Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BAYRAMI SESSİZ KARŞILADI

BOLU BAYRAMI SESSİZ KARŞILADI
Hiç bu kadar ıssız, hiç bu kadar sessiz, hiç bu kadar farklı bir bayram yaşamamıştı Bolu. 81 ilde uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde de meydanlar, caddeler ve sokaklar boş kaldı Bolu Ramazan Bayramı'na “sessiz merhaba” dedi.

Haber Aslı Akış

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Bolu sokakları sessiz kaldı. Geçtiğimiz yıllarda her bayram sabahı dolu olan camilerde bu sabah bayram namazı kılınmadı, korona virüs tedbirleri kapsamında bayram namazı kılınmayan Bolu kent merkezindeki Büyük Camii’nden tekbir sesleri yükseldi.

Her bayramda sokakların cıvıl cıvıl olup çocuklarla dolup taştığı, kapı kapı komşu komşu dolaşıp şeker toplayan görüntülerine rastlanmadı.

Geçmiş bayramlarda insanlarla dolup taşan cadde ve sokaklar hayvanlara kaldı. Normalde araç trafiğinin yoğun olduğu Atatürk ile Hastane bulvarları, Cumhuriyet ve İzzet Baysal caddelerinde sadece görevliler ve izinli vatandaşlar bulundu.

Polis ekipleri, araç trafiğinin olduğu cadde ve sokaklarda uygulama yaparak, vatandaşların izin belgelerini kontrol etti. İzzet Baysal Caddesi'nin trafiğe kapalı alanı ile Kent ve Demokrasi meydanları da sessizliğe büründü