Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TATLICILARIN BAYRAM ÖNCESİ SİPARİŞLERİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE DÜŞTÜ

TATLICILARIN BAYRAM ÖNCESİ SİPARİŞLERİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE DÜŞTÜ
Bolu’da tatlı sektöründe 6 yıldır hizmet veren Gaziantepli Baklavacı Hakgül İşletme sahibi Müslüm Kutlu, Ramazan Bayramı öncesi yoğun mesailerine devam ederken bu bayram sokağa çıkma kısıtlaması olsa da Bolululara tatlısız bayram geçirmemelerini söyledi. Müslüm Kutlu, tatlı konusunda iddialı olduklarını da vurgulayarak; “Tatlı konusunda iddialıyız, Bolu’nun da en iyisiyiz” dedi.


Haber: Aslı Akış

Her sene Ramazan Bayramı öncesi tatlıcılar yoğun sipariş alırken bu sene istenilen satış gerçekleşmedi. Malzeme maliyetlerinin artması ve müşteri sayısının azalması nedeniyle baklava imalatı yapılan tatlıcılarda koronavirüs nedeniyle siparişler düştü. Vatandaşlar bayrama az bir süre kala tatlı siparişi verirken Bolu’da Gaziantepli Baklavacı Hakgül İşletme sahibi Müslüm Kutlu korona virüsten dolayı siparişler düşse de bayramın tatlısız geçmeyeceğinin altını çizdi.

Gaziantepli Baklavacı Müslüm Kutlu, iyi bir baklavanın nasıl olması gerektiğini anlatarak; “Bolu’da tatlı sektöründe 6 yıldır hizmet vermekteyiz. Cevizli ve fıstıklı olmak üzere birçok baklava çeşidimiz bulunmakta ama tezgâha sunduğumuz şu an 20 farklı tatlımız var. İyi bir baklava en başta malzemesi kaliteli olmalıdır. Malzemenin kaliteli olduğu kadar da ustalığında çok iyi olması gereklidir. 12 yaşımdan beri bu işin içindeyim. Benim birlikte çalışan ustalarda çekirdekten yetişmeler ve hepsi de Gaziantep’ten geldiler. Bunların hepsi bir araya geldiğinde ortaya çok güzel bir tatlı çıkıyor” şeklinde konuştu.

“GEÇTİĞİMİZ YILA GÖRE %50 DÜŞÜŞ VAR”

Kutlu, daha önceki yıla göre siparişleri düşse de iyi durumda olduklarını ifade ederek; “Geçtiğimiz yıla göre %50 oranında bir düşüş yaşadık. Müşterilerimizin birçoğunu tanıdığımız için sipariş veriyorlar ama koronavirüs’ten dolayı tepsi ile değil de kendi ailesine yetecek kadar sipariş veriyorlar. Bu şekilde olmasına rağmen satışlarımız iyi durumda” dedi.

“BAKLAVA FISTIKLI OLUR”         

“Baklavanın aslı fıstıklı olur” diyen Müslüm Kutlu; “Cevizli baklavada var tabi ama fıstıklı baklama daha iyi. Antep diliyle “baklava fıstıkla olur” denilir. 20 çeşit baklava çeşidimiz var. Bayram için 5 çeşit baklava veriyoruz. “Hoşverdi” tatlımız var sütlü olduğu için pek dayanıklı değil. Kaymaklı ürünler fazla dayanıklı olmadığı için genelde kaymaksız ürünleri kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TATLISIZ BAYRAM GEÇİRMEYİN”

Tatlı fiyatlarını düşürdüklerini ve herkese iyi bir bayram geçirmelerini dileyen Kutlu “Her sene ciddi bir sipariş alıyorduk. Bu senede çok şükür siparişimiz iyi durumda fakat koronavirüs’ten dolayı beklediğimiz kadar iyi değil. Geçen seneki yoğunluk olmadı. Biz de halka daha çok tatlı verebilmek için fiyatları düşürdük. Fıstıklı baklavanın tepsisi 210 TL iken şuanda 175 TL, cevizli baklavanın tepsi fiyatını 140 TL ye düşürdük. Ortalama 3,5 kg geliyor. Böyle bir kampanya yaptık. Bunun geri dönüşü de güzel oldu. 2 kg baklava almak yerine 1 tepsi baklava alan birçok müşterimiz oldu. Ürünlerimiz kalitelidir. Herkes tadına bakabilir, üründen memnun kalmadıkları takdirde ürünü iade edebilirler. Herkesin bayramını kutlarım. Tatlısız bayram geçirmemelerini dilerim. Evde olsak ta tatlı bir bayram geçirmek için tatlının olması gerekir. Tatlı konusunda iddialıyız, Bolu’nun da en iyisiyiz” şeklinde konuştu.