Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"İhaleyi bizi vermezler" demiştik, vermediler!

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir Bolu Belediyesi’ne ait şirketin girdiği Özel İdare asfalt ihalesinin kazanmış olmasına rağmen Bolu Belediyesi’ne verilmeyerek iptal edilme gerekçesinin altında “Siyaset var” dedi. Özdemir sözlerinin devamında “Kazansak da ‘Bu ihaleyi bize vermezler’ demiştik, vermediler” dedi.

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN

Özel İdare tarafından yapılan grup köy yollarının asfaltlama işi ile ilgili çıkılan ihaleyi Bolu Belediyesi’ne bağlı şirket kazandı. İhale Özel İdare tarafından ödenek yetersizliği sebebi ile iptal edildi. Yaşanan süreci Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir değerlendirdi. Özdemir yaptığı açıklamada yaşananları şu şekilde anlattı:

BOLU BELEDİYESİ İLE ÖZEL İDARE ARASINDA BU İŞ BİRLİĞİNİN DEVAM ETMESİNİ İSTEDİK

“Özel idare bildiğiniz gibi asfalt yapamıyor. Bölgede asfalt yapabilen tek belediye biziz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi yine özel idarenin asfalt işlerini yapmaya yeniden talip olduk. Geçtiğimiz yılda Kartalkaya yolu ile ilgili talip olmuştuk. Kartalkaya yolu ile ilgili ihaleyi belediyeye ait şirketimiz almış olmasına rağmen yine bu ihale bize verilmemişti. Biz dedik ki daha evvel ki dönemde özel iare ile belediye kendi aralarında bir protokol yaparak bu işleri çok kolay bir şekilde piyasanın çok altında maliyetlerle yapabiliyordu. Biz yine Bolu Belediyesi ile özel idare arasında bu iş birliğinin devam etmesini istedik. Belli bir protokolle bu işlere talibiz dedik fakat bizimle protokol yapmadılar ihaleye çıkmaya karar verdiler. Yapılan ihaleyi de Bolu Belediyesi aldı. Yine çeşitli bahanelerle kazanılmış olan Kartalkaya yolu ihalesi Bolu Belediyesine verilmemişti.

Ödenek yok dediler

Bu yıl yine Yuva, Tarakçı, Yukarı Çamlar, Karamanlar, Kandamışlar, Yayladanlar ve Muratlar köyünün grup yoluyla ilgili ihaleye çıkıldı. Bolu Belediyesi’nin şirketi de özel idarenin yapmış oldu ihaleye katıldı. Biz bu ihaleye 1 Milyon 679 Bin 949 TL vererek bu ihaleyi aldık. Yani bu ihalede en az teklifi vererek bu ihale kazanılmıştır. Bizim düşüncemiz bu ihaleyi aldık hemen bu yolu yapmamız gerekir diye düşünürken diğer taraftan da biz bu ihaleyi kazandık ama bize bu ihale verilmez diye düşünmüştük ve zaten de bu ihale bize verilmedi. Ödenek yetersizliği bahane edilerek bu ihaleyi iptal ettiler. Çıktıkları ihalede ödenek olmadığını fark edip ihaleyi iptal ettiler. Bizim düşüncemiz bize bu ihale siyasi nedenlerle verilmemiştir. Bizim isteğimiz bundan önceki yıllarda olduğu gibi belirli bir protokolle bu işi yine yapmak istiyoruz. Devletin bir kurumu ile diğer bir kurumu en ucuz maliyetle, devletin kasasına bütçesine zarar vermeden, devletin bir cebinden diğer cebine para aktararak biz bu işi çok rahat bir şekilde yapabileceğimizi beyan ediyoruz. Protokol yapalım ve biz bu yolları yapalım istiyoruz. İhaleye çıkarlarsa yine aynı şekilde ihaleye yine gireceğiz. Büyük ihtimalle biz bu ihaleyi yeniden kazanacağımızı düşünüyoruz. Başka bir işletme kazansa bile Bolu Belediyesi olarak üzerimize düşen yükümlülüğü yerine getirip daha düşük bir teklifle devletimizi koruyarak bu ihaleye tekrar gireceğiz ve biz bu yolları yapmak istiyoruz. Belediye başkanımızın dediği gibi özel idare yine daha evvel Bolu Belediyesi ile yaptığı gibi protokol yapalım. Biz bu işi yapmaya talibiz.

BU DURUMDAN EN FAZLA VATANDAŞIMIZ ZARAR GÖRÜYOR

Şuan ki işleri yapan belediye ile bir buçuk yıl önce görev yapan belediye aynı belediye. Bizden evvel 10 yıl boyunca Bolu Belediyesi aynı işleri yaparken yönetim değiştikten sonra yapamaz hale geldi. Bu yapılamama gerekçesini tek bir nedenle açıklıyoruz bu konun siyasi nedenleri olduğunu düşünüyoruz. Bizim başka art niyetli bir düşüncemiz yok. İhale usulüne göre yapılması gereken, en az teklifi veren tarafa bu işin verilmesidir. İhaleyi iptal ettiler. Bu yolların yapılması gerekiyor. Bu durumdan en fazla vatandaşımız zarar görüyor.

Kaynak: TV BOLU