Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Koronavirüs, gayrimenkulde tercihleri değiştirdi

Koronavirüs, gayrimenkulde tercihleri değiştirdi
Umut İnşaat sahibi İlhami Akça, Konut kredi faiz oranlarının kamu bankalarının başlattığı kredi kampanyasıyla düşmesi sayesinde gayrimenkul sektöründe hareketlilik yaşandığını söyledi. Akça; Devletin faizlerdeki indirimi ile birlikte beraber gayrimenkulde bir hareketlenme oldu. Faiz oranlarının düşmesiyle birlikte konuş satışlarında artış oldu” dedi.

Haber: Aslı Akış

Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs, gayrimenkul sektöründe de tercihleri değiştirmeye başladığı da görüldü. Konut almak isteyenler artık butik ve yaşanabilir alanı geniş evlerin tercih ediliyor. Ev alma planı olanlar imkanlar dahilinde müstakil evlere yöneldi.

Umut İnşaat sahibi İlhami Akça, ev alırken daha çok kurumsal firmaların tercih edilmesi gerektiğinin altını çizerek; “Pandemi süreci başladığında hayat 2 boyunca neredeyse durma noktasına geldi. Ramazan bayramından sonra bir hareketlenme yaşadık. Devletin faizlerdeki indirimi ile birlikte beraber gayrimenkulde bir hareketlenme oldu. 4 yıldır bu işin içindeyiz ve sektör durma noktasına gelmişti. Şuanda faiz oranlarının düşmesiyle birlikte konuş satışlarında artış oldu.

VATANDAŞLARIN TALEBİ HANGİ YÖNDE?

Vatandaşlar proje halindeki konutlara da yöneliyor. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor. Kurumsal firma seçmeliler. Vatandaşlarımızın talepleri imkanlar dahilinde müstakil konut,  bütçe olarak da daireleri tercih ediyorlar” diye konuştu.

“BOLU’DA HER KİŞİNİN BÖLGESİ AYRIDIR”

Boluluların mahalle olarak ev alma tercihlerinin farklı farklı olduğunu da belirten Akça; “Bolu’da her kişinin bölgesi ayrıdır. Mudurnu ve Göynüklü olan vatandaşlarımız genelde Sümer Mahallesi, tepecik mahallesi, Aktaş mahallesini tercih ediyor. Bolu’da elit kesim dediğimiz mahallelerde Kılıçaslan Mahallesi, Kalıcı Konutlar mahallesi gibi bölgeleri tercih ediyorlar. Tüm Bolulu vatandaşların özellikle şu bölge olsun dediği bir bölge yok” dedi.

BİREYSEL OLARAK MI YOKSA YATIRIM AMAÇLI MI ALIYORLAR?

Tüketicinin ev satın alma alışkanlıkları ve tercihlerinin pandemi sonrasında değiştiğini ifade eden İlhami Akça; “Evin şartlarına duruma göre değişiyor. Yatırım amaçlı yer ise yatırım odaklı alıyorlar, bunun yanı sıra ailesiyle uzun yıllar oturmak için almak isteyenlerde var” şeklinde konuştu.

“ÜÇÜNCÜ PROJEMİZE BAŞLADIK”

Yeni projelerine dair de bilgiler veren Akça; “Pandemi sürecinde ileriyi göremediğimiz için mevcut projelerimizi bitirip bekleme kararı almıştık. 1,5 aylık süre içinde sektörün tekrar canlanmasıyla birlikte. Pandemi süreci bize bir etki yarattı fakat pandemi sürecinden sonra o etki ortadan kaybolmaya başladı” açıklamasında bulundu.

“YENİ BİNA OLMASINA DİKKAT EDİLMELİ”        

Son olarak vatandaşların ev alırken dikkat etmesi gerekenler hakkında uyarılarda bulunan İlhami Akça; “Vatandaşlarımızın en çok yeni bina olmasına dikkat etmelidir. 2018 yılından sonra deprem yönetmeliği uygulandı. Bu uygulamada binaların kalitesi kullanılan malzemelerin kalitesi arttı. Bu yüzden deprem yönetmeliğine uygun yeni bina olmasına dikkat etmeliler. 2018 yılından sonra yapılan binalarda vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla oturabilir” ifadelerini kullandı.