Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FİNAL OKULLARI’NDAN YKS’YE GİRECEKLERE TAVSİYELER

FİNAL OKULLARI’NDAN YKS’YE GİRECEKLERE TAVSİYELER
Bolu Final Eğitim Kurumları, 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde açıklamada bulundu.

Milyonlarca öğrencinin üniversiteye girmek için katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), bu hafta sonu yapılacak. YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 farklı oturumda gerçekleştirilecek.

Final Eğitim Kurumları rehberlik servisi sınava günler kala öğrenciler ve veliler için dikkat edilmesi gereken unsurlardan bahsederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Değerli veliler, sevgili öğrenciler bildiğiniz üzere yoğun ve uzun bir maratonun ardından bu hafta sonu 27-28 Haziran’da üniversite sınavı gerçekleştirilecektir. Bu sene YKS diğer senelerden farklı olarak korona virüs salgını gölgesinde gerçekleşecek ne yazık ki…

“BU SÜREÇTE ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLDUK”

Tüm dünyayı etkileyen bu süreç hiç şüphesiz öğrencileri de olumsuz etkiledi. Okullara ara verildi, sınav tarihleri değişti, uzun bir süre evden çıkamadılar. Bunun üzerine ilk defa uzaktan eğitim uygulandı. Bunun yanı sıra öğrencilerimizi rahatlatmak adına 12. Sınıf 2. dönem konuları sınav müfredatından çıkartıldı, sınavın TYT kısmına 30 dk. ek süre verildi, baraj puanı düşürüldü. Yani aslında bu süreç kimi öğrenci için krizken kimi öğrenci için fırsat haline geldi. Final olarak bu süreçte hep öğrencilerimizin yanında olduk online dersler online soru çözümleri her gün on saat televizyon yayını binlerce video içeriği ve online rehberlik çalışmaları Türkiye’de ilk kez online deneme sınavlarıyla öğrencilerimizin her dakika yanında olduk.

ÖĞRENCİLER SINAV ÖNCESİ NELER YAPMALI?

Sınava birkaç gün kala bu süreçte öğrencilerimizin ve velilerimizin dikkat etmesi gereken bazı durumlar var. Kalan zamanda öğrencilerimizin uyku saatine ve beslenme düzenine dikkat etmesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin sınav sabahı kaçta uyanmış olması gerekiyorsa bu aralıkta o saatlerde uyanması önemlidir. Bu süreçte kahvaltı düzeni nasılsa sınav sabahı da öyle olmalıdır. Öğrencilerimizin farklı bir şey denememesini öneriyoruz. Öğrencilerimiz mutlaka 1 gün önceden sınav giriş belgelerini ve kimlik kartlarını hazır bulundurup sınava giderken rahat kıyafet tercih etmelidirler. Takı saat vb. aksesuar yanlarına almamalılar. En geç 45 dakika kala maskeli bir şekilde ve sosyal mesafe kuralına uyarak okul bahçesinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Tüm öğrencilerin 10.00’a kadar sınav binasına giriş yapmaları zorunludur. 10.00’dan sonra kapılar kapanacak ve öğrenciler içeri alınmayacaktır.

“KAYGILARINI KONTROL EDEBİLMELERİ İÇİN NEFES TEKNİĞİ UYGULAYABİLİRLER”

Sınav öncesi ve sınav anında heyecan kaygı olması normal bir durumdur. Kontrol edilebilen kaygı kişiyi başarıya götürür. Öğrencilerde kaygılarını kontrol edebilmeleri için nefes tekniği uygulayabilir. Kendilerine olumlu telkinlerde bulunabilirler. Son aralıkta arkadaşlarıyla sınavla ilgili konuşmamaya özen gösterirlerse olumsuz etkilenmemiş olurlar.

“DENEMELERDEKİ TEKNİĞİN DIŞINA ÇIKMAMALILAR”

Sınav anında öğrencilerin rutinini değiştirmemesi gerekir. Denemelerinde alıştığı çözme sırası ve tekniğin dışına çıkmaması önemlidir. Zamanı verimli kullanabilmek adına sorularla inatlaşmayıp boş bırakarak zaman kaldığı takdirde geriye dönüp tekrar o soruya bakabilir. Öğrencilerimiz bu süreçte son eksikleri gözden geçirmek yerine puan ve net hesaplaması yaparak hem zaman kaybediyor hem de strese giriyor. İşin bu kısmını bizlere bırakıp öğrencilerimiz sevdikleri aktiviteleri yapsınlar.

“’KAZANAMAZSAN’ İLE BAŞLAYAN TEHDİTKÂR CÜMLELERDEN UZAK DURUN”

Bu süreçte velilerimize de önemli görevler düşüyor. Anne babalar çocuklarını koşulsuz şartsız seviyor ancak sınav döneminde öğrenciler bazen bunu hissedemiyor. Sonuç ne olursa olsun çocuklarınızı sevmekten vazgeçmeyeceğinizi onlara hissettirin. Bunun için kıyaslama ve “kazanamazsan” ile başlayan tehditkâr cümlelerden uzak durarak onları rahatlatmaya çalışın ve mümkün olduğunca sınavdan bahsetmeyin. Hiçbir sınav öğrencilerimizden değerli değildir ve asla olmayacaktır. Sınava girecek tüm öğrencilere Final Akademi Okulları olarak şimdiden başarılar dileriz.”