Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Meclis toplantıları sona erdi

Meclis toplantıları sona erdi
10 Haziran Çarşamba günü başlayan İl Genel Meclisi Haziran Ayı toplantıları Salı günü gerçekleşen oturumla sona erdi. Toplantıların son oturumunda 9 madde görüşülerek karara bağlandı.

HABER:  Aslı Akış

Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşen toplantıların son oturumunda yeni virüs salgının etkilerinin azaltılması ile ilgili kanun uyarında kira bedellerinin bazılarının 3 aylık kısmının tahsil edilmemesi ile bazılarının 3 aylık kira bedelinin ertelenmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, İl Özel İdaresi ek hizmet binası için gerekli olan ödeneğin temini ile ilgili komisyon raporu da kabul edildi.

Toplantıda ayrıca ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan okulların depreme dayanıklılık çalışmalarının hangi aşamada olduğu ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporu meclis üyeleriyle paylaşıldı.

İl Özel İdaresi 2019 yılı gelir-gider kesin hesap cetvelinin de onaylandığı mecliste Mudurnu Köylerinin muhtelif ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 360.000 TL. ödeneğin Mudurnu Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına,  Mengen Köylerinin muhtelif ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 188.000 TL. ödeneğin Mengen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına oy birliği ile karar verildi.

Toplantıda ayrıca Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporu doğrultusunda mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Kıbrıscık ilçesinde bulunan 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binasının Kıbrıscık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfındaki tahsisinin kaldırılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 25 yıllığına tahsisinin yapılmasına da karar verildi.

Toplantı İl Genel Meclisi Temmuz Ayı toplantılarının 6 Temmuz Pazartesi günü başlamasının kararlaştırılmasıyla sona erdi.