Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Kediye çarpan sürücüye 2 bin TL ceza kesildi

Kediye çarpan sürücüye 2 bin TL ceza kesildi
Bolu Belediyesi, aracıyla çarpıp kaçtığı kedinin ölümüne sebep olan sürücü İ.U.'ya 2.000 TL ceza kesildiğini duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada “Bizlere emanet olan can dostlarımıza zarar vermeye yönelik yapılan hiçbir eylem cezasız kalmamıştır ve kalmayacaktır.” denildi.

Bolu’da kediye aracıyla çarparak ölümüne sebep olan sürüye 2.000 TL ceza kesildi. Olay geçtiğimiz gün Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Bahar Sokak’ta ilerleyen 14 BU … plakalı araç, yoldan geçen kediye çarparak hızla olay yerinden uzaklaştı. Olayın ardından çevredekiler Bolu Belediyesi’nden yardım istedi. Belediye ekipleri hızla bölgeye gelerek, kedinin öldüğünü tespit etti. Belediye ekipleri görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda, aracı kullanan İ.U. ulaştı.  Ekipler, kediye çarptıktan sonra hızla kaçan sürücü İ.U’ya 08.10.2019 tarih ve 2019/373 sayılı Belediye Meclis Kararı’nın 5. maddesi doğrultusunda 2.000 TL para cezası kesti.

“Can dostlarımıza yönelik hiçbir eylem cezasız kalmayacaktır”

Konuya ilişkin Bolu Belediyesi bir açıklama yaptı.  Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Bahçelievler Mahallesi Bandakçıoğlu Sokak’ta 14.06.2020 günü 14 BU … plakalı araç, yoldan geçen kediye çarparak, olay yerinden kaçmıştır. Görgü tanıklarının olayı tarafımıza iletilmesinin hemen ardından ekiplerimiz hızla bölgeye intikal etmiş, yapılan incelemede ne yazık ki kedinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Yine görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda kaçan araç sürücüsü İ.U.’ya ulaşılarak, geçtiğimiz yıl sokak hayvanlarını korumak amacıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek almış olduğumuz 08.10.2019 tarih ve 2019/373 sayılı Belediye Meclis Kararı’nın 5. maddesi doğrultusunda 2.000 TL para cezası uygulanmıştır. Bolu Belediyesi olarak sokak hayvanlarımızı korumak ve kollamak bizim en önemli görev ve sorumluğumuzdur. Bizlere emanet olan can dostlarımıza zarar vermeye yönelik yapılan hiçbir eylem cezasız kalmamıştır ve kalmayacaktır.  Kamuoyunun bilgisine önemle sunulur.”