Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUPLARI BAYRAMDA DA VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

VEFA SOSYAL DESTEK GRUPLARI BAYRAMDA DA VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerinin Ramazan Bayramı'nda da mesailerine devam ederek ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Koçyiğit; “Bolu Valiliğimiz, Vefa Sosyal Destek grubu olarak bayram süresince vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu süre içerisinde vatandaşlardan gelen taleplerin tamamını yerine getirdik” dedi.


Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda kamu kurum personellerinin katılımıyla oluşturulan Vefa Sosyal Destek ekipleri Ramazan Bayramında da aralıksız çalıştı. Vefa Sosyal Destek ekipleri koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında bayram boyunca ilimizde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokağa çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı.

Vefa Sosyal Destek grubunda yer alan Sosyal Hizmet çalışanları, öğretmenler, İl Emniyet Müdürlüğü personeli bekçiler ve İl Müftülüğü İmam-Hatipleri tarafından Ramazan Bayramında vatandaşlardan gelen talepler karşılandı.

Ekipler vatandaşların ilaç, su, tüp, ekmek, çocuk bezi ve benzeri temel ihtiyaçları tedarik edilmesi konusunda özverili çalışmalarda bulundular. Sokak hayvanlarını da unutmayan vefa sosyal destek ekipleri sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanları için şehrin belli bölgelerine mama,  yem ve su bıraktılar. Öte yandan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler personelleri tarafından ilimizde ikamet eden Şehit aileleri ve Gaziler de ziyaret edilerek Ramazan Bayramları kutlandı.

“GELEN TALEPLERİN TAMAMINI YERİNE GETİRDİK”

Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, yaptığı açıklamada ramazan bayramı boyunca devam eden 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında da kendilerine gelen tüm talepleri yerine getirdiklerini belirterek; “Bolu Valiliğimiz, Vefa Sosyal Destek grubu olarak bayram süresince vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu süre içerisinde vatandaşlardan gelen taleplerin tamamını yerine getirdik. Taleplerin çoğu mahallelerden ekmek, süt, tüp, ilaç bunların tamamı karşılandı. Bunların yanı sıra köylerimizden gelen taleplerde oldu. Vefa’da çalışan arkadaşlarımız köylere giderek vatandaşların taleplerini de yerine getirdi. En son köylerden bir vatandaşımızın hayvanları ile ilgili bir talebi olmuştu. Vefa’daki arkadaşlar hemen ivedilikle buradan köye giderek buradaki taleplerini vatandaşa ulaştırarak onların hizmetinde oldular. O da çok sevindi. Bizde bu zaman zarfı içinde talepleri değerlendirdikten sonra en kısa zaman içinde o talepleri vatandaşa ulaştırmak için büyük çaba içinde olduk. Bu işi yaparken bekçilerimizin imam arkadaşlarımızın çok büyük katkıları oldu. Ben onlara buradan da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER UNUTULMADI

Bekir Koçyiğit, bayramda şehit aileleri ve gezileri ziyaret ettiklerini  ifade ederek; “Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak şehit ailelerimizi, gazilerimizin tamamını ziyaret ederek, ulaşamadıklarımıza telefonla ulaşarak bayramlarını kutladık. Taleplerini, isteklerini sorduk. Onlarda çok memnun kaldılar. Bu zaman zarfı içinde kuruluşlarımızı da ihmal etmedik. Onları ziyaret ettik. Huzurevlerinde kalan yaşlılarımız onlarında ziyaretini bizzat biz yaptık. Çünkü dışarıdan ziyaretçi yasağımız vardı. Huzurevlerinde çalışanlarda onların kendi aileleriymiş gibi kabullenerek bayramlarını kutladılar. Ve yalnızlık hissi yaşatmadan Bayramı geçirttiler. Bir vesile 14 gün vardiya sisteminde çalışan Huzurevlerinde çalışanlarımıza, engelli bakım merkezlerinde çalışanlarımıza, çocuk evlerindeki çalışanlarımıza, kadın hizmetlerinde çalışan personellerimize bir vesile bende teşekkür ediyorum. Gerçekten bu kolay olabilecek bir şey değil. 14 gün evinizden, çocuğunuzdan, eşinizden uzak kurumda kalıyorsunuz. Oradaki kalanlara hizmet ediyorsunuz. Sizlerin de çocuklarınız var. Bunlardan fedakarlık yaparak kurumlarda hizmetler yapıldı. Bende burada çalışan personellerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“CAN DOSTLARIMIZI YALNIZ BIRAKMADIK”

Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, açıklamasının sonunda sokak hayvanlarını da unutmadıklarını ve vefa destek grubunun 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında onları beslediğini anlattı. Koçyiğit; “Vefa destek grubu olarak sokaktaki can dostlarımızı da yalnız bırakmadık. Onlara da arkadaşlarımız koştular. Özellikle sokaktaki köpeklere mamaydı, farklı yiyecekler onları götürdüler. Güvercinlere yemlerini götürdüler. Gerçekten çok güzel bir hizmet oldu. İyi bir dayanışma oldu. Kamu, kurum kuruluşları arasında bir birliktelik oldu. Ben Bolu Valiliğimiz uhdesinde yapılan bu çalışmalardan dolayı emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, iyi bir hizmet oldu. Yorucu oldu ama tatlı bir yoruculuk oldu. En azından vatandaşlarımızın talep ve isteklerini zamanında uzatmadan onları da zora sokmadan yerine getirmiş olduk. İnşallah temennimiz yakın zamanda bu virüsten kurtularak normal, eski hayatımıza dönmeyi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: bolu haberler