Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SOSYAL MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA MUTLAKA UYULMALI”

“SOSYAL MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA MUTLAKA UYULMALI”
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ramazan Bayramı’nın birinci günü nedeni ile Şehitler Mezarlığı’nda düzenlenen programın ardından açıklamalarda bulundu. Vali Ümit, korona virüs salgınında ilimizdeki son durumu paylaştı ve “Dün yine testler yapıldı. Yine pozitif vakalar tespit edildi ama bunlar kontrolümüz altında” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilimizde tespit edilen korona virüs vakaları ve alınan tedbirlere ilişkin önemli bilgiler verdi. Vali Ahmet Ümit, korona virüs salgını sürecinde alınan önlemlere vatandaşların mutlak surette riayet etmesi gerektiği ve üç temel unsurun unutulmaması gerektiğini de vurguladı.

“PANDEMİ İLE MÜCADELEDE ÇOK İYİYİZ AMA SIFIR RİSK DEĞİL”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yapılan testlerde korona virüs tespit edilen vatandaşlar olduğun altını çizerek; “İlimiz, pandemi ile mücadele noktasında çok iyi ama sıfır risk değil. Ciddi risk var. Dün yine testler yapıldı. Yine pozitif vakalar tespit edildi ama bunlar kontrolümüz altında. Şansımız ve avantajımız bu. Tamamen kontrolümüz altında. Kontrolümüzden çıkmaması için tedbirlerin tam olarak uygulanması büyük önem arz ediyor. Üç temel şart var; maske kullanımız, sosyal mesafe ve hijyen kuralları. Bu üç unsura mutlaka uymamız gerekiyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının temelinde de sosyal izolasyona uyulması ve sağlıklı bir şekilde yarınlara ulaşabilme niyetimiz, amacımız var. Her zaman olduğu gibi vatandaşlarımız güzel bir şekilde uyum sağlıyorlar. Vatandaşlarımız çok ciddi şekilde bu tedbirlere uyuyorlar ve uymaya gayret ediyorlar. Bu hassasiyetleri, güzel uyumları ve algıları dolayısıyla ben vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. aynı zamanda bu tedbirleri uygulayan her zaman ifade ettiğimiz gibi sağlık teşkilatımıza , güvenlik kuvvetlerimize gerek jandarma gerek emniyet gerekse özel güvenlik kuvvetlerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.