Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu'da koronavirüs nasıl yayıldı?

Bolu'da koronavirüs nasıl yayıldı?
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu’ya şehir dışından gelen insanların temas ettiği kişiler nedeniyle kentte koronavirüs vakalarının arttığına dikkat çekerek, vatandaşlara farklı kentlerden gelen insanlarla temasta bulunmamaları uyarısında bulundu.

Özgür Bolu Editörü ve aynı zamanda Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu’na konuşan Vali Ümit, kentte son günlerde artış gösteren koronavirüs vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kentte koronavirüsün yayılmasındaki en büyük sebebin şehir dışından kente gelen insanlar olduğunun altını çizen Vali Ahmet Ümit, “Şu an için en önemli sebep il dışından gelen insanların temasları neticesinde bulaşmaların olduğu görülüyor. Kaç gündür bütün vakaların temelinde bunu gördüm. Çok ciddi bir şey. Bizim kendi insanımız dışarıya gittiğinde dışarıdaki insanlarla temasında, dışarıdan insanlar geldiğinde yine onlarla temasında dikkat etmesi gerekiyor. Temas yapmamamız, bir araya gelmemiz gerekiyor. Daha tedbirli hareket etmesi gerekiyor” dedi.

BOLU’DA KARANTİNA UYGULANAN YER YOK

Bolu’da karantina altında olan veya alınması planlanan bir yer olmadığının altını çizen Vali Ümit, şunları söyledi:
“Bolu'da şu anda kontrollü karantina altında olan bir köyümüz yok. Yerel basında Kıbrıscık’ta karantina tedbirleri alındı diye bir haber yapılmıştı. Ancak Kıbrıscık’ta 2 tane pozitif vaka vardı. Kıbrıscık’ta 2 pozitif vaka var diye karantina tedbiri alınmaz. Bu karantina tedbirinin temelindeki espri  izolasyon uygulanmasıdır. Bolu'da hiçbir yerde karantina tedbir kararı alınmış ya da uygulanmış değil, ihtiyacımız olmadı “

KAYMAKAMLARA KORONAVİRÜS UYARISI

Vali Ümit, kaymakamları koronavirüs tedbirleri konusunda uyardığını kaydederek, “Kaymakamlar başta olmak üzere, bütün her tarafta dışarıdan gelenlerle temas konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Kaymakamlara iletiyorum, sağlık müdürleri ile beraber bu konunun bir şekilde incelenmesini ve izolasyon ehemmiyeti göstermelerini istiyorum, bu genel bir tedbirdir. Bolu'da vaka sayısının 3 katına çıkmasından sonra da ek tedbire gerek duymadık. Yapmamız gereken şey izolasyonun çok daha etkili bir şekilde uygulanmasıdır vaka sayısı azalsa da çoğalsa da biz bunu yapmak zorundayız” diye konuştu.