Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVINA GİRECEK ADAYLARIN DİKKATİNE

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVINA GİRECEK ADAYLARIN DİKKATİNE
27-28 Haziran 2020 Cumartesi-Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilimizde BAİBÜ Göllköy Kampüsünde ve Bolu Merkezdeki eğitim kurumlarında yapılacaktır.

SINAV BİNALARINA SON GİRİŞ SAATLERİ VE SINAV BAŞLAMA SAATLERİ

Adaylar saat 08.45’ten itibaren Sınav Binalarına alınmaya başlayacaktır. Saat 10.00’dan sonra hiçbir aday sınav binalarına alınmayacağı için adayların sınav saatinden en az bir-bir buçuk saat önce sınav binalarında olması gerekmektedir.

ADAYLARIN MUTLAKA YANLARINDA OLMASI GEREKENLER:

Sınav Giriş Belgeleri

Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı

Süresi geçerli pasaport

K.K.T.C Kimlik Kartı

Geçici Kimlik Belgesi

Pembe/Mavi Kart

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından verilen süresi geçerli

‘Uluslararası Koruma Statü Sahibi Kimlik Belgesi’

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi tarafından verilen süresi geçerli

‘Geçici Koruma Kimlik Belgesi (Suriye Uyruklular için)

ADAYLARIN YANLARINDA KESİNLİKLE “OLMAMASI” GEREKENLER:

Adayların sınava getirilmesi yasak olan araç-gereçleri yanlarında kesinlikle bulundurmaması gerekiyor.

Bu eşyalar; Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat (kol saati ve her türlü saat), anahtarlık, her türlü araç anahtarı, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (halka alyans hariç), bilezik, broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya (şeffaf/numaralı gözlük hariç), plastik ve metal içerikli eşyalar (başörtü için kullanılan boncuklu/boncuksuz toplu iğne, para, anahtarlıksız basit anahtar, ulaşım kartı, basit tokalı kemer, basit tel toka ve basit piercing (taşsız, metal top veya sivri uçlu) hariç) banka/kredi kartı v.b. kartlarla,

her türlü elektronik/mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kâğıt, defter, kalem, silgi, kalemtıraş, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve bu gibi araçlarla, yiyecek içecek (şeffaf pet şişe içerisinde bandajı çıkarılmış su hariç), ilaç ve diğer tüketim maddeleri ile gelmeleri kesinlikle yasaktır.

İL NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK BULUNDURULACAK

Nüfus Cüzdanlarını kaybeden adaylar sınava alınamadığından İl/İlçe Nüfus Müdürlüğünün sınav günleri açık bulundurulması kararı alındı.

YKS için 27 Haziran 2020 Cumartesi günü 07.00 ile 17.00 ve 28 Haziran 2020 Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasında açık tutularak, sınava giriş belgesi ile bir fotoğrafını yanında getiren adaylara sadece “Geçici Kimlik Belgesi” verilmesi İl/İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından sağlanacaktır.

ADAYLARA MASKE VE DEZENFEKTAN MENDİL VERİLECEK

Pandemi önlemleri kapsamında; sınav binası girişinde sınav binalarına sosyal/fiziksel mesafe kuralına göre sıra oluşturulması, oturacağı masa ile adayların ellerine dezenfektan uygulaması yapılması ile maske ve dezenfektan mendil dağıtımı yapılacak.

SOSYAL/FİZİKSEL MESAFEYE DİKKAT EDELİM

Yaşamakta olduğumuz küresel Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yığılmayı önlemek ve adayların/görevlilerin binaya alınmasında sosyal/fiziksel mesafeyi korumak için şerit ile ayrılmış ayrı bir alan oluşturulacak, bu alana adaylar ve görevliler dışında hiç kimseyi alınmayacaktır. Bahçesi bulunan sınav binalarına görevli ve adaylardan başka kimse alınmayacaktır.

Bu nedenle, sınavlara girecek adayların ailelerinin sınav bahçesi ve bina alanlarında bulunmalarına müsaade edilmeyecektir.

ADAYLAR SINAV BAŞLAMA SAATİNDEN “EN AZ” BİR-BİR BUÇUK SAAT ÖNCE SINAV MERKEZLERİNDE HAZIR OLACAK

Pandemi önlemleri kapsamında maske dağıtımı ve dezenfektan uygulaması yapılması, adayların binalara girişlerinde üst araması ve kimlik kontrolleri ve esnasında oluşabilecek gecikmelerden dolayı, adayların sınav başlama saatinden en az bir-bir buçuk saat önce sınav merkezleri önünde hazır bulunmaları gerekmektedir. Adayların sınav binalarını birkaç gün önceden görmesi de yaşanabilecek zaman kayıplarının önüne geçecektir.