Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEBEN KURU TARIMDAN SULU TARIMA GEÇİYOR

SEBEN KURU TARIMDAN SULU TARIMA GEÇİYOR
Seben’de tarihi gelişmeler yaşanıyor. Yıllardır çözülemeyen Seben-Bolu yolu problemi çözüldü. Yol hakkında gelen müjdeli haberin ardından Seben’de DSİ’nin yapacağı sulama projesi kapsamında kuru tarımdan sulu tarıma geçilecek. Bu yeni gelişme ile birlikte ürün verimliliği ve çeşitliliği ile Seben tarımda zirve yapacak. Yaşanan olumlu ve sevindirici gelişmeler hakkında müjdeli haberleri Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak verdi.

Seben Haziran ayı itibariyle birbirinden iyi haberlerin duyulduğu ilçe oldu. Yıllardır çözülemeyen yol sorunu çözülerek 6 Haziran tarihi itibariyle yol çalışması için ilk kazma vuruldu. DSİ’den gelen iyi haberle Bolu’nun Çukurovası olarak bilinen Seben kuru tarımdan sulu tarıma geçmeye hazırlanıyor. Yaşanan gelişmeler hakkında Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak açıklamalar yaptı.  

“UZUN ZAMANDAN BERİ BÜYÜK BİR YOL PROBLEMİMİZ VARDI”

Öncelikle Seben Bolu’yu bağlayan ilk 6 kilometrelik ve 12 kilometrelik toplamda 20 kilometrelik kısmı 6 Haziran 2020’de ilk kazmanın vurulmasıyla yol çalışmalarına başladık. Bizi yol konusundan en çok zorlayan Bozyer Köyü ile Korucu Köyü arasındaki mevkide çalışmalar başladı. Bu yılsonu itibariyle bitirilmesi planlanıyor. Geri kalan kısımda Kızık Yaylası ile Gölcük arasındaki yol tamamlanacak. Uzun zamandan beri büyük bir yol problemimiz vardı. Biz görevde olduğumuz süreler itibariyle bu sorunu çözüme kavuşturacağız. Gölcük’le Bolu arasındaki yaklaşık 12 kilometrelik mesafede ihale aşamasına getirilecek. İnşallah insanlarımızın hizmetine sunulacak.

“TURİZM BÜYÜK İVME KAZANACAK”

Yolla beraber artık vatandaşımız Bolu’daki insanımız dışarıda ki insanımız Seben’e yarım saatlik bir mesafede ulaşabilecekler. Bizim Seben gölümüz ülke genelinde az bilinen değerlerimizden bir tanesi daha az bilinen diğer değerimiz Seben Kayaevleri. Yol sorunun çözümüyle birlikte turizm konusunda ilçemizin büyük bir ivme kazanacağını düşünüyoruz.

“SEBEN BOLU’NUN ÇUKUROVASI’DIR”

Aynı zamanda Devlet Su işlerinin yaptığı sulama projesi Haziran ayı itibariyle müjdeli haber bizlere verildi. Haziran ayının sonunda temel atma töreni ile İnşallah biz ilk kazmayı vuracağız. Bu sayede 34 Bin Dekar Seben’de ki arazi sulanacak. Kuru tarımdan sulu tarıma geçilmiş olacak. Hep söylediğimiz gibi Seben Bolu’nun Çukurovası’dır bu proje ile bu ispatlanmış olacak. Tarımsal üretimde ürün çeşitliliğin arttırılmasını sağlayacağız. Bu konuda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte yaptığımız çalışmalarımız var. İnşallah bu konuyu yakın dönemde hayata geçirip ülke ekonomisine büyük oranda katkı sağlayacağımıza inanıyorum.