Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CİHAN BAŞARAN’IN TALEP ETTİĞİ KANUN TEKLİFİ MECLİSE SUNULDU

CİHAN BAŞARAN’IN TALEP ETTİĞİ KANUN TEKLİFİ MECLİSE SUNULDU
MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran’ın hazırlayarak talep ettiği, devlete olan borçlar nedeniyle haczedilen araç ve gayri menkuller nedeniyle mağdur durumda olan vatandaşa büyük kolaylık getiren kanun teklifi meclis komisyonuna sunuldu.

Konu hakkında açıklama yapan MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran ; “Uzun yıllardır Mali Müşavir, İktisat ve ekonomist mesleğimin verdiği bilgi birikimi ve tecrübe ile tespit ettiğim birçok aksaklık ve eksiklik içeren konular var. Bu konuları çözüme kavuşturmak için çalışmalarım var. Bunlardan biri olan Amme Alacakları Kanunda değişiklik yapılması önerim, MHP Milletvekillerimiz tarafından meclis komisyonuna kanun teklifi olarak sunuldu.

Borç batağına batmış vatandaşın daha da perişan olmasını engelleyecek bir kanun teklifi önerdim.

Resmi kurumlara olan borç nedeniyle haciz işlemi, sosyal, ekonomik ve ticari hayatı perişan eden bir uygulama olarak vatandaşımızı rahatsız ediyordu. Ekonomik olarak iflasın eşiğine gelmiş vatandaşı daha da perişan ediyordu.  Bu konudaki sorunları dile getirdim ve çözüm önerimi Mecliste MHP Milletvekili Esin Kara’ya ilettim. Amme alacakları kanununda yapılacak birkaç düzeltme ile borç batağına batmış vatandaşın daha da perişan olmasını engelleyecek bir kanun teklifi önerdim.

“HEM DEVLET TAHSİLATINI ZAMANINDA YAPMIŞ OLACAK, HEM DE VATANDAŞ BORCUNDAN KURTULACAK”

Resmi kurum borcu nedeniyle malları haciz edilen vatandaş, kendisi piyasa değerinden satabilecek.

Bu kanun düzenlemesi kabul edilirse, bundan önce ve bundan sonra, resmi kurumlara olan borcu sebebiyle haciz işlemi ile karşılaşan vatandaşımız mal varlığını piyasa değerinde kendisi satabilecek. Satış bedeli doğrudan devletin kasasına girecek. Vatandaşın borcundan düşülecek. Fazla tahsil edilen varsa vatandaşa iade edilecek. Bu sayede hem devlet tahsilatını zamanında yapmış olacak, hem de vatandaş borcundan kurtulacak. Bu kanun teklifi önerisi, Konya Milletvekili Esin Kara hanımefendi tarafından dikkatle incelendi ve olumlu değerlendirildi. MHP milletvekillerimiz tarafından çalışması tamamlandı ve kanun teklifi haline getirildi.

Ekonomik zorluk içerisinde iflas noktasına gelmiş vatandaşın, resmi kurumlara olan borcu nedeniyle, icralar, hacizler ve ihale yolu ile satışa çıkarma işlemleri aylar, yıllar sürerek uzuyordu. Bu süreçte faizler ve masraflar da işlemeye devam ediyordu. Son olarak resmi kurum tarafından satışa çıkarıldığında değerinin çok altında bir bedel ile ihalede satılıyordu. Böylece borçlu vatandaşı daha da perişan eden bir uygulamaya sona erecek.

Zor duruma düşmüş vatandaşa kolaylık getirmek amacıyla yaptığım bu öneri, MHP Genel Başkan Yardımcımız Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Genel Başkan Yardımcımız Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak ve MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu imzası ile Meclis Komisyonuna Kanun Teklifi olarak sunuldu. MHP Konya milletvekilimiz Esin Kara’ya teklifimi dikkate alarak, zor durumdaki vatandaşımıza verdiği destek için çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIMIZDAN GELECEK HER ÖNERİYİ DİNLEMEYE HAZIRIM”

MHP il başkanı olarak inandığım ilkelerim, önce ülkem ve milletimdir. Daha yapılacak çok işimiz var, hem ülkemiz için, hem de Bolu için hayallerimiz var. Ülkemiz için veya Bolu için vatandaşımızdan gelecek her öneriyi dinlemeye hazırım. Teşkilatlarımızdan ve vatandaşımızdan aldığımız güçle hizmetlerimiz büyüyerek devam edecek.