Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Kurumsal kimliğin önemi nedir?

Kurumsal kimliğin önemi nedir?
Cihan Kezen'in sahibi olduğu Vipot Reklam Danışmanlık, Tabakalar Mah.Ünal İş Merkezi Kat.3 No.22 adresinde hizmete açıldı.
Aslen Bolulu Cihan Kezen tarafından açılan farklı hizmet anlayışıyla özgün yaratıcılıklarını kullanarak logo, kartvizit, katalog, el ilanı, broşür ve fatura gibi kurumsal ürün tasarımlarını yapan Vipot Reklam Danışmanlık hizmet vermeye başladı. Kurucuları ve ekibi genç deneyimli bir kadrodan oluşan Vipot Reklam Danışmanlık logo, antetli kağıt, zarflar, kartvizit, bloknot, katalog, broşür, fatura, irsaliye, makbuz, dijital reklamlar, araç giydirme, bina cephesi ve iç tasarımı gibi her türlü kurumsal kimlik tasarımlarını yapmaktadır.

Ajans sahibi Cihan Kezen kurumsal kimlik tasarımlarıyla ilgili verdiği bilgide, "Kurumsal kimlik tasarımı,  faaliyet gösterdiğiniz sektörde bende varım diyebilmek için yapılan imaj çalışmalarıdır. Kurumunuzun kendini ifade etme şeklidir. Kurumsal kimlik tasarımı,  kurum duruşunu ve başarısını temsil eder. Ayrıca kurumunuzu güçlendirir ve rakiplerinizden ayrılmanızı sağlar. Müşterilerinize kalite ve güven çağrışımı yapar. Kurumsal kimlik tasarımı,  saygın firmaların olmazsa olmazlarındandır. Bir firmanın reklam yatırımlarının başarılı olması için yapılabileceklerin başında gelen çalışmalardır" dedi.

Kurumsal kimlik tasarımının en önemli yapı taşının logo tasarımı olduğunu söyleyen Cihan Kezen konuşmasını şöyle sürdürdü:

Logo (amblem, logo veya logotype) tasarlanırken uygulama alanları çok iyi düşünülmeli, teknik olanaklar göz önünde bulundurulup her alanda tutarlı bir şekilde uygulanabilirliği hesaplanmış olmalıdır. Tutarlılık kurumsal kimlik tasarımı  için en önemli unsurlardan biridir. Kurumsal kimlik tasarımı;  uygulanacağı tüm alanlar, bu alanların teknik koşulları ve olanakları göz önüne alınarak yapılmalıdır. Farklı alanlarda farklı özellikler gösterecek renk, form veya malzeme seçimleri kurumsal kimlik  tutarlılığına zarar verir. Kurumsal kimlik  kurum imzasıdır, onu yansıtır. Bu nedenle vermek istediğiniz mesaj, ulaşmak istediğiniz kişi veya kurumlar dikkatle dinlenip, iyi anlaşılmalıdır. Beraberinde misyonunuza ve vizyonunuza uygun bir kurumsal kimlik tasarımı  hazırlanmalıdır. Acemi ellerden çıkan kurumsal kimlik tasarımı  çalışmaları kurumunuzu anlatamayacağı gibi kurum imajınızı da zedeleyebilir. Tam anlamıyla sizi yansıtan bir çalışma için, bu işte uzman kişilerden yardım almanız gerekir. Vipot uzman tasarım ekibi, teknik kadrosu ve deneyimleriyle birçok saygın firmaya kurumsal kimlik tasarımı  yaptı ve yapmaya devam ediyor. Siz de Vipot'a gelin, kurum imajınızı yenileyelim, firmanıza yeni bir yüz oluşturalım. Tüketicinin ilgisini firmanız üzerine çekme işinde başrol renklere düşer. Renklerin hayatımızdaki tüm varlıklara göre anlamları vardır. Bu anlamlar kurumsal kimlik tasarımı  yapılırken de etkilidir. Kurumsal kimlik tasarımı yapılırken renk anlamları muhakkak göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü her firmanın çalışma yaptığı sektörün ayrı bir renk dili vardır.