Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SALGIN RİSKİ DEVAM EDERKEN, İŞÇİLERİN BİLDİRİMİ KONUSU İLE ESNAFIMIZI KUYRUKLARDA BEKLETMEYELİM”

“SALGIN RİSKİ DEVAM EDERKEN, İŞÇİLERİN BİLDİRİMİ KONUSU İLE ESNAFIMIZI KUYRUKLARDA BEKLETMEYELİM”
MHP Bolu İl Başkanı Cihan Başaran ve beraberindeki başkan yardımcıları Ferda Aktürk ile Rahmi Aktaş, BESOB Başkanı Tahir Gayret’i ziyaret ederek Kimlik Bildirme Kanunu gereği Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerinin, işletmelerini ve çalıştırdıkları işçilerin kimlik bildirimlerinin internet ortamında yapılması konusunda görüşme yaptılar.

Görüşme sonrası yazılı basın açıklaması yapan İl Başkanı Cihan Başaran; “Bu hafta başından itibaren vatandaşımızdan gelen talepler doğrultusunda konuyu ve kanunu inceledik. Bolu da ticari işletme sahibin olan, işveren esnafın ve sanatkarın, ticaret ve sanayici işletmelerinin 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu gereğince, çalışan işçilerin kimlik bildirim işlemlerinin internet ortamında yapılabilmesi ile ilgili bir düzenleme yapılmış.

Emniyet Müdürlüğü tarafından konu yazılı olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ve Ticaret ve Sanayi Odasına bildirilmiş. Meslek Odaları Başkanlarımız da bütün üyelerine mesaj göndererek konuyu iletmişler ve işyeri sahiplerinin Bahçelievler Mahallesinde bulunan Polis Merkezi Amirliğine giderek kayıtlarını yaptırmalarını istemişlerdir. Bunun üzerine şehir efsanesine dönen başvuru süreci başlamış ve büyük cezaların kesileceği söylentileri kulaktan kulağa yayılmış, böylece karakol önlerinde kuyruklar oluşmuştur.

“KOVİD SALGINI BİTMEDEN, VATANDAŞI TEHLİKEYE ATMAYIN”

Henüz Korona Virüs salgını ve hastalanma riski devam ederken, vatandaşımızın karakol önlerinde kuyruklar oluşturması beni çok üzdü. Birde yanlış bir algı oluşmuş. Süre çok kısa hemen başvuru yapılmaz ise idari yaptırım ve cezalı işlem olacağı dilden dile yayılmış durumda. Şehir efsanesi misali duyan karakola gidiyor. İdari yaptırım ve cezadan kaçayım derken salgın hastalık riskini unutmayalım, vatandaşımızı tehlikeye atmayalım.

“VERGİ DAİRESİ VE SGK’DA BİLGİLER ZATEN VAR”

İşverenler işyeri açtıklarında Vergi Dairesine bildirim yaparak iş yerlerini tescil ettiriyorlar. İşçi çalıştırmaya başladıklarında Sosyal Güvenlik Kurumuna işyerlerini bildiriyorlar. Çalışan işçilerinin işe girişini ve işten çıkışını bildiriyorlar. Bu bilgileri tekrar istemek emek ve zaman kaybıdır. Bu konuyu ileri bir tarihe erteleyerek zamana yaymak, vatandaşımızın sağlığı için hayati önem taşıyor. Konuyu TBMM de milletvekili arkadaşlarıma da ilettim. Kayıt işlemleri hakkında her hangi bir cezai işlem yapılması da şu an için söz konusu değil. Başvuru ve kayıt için iş yeri sahibi vatandaşımız acele etmesin ve böylece karakol önlerinde yığılma yaşanmasın lütfen.” İfadelerini kullandı.

 

Etiketler: bolu haberler