Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLAR BAYRAMIN İLK GÜNÜDE SOKAĞA ÇIKTI

65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLAR BAYRAMIN İLK GÜNÜDE SOKAĞA ÇIKTI
Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı bulunanlar bayramın birinci günü verilen izinle sokağa çıktı. Bolu Atatürk Orman Parkı'na gelen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar hem birbirleriyle bayramlaştı hem de yürüyüş yaptı.


Haber: Aslı Akış

Bayramın birinci günü 14.00-20.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla Bayramın birinci günü verilen izinle sokağa çıkan 65 yaş ve üstü kişiler parklarda ve yeşillik alanlarda zaman geçirdi. Maske takarak sokağa çıkan vatandaşların, sosyal mesafe kuralına dikkat ettiği görüldü. Güneşli hava nedeniyle bazı vatandaşlar gölgelik alanları tercih ederken, bazıları da şapkalarıyla sokakta yürüyüş yaptı.

“BÖYLE BAYRAM YAŞAMAMIZ DAHA HAYIRLI”

Yürüyüş yapmaya gelen Sadık Ceylan, “Bir haftadan beri evde kapalı kaldık. Haliyle yürüyüş yapmamız lazım. Açık hava güneş alacağız. Evde kalmaktan bir hayli kilo aldım. Bu bayramın böyle olması iyi oldu. Birbirimize gittiğimiz anlarda virüs bulaştırabiliriz. Böyle bir bayram yaşamamız daha hayırlıdır. Ben torunlarım ile görüntülü görüştüm. Bütün İslam aleminin bayramı hayırlı olsun” dedi.

“HERKESİN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN”

Torunlarının yanına gelemediğinin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden İsmail Hakkı Arslantekin; “61 gün oldu bugün ilk defa çıkıyorum. 60 gündür kurallara uydum. Bugün çıkıyorum. Kalçalarımdan dizlerim kırılmış. Parkta bir tur attım. Bayram bizim için her zaman bayram. Torunlarım var 8 tane gelemiyorlar. Onların üzüntüsündeyim. Başka yaşlılarda vardır benim gibi. Gitme şansım olsa gideceğim. Gitme durumum yok. Araç kullanamıyorsun. Herkesin bayramı mübarek olsun. Yalnız yaşıyorum, sıkıntılarım oluyor. Allah razı olsun polislerimizden. Telefon ettim her ihtiyacımı karşıladılar. Şimdi eczane açıksa bir ilaç alacağım. Yük olmayayım dedim onu göreceğim” şeklinde konuştu.

“BAYRAM BİZ YAŞLILAR İÇİN AYRI”

Eşi ile Atatürk Orman Parkına gelen Avni Fiş; “Biz yaşlılar için ayrı bayram bugün. İlk defa çıkıyoruz. Bir dahaki dışarıya çıkma ne zaman olur bilmiyoruz” dedi.

“BAYRAM ÇOK GÜZEL”

Şükriye Fiş ise “Bayram çok güzel. Ev hanımıyım ben. Evde olduğumdan benim için fark etmiyor. Evimiz yakın yavaş yavaş geldik, yürüyüş yapıyoruz. Hava da güzel, balkonlarda da oturuyoruz. Allah hasta olanlara da sağlık, derman versin.” Diye konuştu.

“BU FARKLI BİR BAYRAM”

Ayşe Çelik, bu bayramın farklı olduğunu vurgulayarak; “Sabahtan bu yana evdeydik. Daha yeni çıktık. Parkta biraz yürüyüş yapacağız. Bu farklı bir bayram. Çoluk yok çocuk yok torun yok. Bir şey yok. Bütün Müslüman ülkelerimizin bayramı mübarek olsun” ifadelerini kullandı

“BU ZORLU SÜREÇLERDEN DE KURTULACAĞIZ”

Niyazi Çelik, Uzun bir aradan sonra dışarı çıktıklarını belirterek; “Bu zorlu süreçlerden de kurtulacağız inşallah. Bu zamana kadar her şeyin üstesinden geldik. İnşallah daha iyi olur ama o da bizim elimizde olan bir şey. Birbirimize saygımızın olması lazım. Onların dediği kurallara uymamız lazım. Bütün Müslüman aleminin bayramı mübarek olsun” şeklinde konuştu.

Sokağa çıkma kısıtlamasının 6 saatliğine kaldırılması ile bayramda dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşların izni saat 14.00 itibariyle başlayıp 20.00'ye kadar devam edecek.