Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“DERTLERİ AT İSE, ATI BEN ONLARA GÖNDERİRİM”

“DERTLERİ AT İSE, ATI BEN ONLARA GÖNDERİRİM”
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Köroğlu Park ve Köroğlu heykeli ile yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Doğanay, Başkan Tanju Özcan'a asli görevlerini yapmadığı gerekçesiyle de tepki gösterdi. Doğanay; “Tanju Özcan, gönlünüz rahat olsun. Millet bahçesi yapılacaktır. İlla bir heykel diyorsa, CHP’nin en iyi yaptığı işlerden bir tanesi; heykel yapmaktır. İstedikleri kadar yetkiye sahipler, heykel yapabilirler. Dertleri at ise, atı ben onlara gönderirim” dedi.

Haber: Aslı Akış

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, Belediye Meclis Üyesi Burak Balaban ve Gençlik Kolları üyeleri ile Bolu Atatürk Stadyumu'nun bulunduğu caddede basın açıklaması yaptı. Doğanay, Başkan Tanju Özcan'ın, Köroğlu Park’ta Köroğlu Heykeli ile alakalı basın açıklaması üzerine açıklama yapma gereği duyduklarını söyledi.

“AĞLAMA DUVARI GİBİ OLDU”

“Köroğlu Heykeli'nin olduğu yerin ağlama duvarı gibi olduğunu ifade eden İl Başkanı Nurettin Doğanay; “Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın millet bahçesinin yapılacağı alanla orada bulunan Köroğlu heykeli hakkında yaptığı basın açıklaması üzerine bugün bir basın açıklaması yapma gereği duydum. Bolu’da ne zaman kendileri açısından bir sıkıntı olsa, Köroğlu heykelinin olduğu yer ağlama duvarı gibi oldu. Sıkışıldığı an gidip orada bir şeyler söyleniyor. En son da dün Sayın Belediye Başkanı “Verin atımı” dedi. Ben buradan kendisine atını veremiyoruz diyorum. Bu işin latifesi ama orada yapılan bir yatırım var. Bu yatırımın sonucunda da Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakanı aynı zamanda sayın cumhurbaşkanımız da millet bahçelerinin 81 ile yapılacağının sözünü verdi. Ve sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan buraya gelindi ve çalışmalar yapıldı ve bir proje hazırlandı. Bu proje hazırlandıktan sonra bizler de projenin eksik noktalarını belirttik. Bolu için yapılan bir yatırım olacağı için bazı revizyonlar yapılabileceğini söyledik. Revizyona gidildiği için bir gecikme söz konusudur. Ama sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki millet bahçesi yapılacak bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sözü veren Ak Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dı” şeklinde konuştu. 

“BELEDİYENİN ASLİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMEK LAZIM”

Doğanay, Özcan’ın konu üzerinde gösterdiği hassasiyeti önce belediyenin asli görevleri üzerinde göstermesi gerektiğini de vurgulayarak; “Biz Türkiye’de ilkleri başaran, verdiği sözlerin arkasında duran bir partiyiz. Bir taraftan da Belediye Başkanımızın millet bahçesinin yapım sürecini takip etmesini bir vatandaş olarak doğru bulabilirim ama şunu söylemem lazım. Bu kadar hassasiyet taşıyorsa öncelikle belediyenin asli görevlerini yerine getirmek lazım. Bu asli görevleri yerine getirdikten sonra Bolu’yu geleceğe taşıyacak projelere hep birlikte kafa yorabiliriz” dedi.

“ŞEHİRDE KALDIRIMLARIN ÜZERİNİ OT BAĞLAMIŞ”

Doğanay, şehirde kaldırımların üzerinin ot bağladığına da dikkat çekerek; “Boluspor’un Çarşamba bir maçı var. Maç Bolu’da oynanacak ve dışarıdan Bolu’ya şehri bilmeyen insanlar gelecek. Şöyle bir baktığımız zaman hemen şurada kaldırımdan geçecek durum var mı? Bir hanım kardeşimiz bebek arabasıyla buradan geçmek istese geçebileceği bir alan var mı? Şehirlerin ve belediyeciliğin en önemli unsurlarından biri şudur ki; gittiğiniz şehirde belediyecilik doğru bir şekilde yapılıyorsa insanlar önce kaldırımlara bakarlar. Eğer bir şehirde kaldırımların üzerini ot bağlamışsa bunu görmek lazım. SGK girişinin olduğu yere siz basın mensupları olarak bir gidin. Oradaki kaldırımların ne halde olduğunu bir görün. İnsanlar buralardan geçemiyor. Yoksa her sıkıştığında git heykelin orada açıklama yap. Bunda hiçbir sıkıntı yok.

“PARK MI YOKSA BAHÇE Mİ?”

Hayvan barınağının orada telef olan hayvanlar oldu. Çöp arabasına atılan hayvanlarda dahi Bolu Belediyesinde açıklama yapmak yerine oraya gidip neden öldüğüne dair açıklamasını bekliyordum. Seçimlerin üzerinden 1,5 yıl geçti. Bu süre içerisinde gidip Karadere suyunun orada açıklama yapsın. Neden hala su gelmiyor. Bunun için açıklama yapsın. Demokrasi Meydanına ne yapıldığı belli değil. Artı şeklinde bir şekil var. Park mı yoksa a bahçe mi? belli değil. Bunu da açıklaması gerekir. 

“HİZMET ETMEK İÇİN BOLU HALKI TARAFINDAN SEÇİLDİ”

TBMM’de milletvekilliği dönemi de bitti ve Bolu Belediye başkanlığı görevinde Bolu’ya hizmet etmek için Bolu halkı tarafından seçildi. Fakat Bolu Belediye Başkanının yardımcıları ile birlikte sadece gözlükleri takıp poz vermek yerine belediye asli görevleriyle uğraşmasının daha doğru olacağınız düşünüyorum. Bolu’nun her tarafını ot sardı. Bolu’nun her tarafını böcekler sardı. Bolu’nun kalbinde, merkezinde yaşıyoruz. Otlar artık insan boyu oldu. Ağaçların kenarlarından artık insanlar geçemiyor. Bunları Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın görmesi gerekir” diye konuştu.

“BOLU’NUN HALİ NE OLACAK?”

Doğanay, belediye önüne yapılan çalışmalar hakkında da eleştiride bulunarak; “Atımı verin demek ile olmaz. Atı verecek kişi bakanlıktır, vermeyecek kişi de bakanlıktır. Sıkıştığın bir nokta da heykelin oraya giderek “burası ne olacak diye” bir açıklama olmaz. Öncelikle Bolu’nun hali ne olacak? Bolu’nun her tarafını otlar sardı. Sayın Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan buralar ne olacak? Öncelikle bunlara çözüm bulun. E5 üzerinde stadyumla alakalı bir projesi vardı. Hep anlatıyordu. Bu proje ne durumda? Bunların hiçbiriyle ilgili açıklama yapmıyor. Dolayısıyla herkes kendi işini yapsın. Hükümet Ak Parti hükümetidir. Milletine vermiş olduğu sözleri yerine getirir. Çünkü o sözü söyleyen kişi bizim Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bolu’ya millet bahçesi yapılacaktır. Fakat biz istiyoruz ki Bolu’ya yakışan bir millet bahçesi olsun. Projelerin revizeye gidilmesinde tek sebep budur. İnşallah yakın bir süre içerisinde, proje de tamamlandıktan sonra millet bahçesini yapacağız. Ayrıca proje tamamlandıktan sonra projeyi de kamuoyu ile paylaşacağız. Çünkü bu üzerimize düşen bir sorumluluktur. Belediye önünde yapıldığı gibi “biz yaptık oldu” gibi davranmayacağız. Belediye Meclis üyeleriyle dahi projeyi paylaşmadan bir proje yapılıp, çalışmalarına başlamaktan bahsetmiyoruz. Muhalefet olmak kolaydır” ifadelerini kullandı.

“BOLU BELEDİYESİ’NİN EN BÜYÜK PROJESİDİR” DİYEREK SAHİPLENİYORSA TEŞEKKÜR EDERİM”

İl Başkanı Nurettin Doğanay, pis su artıma tesisi ilgili Başkan Tanju Özcan’ın “Bolu Belediyesi’nin en büyük projesidir” söylemine teşekkür ettiğini de dile getirerek;  “Geçmişte pis su arıtması için mahkemelere gidilmişti. Bolu’ya ihanet deniliyordu. Fakat bugün geldiğimiz nokta da Belediye Başkanımız pis su arıtma tesisinin “Bolu Belediyesi’nin en büyük projesidir” dedi. Ben bu konu da mutlu oldum. Doğru görmek güzel bir şeydir. Geçmişte pis su arıtma tesisi projesi ihanetti. Bu projenin yapılmaması için mahkemelere gidenler oldu. Şuan da Bolu Belediyesi “Bolu Belediyesi’nin en büyük projesidir” diyerek sahipleniyor ise ben bu konu da teşekkür ederim.  Bolu Belediyesi’nin derdi at ise ben bir tane at getirebilir. Belediyenin işlerinde kullanabilirler. Olmayacak işlerle uğraşmanın bir anlamı yoktur. Herkes asli görevini yapsın. Önümüzdeki süreçte de tekrar oraya gidebilir. Köroğlu heykeli artık Bolu Belediyesi’nin ağlama heykeli oldu” şeklinde konuştu.

 “SAYIN BAŞKAN GÖNLÜN RAHAT OLSUN MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK”

Nurettin Doğanay, son olarak başkan Tanju Özcan’a gönderme yaptı ve “Sayın Belediye Başkanımız Tanju Özcan, gönlünüz rahat olsun. Millet bahçesi yapılacaktır. İlla bir heykel diyorsa, CHP’nin en iyi yaptığı işlerden bir tanesi; heykel yapmaktır. İstedikleri kadar yetkiye sahipler, heykel yapabilirler. Dertleri at ise, atı ben onlara gönderirim. Bir at gönderebilirim, hiç sıkıntı yok” dedi.