su kaynağının Gerede Belediyesi tarafından Gerede’ye aktarıldığı iddiası yer almıştı. Bunun üzerine Mengen Belediye Başkanlığı ve Mengen Karaşehler Köyü Muhtarlığı, Gerede Belediyesi’ne dava açmıştı.

Açılan davada, ilk etapta “İhtiyati tedbir ve suya el atmanın önlenmesine dair tedbir kararı alınarak suya müdahale edilmesinin önlenmesi” kararı alındı.

“DAVA HASSASİYETLE TAKİP EDİLECEK”

Konu ile ilgili bilgiler veren Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut açıklamada bulunarak; “Belediyemizin girişimleri ile Mengen Belediye Başkanlığı ve Mengen Karaşehler Köyü Muhtarlığının davacısı olduğu Gerede Belediye Başkanlığı aleyhine açmış bulunduğumuz Domuz alanındaki 2 adet Su kaynağı için Mengen Asliye Hukuk Mahkemesinin 2020/51 Esas No’lu Suya Müdahalenin önlenmesi davası açılmış olup, mahallinde yapılan keşif sonrasında mahkeme tarafından 03.07.2020 tarihli ihtiyati tedbir ve suya el atmanın önlenmesine dair tedbir kararı verilmiştir. Belediyemizin girişimleri neticesinde ilk etapta tedbir kararıyla suya müdahale edilmesi önlenmiştir. Her zaman Mengen’in menfaatlerini göz önünde bulundurarak koruduğumuz gibi yine bu konudaki dava sonuna kadar Belediyemizce hassasiyetle takip edilecektir.” İfadelerini kullandı