Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

2020’DE DE YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR!

2020’DE DE YATIRIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR!
Bolu’da 2020 yılında İl Özel İdaresi tarafından yatırımlar için 60.000.000 TL ödenek ayrıldı.

Yatırımlar ve gelen ödenek ile ilgili açıklama yapan AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu’da her yıl olduğu gibi bu yıl itibariyle de dünyada yaşanan ekonomik duraksamaya ve salgına rağmen yatırımların aynı şekilde devam edeceğinin müjdesini verdi.

Özellikle Korona virüs salgını sebebiyle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünya ekonomilerinde geriye doğru gidiş ve duraksama olmasına rağmen Türkiye’nin ilk çeyrekte %4.5 büyüdüğünün altını çizen AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü; “Tüm dünyada pandemiden dolayı ticaretin neredeyse durma noktasına geldiği şu süreçte, itidalli ve şeffaf bir şekilde sürecin yönetilmesinin meyvelerini daha ilk çeyrekte aldık. Özellikle yerli ve milli sanayinin önemli bir noktaya gelmesiyle birlikte dünyaya solunum cihazı ihraç eden bir ülke olmamız özellikle şu süreçte yaptığımız en önemli stratejik hamlelerden biri oldu. Türkiye, yeni normalleşme süreciyle birlikte Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde büyümeye devam edecek ve yılsonu itibariyle de hedeflenen seviyeye ulaşacak.” dediler.

Bolu’da da aynı şekilde yatırımların devam ettiğine dikkat çeken Aydın ve Küpçü; “Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte hız kesmeden yatırımlarımıza devam ediyoruz. 60.000.000 TL’lik ödeneğin yarısını Bolu’muzun dört bir köşesinde kullanılmak üzere asfalt ve yol bakımları için ayırdık. 10.000.000’a yakın kısmını içme suyu tesisleri, su deposu yapımı, isale hattı, şebeke değişimi gibi bir çok alanda kullanacağız. Yaklaşık 3.000.000 TL’yi kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarında değerlendireceğiz. Bunlarla birlikte yine köylerimizden gelen talepler ve ihtiyaca göre sosyal tesisler, köy konakları gibi hizmetler için de bütçemizde bir pay ayırdık. Tüm bunlarla beraber çeşitli bakanlıklarımızdan bu zamana kadar aldığımız ve bundan sonra da alacağımız destekler elbette bu sayıların içerisine dahil değil. İnşallah elbirliğiyle bu yıl da Bolu’muza hizmet üretmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdiler.

Köy camilerinin de Özel İdare tarafından muntazaman dezenfekte edildiğinin bilgisini veren AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü; “Bildiğiniz üzere pandemi sürecinden dolayı özellikle cemaatle namaz kılınamıyordu. Geçen hafta Cuma günü itibariyle Cuma namazları tekrar kılınmaya başladı. Bu sebeple camilerimizin sürekli dezenfekte edilmesi gerekiyor. Bu amaçla İl Özel İdaresi bünyesinde oluşturulan bir ekiple köylerimizde bulunan camiiler dezenfekte ediliyor. Kıymetli hemşerilerimiz gönül rahatlığıyla namazlarını kılabilirler” açıklamasında bulundular.

Son olarak yapılan çalışmalarla ilgili teşekkürü de unutmayan AK Parti Bolu Milletvekilleri Aydın ve Küpçü; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla Bolulu hemşerilerimize hizmetlerin ulaşması adına desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, tüm bakanlarımıza ve teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Hizmetlerin imkânlara ve ihtiyaçlara göre yerine ulaştırılmasında emeği geçen İl Genel Meclisi’mize, İl Özel İdaresi personelimize de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandılar.