Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KURSİYERLERİMİZİN ATEŞ, MASKE VE ELDİVEN KONTROLÜ YAPILIYOR”

“KURSİYERLERİMİZİN ATEŞ, MASKE VE ELDİVEN KONTROLÜ YAPILIYOR”
Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgınından dolayı 15 Mart’ta eğitimine ara verilen sürücü kursları, son açıklanan “Normalleşme Planı” kapsamında Haziran ayı itibariyle iş başı yaptı. Bu kapsamda Bolu’da hizmet veren Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen, belirlenen her türlü tedbiri aldıklarını ve sosyal mesafe kuralları içerisinde eğitim vermeye başladıklarını söyledi.


Özel Haber: Aslı Akış

Yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgınından dolayı 15 Mart’ta eğitimine ara verilen sürücü kursları, son açıklanan “Normalleşme Planı” kapsamında haziran ayı itibariyle iş başı yaptı. Eğitime tekrar başlayan sürücü kursları, yayımlanan genelge kapsamında başta sosyal mesafe kuralı olmak üzere hijyen, temizlik, dezenfektan, maske ve eldiven gibi tedbirler kapsamında eğitim verecek.

Sınıflarda sıra ve masa aralarında sosyal mesafe kuralı olan 1,5 metreye dikkat edilecek, kurs dairesi içerisinde de sürekli hijyen ve temizlik işlerini yürütülecek.

Direksiyon eğitimine başlamadan önce kursiyerlerin ateş kontrolü başta olmak üzere maske ve eldiven gibi tedbirlerin kontrolünü de yapılacak, daha önce dezenfekte edilen araç içerisinde uzman öğreticiler ile eğitimi gerçekleştirecek.

“KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ”

Normalleşme süreci kapsamında hafta başında iş başında yaptıklarını ifade eden Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen, “1 Haziran’dan itibaren sürücü kursları Türkiye genelinde açıldı. Bizde Köroğlu Sürücü Kursu olarak kaldığımız yerden devam ediyoruz” dedi.

“MASKESİZ KURSA GİRMEK YASAK”

Adayların sürücü kursuna geldiğinde ilk etapta uyarıcı afişlerle karşılaşacağını kaydeden Burak Gülen; “Adaylar ilk olarak kursumuza geldiğinde uyarıcı afişlerimiz ile karşılaşacak. Her kurumda olduğu gibi maskesiz içeri girmek yasak, 1,5 metre sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek. Adaylar el dezenfektanı kullanıp içeriye girecekler. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızın yayınladığı korona virüs salgını tedbirler ve önlemlerini de kurs girişine astık.

Adaylar daha sonra içeri girdiğinde sosyal mesafe kurallarına dikkat edip 1,5 metre aralıklarla o anki yoğunluğa göre gerekirse kurs içerisinde çektiğimiz şeritlere göre bekleme yaparak büromuzda kayıt işlemlerini yaptırabilecekler ” diye konuştu.

“OTURMA DÜZENİ TAMAMEN DEĞİŞTİ”

Teorik ve uygulamalı eğitimlerde birçok tedbir alarak hizmet etmeye başladıklarını belirten Gülen; “Her Sürücü kursunun belli kontenjanı var. Korona virüs salgını önlemleri gereği sınıflarda da 1,5 sosyal mesafe bırakmak zorundayız. Normalde sınıfımızda 30 kursiyerimiz eğitim görebiliyor.  Artık 1,5 metre sosyal mesafe kuralından dolayı oturma planını değiştirdik. Tabi ki bu nedenle 30 kişilik bir sınıfa 10 kişi ile eğitim devam edecek. Adaylarımız temiz ve hijyen kurallarına uygun şekilde sınıflarda otarabilecek. Sınıflarımızda birde özel olarak adaylarımızın isimlerini oturma yerlerine yazdık. Olası bir kötü senaryoya karşı takibimizi yapalım” şeklinde konuştu.

“10 KİŞİ İLE DERSLER DEVAM EDECEK”

Korona virüs tedbirleri kapsamında sürücü kurslarında dönem açılışlarının artık 10 kursiyer ile yapılacağının da altını çizen Gülen; “Tüm Türkiye’de sürücü kursları her ayın 1 ile 10’u arasında dönem açılışı yapabiliyor ve bir hafta teorik ders süreci devam ediyor. 1 ile 10’u arasında 10 kişiyi bulduğumuz zaman hemen bir grup açacağız. Onların dersleri bitince bir 10 kişiyle daha derslere devam edeceğiz.  Sürücü adayları ya da ehliyet almak isteyenler için bu süreçte evraklarını hazırlayıp hızlı bir şekilde kurslara kayıt olmaları gerekiyor”

“DİREKSİYON EĞİTİMLERİNDE HİJYENE DİKKAT EDİYORUZ”

Sosyal mesafe kuralı başta olmak üzere hijyen ve temizlik noktasında kursta ve araç içinde birçok tedbir aldıklarını vurgulayan Köroğlu Sürücü Kursu Müdürü Burak Gülen; “Direksiyon eğitim sürecinde adaylarımız teorik derslerini aldı, yazılı sınavlarına girdi ve yazılı sınavlarını geçti artık direksiyon eğitimlerine başlayabilecekler. Direksiyon eğitimlerinde aynı kurs içerisinde olduğu gibi maske ve eldiven kullanımı şartı var. Bunu kurs olarak da dikkate alıyoruz. Aynı hocalarımızın da hem maskesi hem eldiveni ve siperlikli maskesi olacak. Direksiyon eğitimlerini sadece araç içerisinde hoca ve aday şeklinde devam edecekler. Ders aralarını 10’ar dakika şeklinde aracı havalandıracaklar ve bu şekilde hem hijyene hem mesafeye dikkat edilecek ve eğitimin aksamaması sağlanacak” ifadelerini kullandı.

“DENETİM ÇOK SAĞLIKLI VE BAŞARILI GEÇTİ”

Burak Gülen, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından denetim yapıldığını da söyleyerek; “33 maddelik resmi yazı ile Milli Eğitim Bakanlığı Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bir ekip sürücü kursumuza kontrole geldiler. Görevli ekiplerin süreç kapsamında virüsün yayılma hızını önlemek için bazı istekleri oldu. Biz maddeleri tek tek gerçekleştirdik. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğüne haber verdik biz hazırız kontrole gelebilirsiniz diye. Denetim çok sağlıklı ve başarılı geçti. Köroğlu Sürücü kursu olarak şu an yolumuzda ilerliyoruz” diye konuştu.

“NORMALLEŞME SÜRECİNDEYİZ YENİ BİR HAYATIMIZ VAR”

Korona virüste önlemlerinin ardından normal hayata kademeli geçiş başlarken tüm adaylara mesaj veren Burak Gülen; “1,5 metre sosyal mesafe kuralı ile birlikte maske ve eldiven kullanımı dışarıda nasıl oluyorsa sınıf, araç ve kurs içerisinde aynı şekilde devam edecek. Şu an normalleşme sürecindeyiz yeni bir hayatımız var. Bu hayatında bazı kuralları gerekçeleri mevcut. Sosyal mesafe kuralına uyup, temizliğimize dikkat edip, maske ve eldivenimizi eksik etmediğimiz sürece bu dönemi başarılı bir şekilde atlatılıp belki de daha eski yeni hayatımıza dönebileceğimizi düşünüyorum” dedi.