Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Maske takmayanlara ceza yağıyor!

Maske takmayanlara ceza yağıyor!
Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsle mücadelede, korunma yöntemi olarak maskeler önemli bir rol üstleniyor. Son zamanlarda vaka artışlarının yaşanması nedeniyle çeşitli önlem ve tedbir kararları da alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bolu genelinde takılması zorunlu olan koruyucu maskeyi takmayanlar hakkında cezai işlem uygulanıyor.

HABER: ÖMER ÇETİNASLAN

Bolu genelinde maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğunu belirten yetkililer, denetimlerin süreceğini, vatandaşların hem kendilerinin hem de halk sağlığı açısından maskesiz sokağa çıkmamaları gerektiğini önemle vurguladılar. Söz konusu yasak kapsamında zorunluluk bulunan ilimizde, maskesiz gezmenin cezası ise 3 bin 150 TL.

Alınan sıkı tedbirlerle birlikte 18 Mayıs​​​​​’tan bu yana Bolu’da maske takmayanlara kesilen cezalar devam ederken, İzzet Baysal Caddesi’ndeki bazı vatandaşlar, maske takmayanlara karşı tepkili olduklarını ifade ederek maske takmayanlar yüzünden sürecin uzayacağını dile getirdiler.

“SOSYAL MESAFEYİ KORUYORUZ”

Maske takmamanın cezası olduğunu biliyorum diyen Feridun Güneç; “Cezayı biliyordum güzel bir uygulama, kimsenin maskesiz çıkmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Buraya geldiklerinde mümkün olduğu kadar maskesizleri sokmamaya çalışıyoruz ve sosyal mesafeyi korumaya çalışıyoruz. 4 metrekare başına 1 kişi alma zorunluluğu olduğu ve dükkânımız ufak olduğu için2 kişi alabiliyoruz” dedi.

Güneç, maske takmayanlar hakkında ise; “Onlar hem bizim sağlığımızı tehlikeye atıyor hem kendi sağlıklarını tehlikeye attığı için tasvip etmiyorum. Hepsinin takmasını diliyorum” diye konuştu.

“MASKE TEMİN EDİYORUZ”

Feridun Güneç, İş yerine maske takmayanları almadıklarını belirterek; “Gelmeye çalışan oluyor ama biz onları mümkün olduğu kadar uyarıyoruz ya da kendimizden onlara maske temin ediyoruz yani maskesiz sokmuyoruz” şeklinde konuştu.

“UYGULAMA GÜZEL”

Maskesiz sokağa çıkılmaması gerektiğini ifade eden Batuhan Deniz; “Ceza hakkında bilgim vardı haberleri takip ediyorum. Gerçekten güzel bir uygulama, herkes maskeli dışarı çıksın, sosyal mesafeye uysun yani maskesiz sokağa çıkmayalım. Çıkmasınlar, bir şey düşünemiyorum yani ölmek istiyorlar herhalde çıkmasınlar sokağa” diye konuştu.

“MASKESİZ ALMIYORUZ”

Deniz, işletmelerine 2 kişiden fazla vatandaş almadıklarının altını çizerek; “Maskesiz geliyorlar fakat biz maskesiz almıyoruz. Karşıda Kızılay maske dağıtıyor, oraya gönderiyoruz maske alıp geliyorlar. İçeriye 2 kişiden fazla almıyoruz zaten” ifadelerini kullandı.

“MASKE TAKMAYANLAR ÇOK CESARETLİLER”

Onlar çok cesaretliler, ben onları tebrik ediyorum. Hastaneye gitseler, orada kalsalar, biraz orada o entübe olan hastaları görseler, yoğun bakım ünitelerini görseler, biraz orda bir şeyler yaşasalar ne kadar büyük bir tehlike olduğunu görürler aslında” şeklinde konuştu.

“İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

İnsan sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Veysel Matyar maske takılması gerektiğini söyledi. Matyar ; “Sokağa aceleyle çıktım cezadan haberim var. Yanılmıyorsam, İstanbul, Ankara gibi büyük illerde de 3000 lira para cezası yapıldı. Normalde caddeye maskesiz çıkmak yasaktı. Bolu’da ne kadar vaka var tam olarak bilmiyoruz. Maskemizi takmamız gerekiyor. İnsanların sağlığı her şeyden önemli, ben de maskemi takacağım. İnsanların daha çok dikkatli olması gerekiyor bu durumda. İnşallah 1-2 ay gibi bir zamanda düzene girmesi gerekiyor. İnsanlar işsiz, işe gidemiyor” dedi.

“SALONLARI DOLDURAMAYCAĞIZ”

Veysel Matyar, sosyal mesafe kuralından dolayı tiyatro salonlarını açıldığında dolamayacağını ifade ederek; “Ben bir tiyatrocuyum burada Kuytu Akademi olarak tiyatro yapamıyoruz. 1 Temmuz’da açacaklar salonları fakat sosyal mesafe var biz salonlarımızı dolduramayacağız. İstanbul’da bile oynayamazken, biz Bolu’da nasıl oynayacağız?  İnşallah en kısa zamanda her şey düzene girer.” ifadelerini kullandı.