Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

10 YILI DOLDURAN DİJİTAL SU SAYAÇLARI KALİBRE EDİLECEK

10 YILI DOLDURAN DİJİTAL SU SAYAÇLARI KALİBRE EDİLECEK
Bolu Belediyesi,10 yıllık ömrünü doldurmuş ön ödemeli dijital su sayaçları için kalibrasyon işlemlerinin başladığını duyurdu.

Bolu Belediyesi ön ödemeli dijital su sayaçları ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 10 yıllık ömrünü doldurmuş ön ödemeli dijital su sayaçlarının kalibrasyon işlemlerinin başladığını duyurdu.

Kalibrasyon işlemlerinin yönetmelik gereği zorunlu olduğu belirtilerek, “05.05.2015 tarih 28994 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemleri Su Kayıpları’nın Tespiti başlıklı 8. maddenin 3. fıkrasında ‘Bütün sayaçların düzenli olarak bakımının ve kalibrasyonunun yapılması veya yenilenmesi, ölçüm hassasiyeti düşük, ölçüm hassasiyetini kaybetmiş ve 10 yıldan eski sayaçların, su kalitesine, kullanım maksadına ve günün teknolojisine uygun ölçüm hassasiyeti yüksek sayaçlar ile değiştirilmesi sağlanır’ hükmü gereği; 10 yıllık ömrünü doldurmuş olan ön ödemeli dijital su sayaçları Manas A.Ş. tarafından sökülerek bakım ve kalibrasyon işlemleri yapılacaktır. Bu süre içinde ise sökülen su sayaçlarının yerine geçici servis sayacı bağlanıp olup, bakım ve kalibrasyon işlemleri bittikten sonra abonenin sayaçlarının montajı yeniden yapılacaktır.” denildi.