Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLULARIN VAZGEÇİLMEZİ MENGEN SU BÖREĞİ

BOLULARIN VAZGEÇİLMEZİ MENGEN SU BÖREĞİ
Bolu’da, faaliyet gösteren Mengen Su Böreği, 12 yıldır yaptıkları Mengen usulü su böreği ile Bolulu vatandaşların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Mengen Su Böreği İşletmeci Ender Can, yaptıkları su böreğinin lezzetinin püf noktalarını paylaştı.


Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da, 12 yıldır hizmet veren Mengen Su Böreği, kullandıkları doğal ve kaliteli ürünlerle Bolulu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kıymalı ve peynirli olmak üzere su böreğine farklı bir lezzet katan Mengen Su Böreği, Türkiye genelinde yarışmalarda ödüller alarak tescilli bir marka haline gelmiştir.

Mengen Su Böreği İşletmeci Ender Can, yaptığı açıklamada, 12 yıldır yaptıkları Mengen usulü su böreği hakkında bilgiler verdi. Bolulu vatandaşlar tarafından su böreğine yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Can, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yoğunluğun azaldığını ifade etti.

“BÖREĞİMİZİN ÖZELLİĞİ KULLANILAN MALZEMENİN KALİTELİ VE DOĞAL OLMASIDIR”

Ender Can, Mengen usulü su böreğine lezzet veren püf noktalarından bahsetti:

Eşimin birinciliği sebebi ile emekli olduktan sonra bu iş yerini kurduk. 12 yıldır bu işi yapıyoruz. İyi üründen ortaya çıkar. Kullandığımız ürün iyi olması ürünün kalitesi olmasını sebeptir. Markamız tescilli bir markadır. Başkası bu ürünü aynı isimde satması söz konusu olamaz. Mengen böreğinin özelliği içerisinde kullanılan malzeme orijinal ve doğal olmasıdır. Kullandığımız peynirden tereyağına kadar hepsi orijinaldir. Peynirli ve kıymalı olmak üzere iki çeşit böreğimiz vardır. Mengen böreğinin yapımı 2 aşamalı süreçtir. Birinci aşamada su böreği yufkaları, yumurta ile yoğurularak önce suda haşlanır ardından arasına peynir veya kıyma koyulur. İkinci aşamada ise pişirilir. Özel siparişlerimiz mevcuttur. Bayramlarda yoğun oluyoruz. Diğer yıllara göre bu yıl bayram yoğunluğumuz düştü.

“İNSANLAR EVDE YAPMAYI DENEDİLER”

Can, koronavirüs salgını nedeniyle evde kalan vatandaşların, Mengen usulü su böreğini evde yapmayı denediklerini fakat başarılı olamadıklarını söyledi: “Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı nedeniyle insanlar bayramda evlerine misafir az olur düşüncesiyle daha az tercihte bulunuyorlar. Evde bulunma zorunluluğu sırasında insanlar bu tür ürünleri kendileri evlerinde yapmayı denediler fakat bizim lezzetimize ulaşamadılar. Biz Bolu’da bir markayız. Bolulular bizi tanırlar. Her böreğin lezzeti farklıdır. Bizim mengen böreğinin lezzeti bir başkadır.”