Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DOĞANAY'DAN ÇOK SERT AĞAÇ TEPKİSİ

DOĞANAY'DAN ÇOK SERT AĞAÇ TEPKİSİ
AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, belediye ekipleri tarafından yarım asırlık ıhlamur ağacının kesilmesine Gezi olayları hatırlatması yaparak tepki göstererek, “Gezinin yıldönümünde böyle bir olay yaptılar. Bunların derdi ağaç değil, bunların dertleri hayvanseverlik değil. Bunların dertleri başka bir şey. Bunların dertleri her şeye karşıtlık” dedi.

Bolu Belediye ekipleri tarafından Borazanlar Mahallesi üzerinde bulunan yaklaşık yarım asırlık ıhlamur ağacı kesildi. Vatandaşlar mahallelerinde bulunan 50 yılık ağaçların kesilmesi nedeniyle belediyeye tepki gösterdiler. AK Parti’li Doğanay, Gezi olaylarının yıldönümü üzerinden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a tepki göstererek, “Herhalde Gezi’nin yıldönümünü kutlamak istediler. Çünkü Gezi’nin yıldönümünde böyle bir olay yaptılar. Hatta ve hatta burada 3-5 ağaç için kıyameti koparanlar Gölcük'te hiçbir ağaç kesilmemesine rağmen Bolu'da merkezde yürüyüş yapanların fotoğrafı sizde var, kimlerin olduğu da var. En önde kimlerin yürüdüğü de var. Hatta o gün ben bir şey söylemiştim, ‘Gezi zekalılar’ demiştim. Çünkü orada hiçbir ağaç katliamı yoktu” diye konuştu.

GÖLCÜK’TE AĞAÇ İÇİN TEPKİ GÖSTERENLER NEREDE?

Eski belediye başkanı AK Parti’li Alaaddin Yılmaz tarafından Gölcük Tabiat Parkı’nda orman içerisindeki bungalov evlerin yapımı sırasında hiçbir ağacın kesilmemesine rağmen tepkilerin yükseldiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

“Alaaddin Yılmaz döneminde kesilen bir tane ağaç yoktu orada. Ağaç boşluklarına yapılan evlerdi bunlar. O gün kıyameti koparanlar bugün neredeler. Kesilen ağaç asırlık bir ağaç olduğu söyleniyor ben yaşını bilmiyorum. Böyle söyleniyor çünkü. Nerede o gün ağaç severler, hayvan severler. Neticede o ağaçların üzerinde hayvanlar da yaşıyor, neredeler?  Demek ki bunların derdi ağaç değil, bunların dertleri hayvanseverlik değil. Bunların dertleri başka bir şey. Bunların dertleri her şeye karşıtlık. Dolayısıyla bu yapılanı da kamuoyuna bırakmak lazım. Ama merkezde böyle bir şey yapılmasını da ben milletin takdirine bırakıyorum. Lütfen o fotoğrafı alın Gölcük yürüyüş fotoğrafını bir tarafa koyun birde bunu koyun o ne bu ne. Gölcük'te ki ağaçta bu şehir merkezindeki ağaç değil mi diye sormak lazım.”

"ÖZCAN’IN YAPTIKLARINI KAMUOYUNA BIRAKIYORUM"

Başkan Özcan’ın seçildiği günden bu yana yaptığı çalışmaları kamuoyunun takdirine bıraktığını kaydeden Doğanay, “Bugün itibariyle AK Parti İl Başkanı sıfatıyla şuydu buydu, şu yapıldı bu yapıldı demek yerine öncelikle seçen kim, millet. Bolu halkının almış olduğu karar başım üstüne. Bugün de takdiri kamuoyuna bırakmak lazım. Bir buçuk yıllık süreçte neler olduğunu, neler yapıldığını, hangi işlerin olduğunu yine bunu da milletin takdirine bırakmak lazım. Çünkü günü geldiğinde bu kararı verecek olan yine millet. En iyi karar verici hakem millettir.” şeklinde konuştu.