Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İşi siyasilerin üzerine atmak ahlaken doğru bir yaklaşım olmaz”

“İşi siyasilerin üzerine atmak ahlaken doğru bir yaklaşım olmaz”
Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay da Boluspor ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Doğanay, Boluspor’u yöneten kulüp başkanı Necip Çarıkcı ve yönetiminin başarıyı da başarısızlığın da sorumluluğunu almaları gerektiğinin altını çizdi.

TFF 1.ligin son 4 haftasına girilirken düşme potasının sadece 3 puan üstünde yer alan Boluspor’da hesaplar ligde kalmak üzerine yapılıyor.  

“Dün Boluspor’un bulunduğu yer bellidir. Bugün de Boluspor’un bulunduğu yer belli”

Doğanay, geçmiş dönem belediye başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Boluspor’a her türlü desteği verdiğini ifade ederek; “Boluspor’da ve siyasi partilerde başkanlar, kongrelerde gelir. Gerçekleştirmek istedikleri projeler ile birlikte gelir. Boluspor’da da bir seçim oldu. Bir önceki başkan Savaş Abak’tı. Necip Başkan dedi ki; “Ben Bolu’ya söz veriyorum; iki yıl istiyorum, üçüncü yılda Süper Lig’e çıkacağız.” Boluspor delegeleri de bunu tercih olarak kullandı ve Necip Çarıkçı’yı başkan olarak seçti. Gelişen süreci de hep birlikte gördük ve yaşadık. AK Parti’nin yerel anlamdaki iktidarı döneminde, birisi “Ben Boluspor adına destek alamadım” diyorsa, bu kişi Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı ise, ben karşısına çıkarım ve bunu söylerim; dün Boluspor’un bulunduğu yer bellidir. Bugün de Boluspor’un bulunduğu yer belli. Boluspor’u kaynak ortaya koymak adına geçmiş dönem belediye başkanlığı yapan Alaaddin Yılmaz, her türlü desteğini vermiştir” ifadelerine yer verdi.

“Boluspor düşmeyecek ama düşerse ve “bunun sorumlusu siyasilerdir” der ise o zaman cevabını çok net bir şekilde veririm”

Boluspor’un ligde kalmasını umut ettiğini sözlerine ekleyen Doğanay; “İşler iyi giderse ve Boluspor Süper Lig’e çıkarsa, bunu hepimiz istiyoruz, çıkaran ve buradan fayda alacak kişi Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı ve yönetimidir. Fakat işler kötü gidince, işi siyasilerin üzerine atmak ahlaken doğru bir yaklaşım olmaz. Bunu söylemek zorundayım. Dolayısıyla başarının da başarısızlığın da sorumluluğunu almaları lazım. Ben, İl Başkanı olarak söylüyorum; Bolu’da yerel anlamda belediyeyi kaybettik ama ben gereğini yaptım. Dün, başarıyı sahiplendiysem, bugün başarısızlık varsa ve onun mümessili il başkanı olarak bensem gereğini yaparım ki yaptım da. İnşallah Boluspor düşmeyecek ama düşerse ve “bunun sorumlusu siyasilerdir” der ise o zaman cevabını çok net bir şekilde veririm. Bu konu da çekinecek bir şey de yok” dedi.