Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YKS’NİN İLK OTURUMUNDA AİLELER HEYECANLA BEKLEDİ

YKS’NİN İLK OTURUMUNDA AİLELER HEYECANLA BEKLEDİ
Bolu’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapıldı. Çocuklarını sınav için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne gelen velilerin, dışarıda beklerken öğrenciler kadar heyecanlı oldukları görüldü.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi nedeniyle sabahın erken saatlerinde yola koyulan aileler, çocukları sınavdayken heyecanlı dakikalar yaşadı. Bazı veliler, üniversite yolunda oluşan yoğun trafikten dolayı stres yaşadıklarını ifade etti.

Öğrenciler, koronavirüs tedbirleri doğrultusunda sınav binalarına alınırken aileleri ise üniversite bahçesinde beklerken sosyal mesafeyi korudu.

Öğrenciler sınavdayken dışarıda onları bekleyen aileleri heyecanına hâkim olamadı. Bazı veliler ise sınava giren çocukları için dua etti.

“OĞLUM DÂHİL OLMAK ÜZERE BÜTÜN ADAYLAR SINAVA GİREMEME ENDİŞESİ YAŞADI”

Oğlunu sınava getiren Ali Olkay, yoğun trafikten dolayı sınava yetişememe endişesi duyduklarını ifade ederek, “Oğlumu getirdim sınava, sınavın başlama saatini bekliyoruz. Oğlum başta olmak üzere tüm adayların sınavda başarılı olmasını diliyorum. Ama gördüğüm kadarıyla ortam biraz sıkıntılı. Girişte büyük bir trafik yoğunluğu vardı. Saat 9.00’da yola çıkmamıza rağmen 9.30’da sınav binasına zor geldik. Trafik çok yoğundu kaza olmuş herhalde, bir de insanlar trafik kurallarına uymuyor. Ben normal trafik güzergâhından giderken sağdan soldan geçenler oluyor. Bunlar kazaya neden oluyor böyle olunca da trafik tıkanıyor. Kendi oğlum dâhil olmak üzere bütün adaylar sınava girememe endişesi yaşadı. Çok şükür yetiştik ama. Bekliyoruz artık hayırlısı olmasını diliyorum. Kolay bir süreç değil, bu süreçte çocukların emekleri var umarım bu emekler boşa gitmez. Herkes istediği hedefe ulaşır. Pandemi süreci çocukların motivasyonunu etkiledi. Yüz yüze eğitim gibi olmuyor. Uzaktan eğitime alışık değiller. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Biz yardımcı olmaya çalıştık ama buna rağmen pandemi süreci onların çalışma motivasyonunu etkiledi” diye konuştu.

“TEDBİRİ ALMASI GEREKENLER BİZLERİZ”

Velileri bekleme süresinde sosyal mesafeye uyması gerektiğini söyleyen Olkay, “Velilerin burada beklemesine izin verilmemesi doğru. Hatta bu süreç içinde önlemlerin daha ciddi alınması lazım. Bilindiği üzere Bolu’da vakaların arttığı söyleniyor. Bence şu ortama baktığımız zaman artması normal. Tedbiri alması gerekenler bizleriz. Biz tedbir almadığımız sürece devlet ne kadar tedbir alırsa alsın sonuç olmaz. Öncelikle vatandaş olarak biz bilelim. Ben 5 dakika sonra sınav başlayınca gideceğim. Herkes böyle davranırsa sorun olmaz diye düşünüyorum. Tüm adaylara başarılar diliyorum”

 “BU SINAV 8-10 YILLIK BİR EMEĞİN KARŞILIĞI”

Heyecanlı olduğunu söyleyen veli Erol Kıvrak, “Öncelikle tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Yaklaşık olarak 8-10 yıllık bir emeğin karşılığı. Ülkemizin şartları her geçen gün ağırlaşsa da bütün öğrenciler doğal olarak gelecek peşinde. Biz veliler olarak en az onlar kadar heyecanlıyız. Allah herkesin istediğine, çalışmasına göre bir şeyler takdim etsin. Duamız dileğimiz bu yönde” dedi.

“GERÇEKTEN STRESLİ BİR ORTAM”

Kıvrak, öğrenciler için sürecin çok stresli geçtiğini belirterek, “Kendi çocuğumdan üzerinden konuşmam gerekirse, gerçekten stresli bir ortam. Sürekli çalış çalış çalış dedik. 18 yaş altı olduğu için sokağa çıkma yasağı da denk geldi. Hastalık riski var, çalışmanın belli bir ağırlığı, stresi var, çok kolay olmadı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 “ÜCRETLERİNİ ÖDEDİK AMA DERSHANEYE GİDEMEDİLER”

Çocuğunu sınava getiren bir veli ise, pandemi sürecinden dolayı öğrencilerin dersaneye gidemediklerinin altını çizerek, “Evde çalıştılar, dershaneler sorun oldu. Ücretlerini ödedik ama dershaneye gidemediler. Bütün velilerin aynı sıkıntıyı yaşadığını düşünüyorum. Herkes ne yapacağını şaşırdı bütün öğrencilere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 “SÜREÇ SIKINTILI AMA İNŞALLAH BAŞARILI OLACAKLAR”

Uğur Kutlugün, YKS sınavına hazırlık sürecinin koronavirüs salgını nedeniyle öğrenciler için zor  geçtiğini söyledi: “Malum sınava geldik. Evladımı getirdim rabbim hayır eylesin. Süreç sıkıntılı ama bu tüm dünyanın başına gelen bir sıkıntı.  Bence başarılı olacaklar inşallah, ben inanıyorum. Ama dediğim gibi tüm dünyanın başına geldiği için rabbim hayır eyler, bereket eyler inşallah. Sosyal mesafe ve pandemi dönemi kurallara dikkat etmek lazım. Biraz da bizlerin veliler olarak yardımcı olmak lazım.”