Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRKOĞLU RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI

TÜRKOĞLU RAMAZAN BAYRAMINI KUTLADI
CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu yayımladığı kutlama mesajında öncelikle pandemi sürecini değerlendirdi.
CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Bolu halkının Ramazan Bayramını kutladı. Kutlama mesajında, pandemi sürecini de değerlendiren Türkoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Koronavirüs salgını bütün dünya  devletlerini ve ülkemizi derinden etkiledi. Sosyal yaşamımızı olduğu gibi değiştiren salgın, ekonomik olarak da bir çok insanımızın hayatını altüst etti. Restoranlar, cafeler, alışveriş merkezleri başta olmak üzere birçok sektör var olan ekonomik krizi çok daha derinden yaşayarak ayakta kalmanın mücadelesini veriyor. 

İktidarda bulunduğu süreç içerisinde Kamuya ait fabrikaları, işletmeleri yok pahasına satan AKP iktidarı, gözü Kamu Hastanelerinin özelleştirmesine dikmişti. Hasta garantili özel şehir hastanelerini hizmete açmaya başlayan AKP iktidarı, salgın hastalıklarla mücadele konusunda her il ve hatta ilçede Devlet Hastanesinin bulunmasının ne kadar önemli olduğunu umarım anlamıştır. Bugün Koronavirüs sebebiyle oluşan salgın sürecini ulus olarak daha az can kaybıyla atlatabilirsek bu; sağlık sistemini, devletin vatandaşına ücretsiz sunması gereken sosyal bir sorumluluktur anlayışı üzerine kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve fedakar sağlık emekçilerinin eseri olarak tarihe geçecektir.
Koronavirüsünden her yönüyle en fazla dar gelirli yurttaşlarımızla, dükkanlarını kapatmak zorunda kalan, kendi yağında zar zor kavrulan küçük esnafımız etkilenmiştir. 
Ekonomik kaygılardan dolayı, ayrım yapılmaksızın bütün yurttaşlarımızın uymak zorunda kalacağı sokağa çıkma yasağı ilan edilemedi. 
Koruyucu maske dağıtılamadı. 
İlimizde Koronavirüsü yüzünden iş yerini kapatmak zorunda kalan yüzlerce lokanta, kahve, cafe, berber, kuaför, çay ocağı, AVM’lerde mağazaları bulunan esnafa bir kuruş hibe ve yardım yapılmadı. 
Bolu’da faaliyet gösteren 1907 firmanın 20 bin civarında ki çalışanına yarı zamanlı maaş ödemesi yapılacağını olan üstü bir başarıymış gibi ilan ettiler. Ama bu 1907 firma ve çalışanlarının neye göre belirlendiğini açıklamadılar. 
AKP tarafından yönetilen devletimiz, vatandaşımızın ürettiği ve tükettiği her türlü üründen vergi almayı bildi ama zor zamanda yurttaşına sahip çıkan sosyal devlet olmayı beceremedi. 
Vatandaşımıza yardım etmek isteyen CHP’li belediyeleri, varlığını sorguladığımız sözüm ona kanunlarla engellemek için ellerinden geleni yaptılar, yapmayada devam ediyorlar. 
Bütün engelleme çabalarına rağmen başta Bolu Belediyemiz olmak üzere CHP’li belediyeler çaresizlikle çırpınan vatandaşlarımızın umut kapısı olmuştur.
Bolu Belediyesi su fiyatlarında indirim yaparak, Bolulu hemşerilerimize koruyucu maske dağıtarak, gıda ve erzak yardımında bulunarak sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmiştir.
Ve hepsinden önemlisi şudur ki, bu zor günlerde milletimiz milletine sahip çıkmıştır. İşsizlikle, yoklukla, açlıkla mücadele eden yurttaşlarımızın imdadına mensubu oldukları Aziz Türk milleti yetişmiştir. Milletimizin genlerinde var olan bu ruh haline Kuvay-i milliye ruhu diyoruz. Kuva-i Milliye ruhu ulusumuzun ve devletimizin en zor zamanlarında meydana çıkmıştır ve çıkmayada devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle inancımızın en önemli ibadetlerinden biri olan ve özünde açın halinden anlayıp, haramdan uzak durmayı öğütleyen Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Birliğimizi, bereketimizi, paylaşmamızı simgeleyen iftar sofralarına kavuşmak dileğiyle sağlıklı, günler yıllar diliyorum. "