Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“CAMLAR VE KAPILAR KIRILIYOR İÇERİDEKİ MALZEMELER ÇALINIYOR”

“CAMLAR VE KAPILAR KIRILIYOR İÇERİDEKİ MALZEMELER ÇALINIYOR”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Köroğlu Parkı’nda basın mensupları ile bir araya gelerek, Bolu Belediyesi tarafından yapımına 2016 yılında başlanan ve 90 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan Uluslararası Köroğlu Parkı, yer tahsisinin Bolu Belediyesine verilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özcan; “Burayı geri verin, eski projemizi revize ederek Köroğlu Parkı güzelleştirelim. Bunu yapmayacaksanız; burayı yaparken Bolu halkının cebinden 12 milyon TL çıkmış, onu bize geri verin” dedi.


Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nin Alpagut Mahallesi’nde yapımına 2016 yılında başladığı, yüzde 85'i tamamlanan ve 90 bin metrekare alan üzerine kurulması planlanan Uluslararası Köroğlu Parkı, yer tahsisinin Bolu Belediyesi’nden alınması nedeniyle atıl vaziyette kaldığını ve Köroğlu Parkı’nın alkol kullananların mekanı haline geldiğini, camların kırıldığını vurguladı. Başkan Özcan, Köroğlu heykelinin giderek çürüdüğünü söyleyerek “At da çürüyor bina da. Bari atı bize geri verin” dedi ve Bolu’nun simgesi olarak atı uygun bir yere koyma önerisinde bulundu.

“BİZE BURAYI GERİ DEVREDİN BİZ TAMAMLAYALIM”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Köroğlu Park’ın camları ve kapılarının kırıldığını ifade ederek, binanın çürümeye başladığını söyledi. Özcan;  “ Mart ayının başında seçimler yakın diye sayın bakana bir açıklama yaptırttılar. Biz burayı millet bahçesi olarak yapacağız dediler. Akabinde seçime 3 gün kala millet bahçesi olsun ama belediye yapsın diye bir yazı gönderdiler. Bu arada Belediyenin burası ile ilgili tahsisi kaldırıldı. Karışık bir durum vardı. Biz de, sizi buraya davet ettik. Sarhoşların mekanı haline geldi, Camlar, kapılar kırılıyor, içerideki malzemeler çalınıyor ve burası bir kış daha geçirirse ciddi anlamda zarar görecek dedik. O yüzden Bakanlığa yazı yazdık; “Ya bize burayı geri devredin biz tamamlayalım ya da millet bahçesi yapacaksanız bir an önce çalışmaya başlayın” dedik. Bu yazıya yaklaşık 3 ay cevap gelmemişti ama biz burada basın açıklaması yapınca 1 saat sonra cevap geldi. Israrla söylemiştik; yapamayacaksanız, bize geri verin biz yapalım. Geri de vermediler, herhangi bir çivi de çakmadılar. İçerisi de görünmesin diye demir kapıyla kapatmışlar. İçerideki facia, çürüme görünmesin diye yapılan bir işlem” şeklinde konuştu.

 “AT DA ÇÜRÜYOR BİNA DA”

Başkan Özcan, Köroğlu heykelinin Bolu Belediyesine verilmesiyle alakalı teklifte bulunarak, “Dolayısıyla, teklifimizi tekrar ediyoruz; sizin burayı yapacağınız yok. Bize burayı geri verin, eski projemizi revize ederek burayı güzelleştirelim. Bunu yapmayacaksanız, “burayı yaparken Bolu halkının cebinden 12 milyon TL çıkmış, onu bize geri verin” dedik. Ona da ret cevabı geldi. O zaman üçüncü bir teklifim daha var; At da çürüyor bina da. Bari atı bize geri verin. Uygun bir yere yaklaşık 10 metre yükselterek bu atı koyalım, en azından Bolu’nun simgesi gelen geçen tarafından görünsün. Şuan ki halini görüyorsunuz, 61 metre yükseltmişler. Yoldan geçen diyor ki; “Bu horoz şekeri mi?” “Bu kelebek mi?” diye soruyor. Otobandan bakınca bir şeye benzemiyor, çünkü çok yüksekte.

“’YAPAMAZLAR’ DEDİK BİZİ YANILTMADILAR”

Ya bize burayı geri verin, buraları düzenleyelim. Ya da atımızı verin. Bu, Bolu’nun atı. Biz o atı uygun bir yerde, daha uygun şartlarda Bolu’nun sembolü haline getirmeye hazırız. İnsanların dalga geçmesi artık gücüme gidiyor. Kelebek mi, horoz şekeri mi? O yüzden bu çağrımı tekrar etmek istiyorum; Yapabileceklerine de inanmıyorum. Başında, “yapamazlar” dedik. Bizi yanıltmadılar, yapamadılar. Dolayısıyla, yapamayacaksanız geri verin. “Buyurun yapın” dedik, yapamıyorlar. Milli servet çürüyor, bir Bolulu olarak içim gidiyor. Bizim bunu yapacak gücümüz var. Devretmeyiz, yapmayız diyorsanız bari atı verin. At bari çürümesin. Şimdi “al atını” cevabını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“YA HOROZ ŞEKERİ YA DA KELEBEK DİYECEKLER”

Özcan, Köroğlu heykelinin Bolu Belediyesi’ne geri verilmesi durumunda Bolu Otogarı’nın batısına yerleştireceklerini vurgulayarak;  “Terminalin batı tarafında uygun bir alanımız var. Yaklaşık 10-15 metrelik bir kaide ile yükselteceğiz. Atı da oraya yerleştireceğiz. Hem otobandan hem de D-100’den net bir şekilde görülebilecek. Otobandan geçen 100 kişiye sorun, bu nedir diye. Ya “horoz şekeri” diyecekler, ya da “kelebek” diyecekler” dedi.

“TÜRK CUMHURİYETLERİNE YAPILMIŞ ÇOK BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK”

Başkan Tanju Özcan, Türki Cumhuriyetlerin bayraklarının bulunduğu Köroğlu Parkı’nda kötü bir görüntünün oluştuğunun altını çizerek; “Türk Cumhuriyetlerine yapılmış çok büyük bir saygısızlık. Buranın temel felsefesi; Türkiye Cumhuriyetlere olan saygımız ama herhalde Türki Cumhuriyetlerin yetkilileri o bayrakları o şekilde görse, bir daha Bolu’ya gelmek bile istemezler. Vatandaş da bize zaman zaman soruyor; “Orası ne zaman bitecek” diye. “Aldılar bizim elimizden, yapmıyorlar da vermiyorlar da” diye tek tek anlatıyorum” ifadelerini kullandı.

“65 MİLYONLUK TESİSİ YAPAN BİZ; BİRKAÇ MİLYON DAHA HARCAR HAVUZU YAPARIZ”

Başkan Özcan son olarak Karaçayır’da geçmiş yıllarda yapımına başlanan fakat bitirilemeyen Kapalı Yüzme Havuzu ile ilgili de konuşarak; “Karaçayır’da da bir havuz var. O da yıllardır atıl durumda, çürümeye terk edilmiş. Orada da kamunun parası var. Yapamayacaksanız orayı da devredin. Biz yaparız. 65 milyonluk Pis Su Arıtma Tesisi yapan, 20 milyonluk Karadere projesi yapan, 20 küsur milyona Orman Bölge Müdürlüğü binasını yapan belediye; birkaç milyon daha harcar, havuzu da yapıp halkın hizmetine sunar. Bize tahsis etsinler, teklifim bu” açıklamasında bulundu.