Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÇİFTÇİLERE DESTEK DEVAM EDİYOR

ÇİFTÇİLERE DESTEK DEVAM EDİYOR
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatin Metin'in Bolu da meydana gelen don olayında zarar gören çiftçilere gönderdiği fideler teslim edilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay ilimizde meydana gelen zirai don felaketinden etkilenen Mudurnulu ve Göynüklü çiftçilerin yaraları sarılmaya başlandı. Seben ve Kıbrıscık ilçelerine geçen hafta yapılan fide dağıtımının ardından bu hafta zirai dondan zarar gören Mudurnu ve Göynük’te ki çiftçilere silajlık mısır ve sırık fasulye tohumu dağıtıldı.


HABER: ASLI AKIŞ

Mudurnu ve Göynük’te yapılan silajlık mısır ve sırık fasulye tohumu dağıtım törenine Ak Parti Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, Mudurnu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, Taşkesti Belediye Başkanı Tahsin Özcan, Mudurnu İlçe Başkanı Hüseyin Yağın, Göynük İlçe Başkanı Mehmet Demiröz Taşkesti Belde Başkanı İsmail Çakıroğlu, teşkilat mensupları ve çiftçiler katıldı.

Bolu'nun birçok yerinde meydan gelen don olayının ardından zarar gören çiftçilere Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin destek olmaya devam ediyor. Dondan kaynaklı zarar gören çiftçilere destek olan Metin Seben'in ardından Mudurnu'ya da fide yolladı. AK Parti Bolu İl teşkilatı Mudurnu ve Göynük’te yapılan silajlık mısır dağıtım töreni öncesinde ilçelerin esnafını ziyaret ederek hayırlı işler dileğinde bulundu.

210 ÇİFTÇİYE SİLAJLIK MISIR DAĞITILDI”

210 çiftçiye, bin 250 dekar alanda ekim yapılmak üzere toplamda 3 bin 200 kiloluk silajlık mısır, 1100 kiloluk sırık fasulye tohumu dağıtımının yapıldığı törende konuşma yapan Milletvekili Fehmi Küpçü, çiftçilerin yaralarının sarılmasında destek olan Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin başta olmak üzere, Milletvekili Arzu Aydın, İl Başkanı Nurettin Doğanay’a teşekkür etti. Maddi olarak çok büyük bir destek olmasa da devletin her zaman vatandaşının, çiftçisinin yanında olduğunu gösteren bu desteğin önemine değindi.  

“HEMŞERİLERİMİZLE HASRET GİDERMEYE DEVAM EDİYORUZ”       

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’da sosyal medya hesabı facebook’tan; “Göynük'teyiz. Kıymetli hemşerilerimizle bir araya geldik. Zirai dondan etkilenen 160 çiftçimize 960 dekar alanda ekimi yapılmak üzere 3200 kg silajlık mısır, 40 çiftçimize 200 dekar alanda ekimi yapılmak üzere 1100 kg sırık fasulye tohumu dağıtımı gerçekleştirdik.

Mudurnu'dayız. Yeni normalleşmeyle beraber hemşerilerimizle hasret gidermeye devam ediyoruz. Mudurnu'muzda zirai dondan zarar gören 210 çiftçimize yaklaşık 1250 dekar alanda ekimi yapılmak üzere 4200 kg silajlık mısır dağıtımı gerçekleştirdik” paylaşımında bulundu.

“SİLAJLIK MISIR VE SIRIK FASULYE TOHUMU DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİK”

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ise sosyal medya hesabından paylamışımda bulunarak; “Mudurnu'muzda zirai dondan zarar gören 210 çiftçimize yaklaşık 1250 dekar alanda ekimi yapılmak üzere 4200 kg silajlık mısır dağıtımı gerçekleştirdik.

Ardından da yine zirai dondan etkilenen Göynüklü 160 çiftçimize 960 dekar alanda ekimi yapılmak üzere 3200 kg silajlık mısır, 40 çiftçimize 200 dekar alanda ekimi yapılmak üzere 1100 kg sırık fasulye tohumu dağıtımı gerçekleştirdik.

FATİH METİN’E TEŞEKKÜR ETT

Doğal bir afet karşısında çiftçisinin bile kısa sürede yanında olan AK Partimizin Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Devletimizin ne kadar güçlü bir hale geldiğine hep beraber şahit olmanın gururunu bugün sonuna kadar yaşadık. Ayrıca görev yaptığı tüm Bakanlıklarda bugüne kadar Bolu'muza sayısız kazanımlar sağlayan Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin'e de Teşkilatım, Çiftçimiz ve Hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.