Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KORONAVİRÜS SEBEBİYLE ERTELENEN 8 MART DERGİSİ YAYIMLANDI

KORONAVİRÜS SEBEBİYLE ERTELENEN 8 MART DERGİSİ YAYIMLANDI
Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Fatma Kubilay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hazırladıkları 8 Mart 2020 dergisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bolu Barosu Kadın hakları Komisyonu olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 8 Mart 2020 dergimizi hazırladık. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Virüs salgını sebebiyle dergimizin tanıtım ve dağıtımını yapamamıştık.

Haziran ayı itibari ile ülkemizde yavaş yavaş ve tedbirli olarak normalleşmenin başlaması üzerine dergimizi Bolu halkının bilgilerine sunmaya karar verdik ve dağıtımına başladık.

İçeriği çok zengin olan dergimizin beğenileceği ve çok yararlı olacağı kanaatindeyim. Dergi içerisinde İç İşleri Bakanlığı Kadın Destek Hattı olan KADES uygulamasının direk yüklenebileceği kitap ayraçları bulunmaktadır. Ayrıca uygulama hakkında ayrıntılı bilgi de dergimiz içerisinde mevcuttur.

Ayrıca 2020 yılı Ocak ayında çok sayıda kadının eşleri erkek arkadaşları yada aile içindeki erkekler tarafından öldürülmüş olmaları sebebiyle kadına yönelik şiddetin ülkemizde her geçen gün artmasına ve boyutuna dikkat çekmek için ölen kadınlarımızın anısına dergimizde onlara da yer verdik.

Dergimize uluşmak isteyenler Bolu Adliye Sarayı içerisindeki Bolu Barosu Yazı İşleri Müdürlüğünden ve Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyon başkan ve üyelerinden temin edebilirler.

Dergimizin hazırlanmasına emek ve yazıları ile katkıda bulunanlara ve Baro Başkanımız sayın Av.Sabri Erhendekçi ile yönetim kurulumuza tekrar çok teşekkür ediyorum.

Bolu Barosu

Kadın Hakları Komisyon Başkanı

Av.Fatma KUBİLAY