Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"TEDBİRLER VE HİZMETLER EN ÜST SEVİYEDE!"

Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit pandemi sürecinde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

Koçyiğit, sürecin başarılı bir şekilde atlatılması için tüm bağlı kuruluşlarda gerekli tedbirlerin alındığını ve Bolu’lu vatandaşlara hizmetlerin verimli ve etkin bir şekilde ulaştırılabilmesi için yeteri kadar personel görevlendirildiğini belirterek; “Vatandaşların evlerinden çıkmadan istek ve taleplerini ulaştırabilmeleri sağlanmış, e-devlet üzerinden yapılan müracaatlar ivedilikle sonuçlandırılmıştır. Ayrıca Bolu Valiliği uhdesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Gruplarının koordinesi İl Müdürlüğünce yapılmakta olup bugüne kadar binlerce vatandaşımızın ihtiyaçlarına cevap verilmiştir. Bu süreçte 1582 engelli yakınına 2.351.216,00 Türk Lirası Evde Bakım Yardımı ve 300’ ün üzerinde çocuğa 329.619,00 Türk Lirası Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı sağlanmıştır. Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Psiko-Sosyal Destek personelleri tarafından engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilerden oluşan 600’ün üzerinde vatandaşımız aranarak psiko-sosyal destekte bulunulmuş ayrıca evinden çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanmıştır. İl Müdürlüğünce, koruma ve bakım altındayken reşit olarak kurum bakımından ayrılan gençlere psiko-sosyal destek ve ekonomik destek yardımlarında bulunulmuştur. Yine pandemi sürecinde Okul Destek Projesi kapsamında desteklenen 81 çocuk ve Bolu’ da bulunan yetim çocuklara Bolu Valiliği uhdesinde erzak ve giyim yardımında bulunulmuştur. İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarda bulunan tüm personellere pandemi tedbirleri konusunda eğitim verilmiş olup tüm personelin İl Sağlık Müdürlüğü ile koordine kurularak COVID-19 testlerinden geçmesi sağlanmıştır. Pandemi sürecinin başlaması ile birlikte Şubat ayının ikinci yarısından itibaren 3 huzurevi, çocuk koordinasyon merkezi ve engelli bakım merkezine ziyaretçi kabulü yapılmamaktadır. Mart ayının 2. yarısından itibaren ise bu kuruluşlarda dışarı çıkışlar iptal edilmiştir” dedi.

“YAŞLI VE ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN HUZUREVLERİ VE YATILI KURULUŞLARIMIZDA 14 GÜNLÜK VARDİYA SİSTEMİNE GEÇİLMİŞTİR”

Bolu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, huzurevleri yatılı kuruluşlarda 14 günlük yatılı vardiya sistemine geçildiğinin altını çizerek; “Tüm yatılı kuruluşlarımızda sosyal izolasyon sağlanmış ve bu kuruluşlarda 14 günlük vardiya sistem ile çalışmaya başlamıştır. Böylelikle gerek personelin gerekse engelli, yaşlı ve çocukların dışarı ile teması kesilmiş, sosyal izolasyonları sağlanmıştır. 14 günlük vardiya sisteminde vardiyaya giren ve vardiyadan çıkan tüm personellere COVID-19 testi yapılarak olası risklerin önüne geçilmiştir. Tüm yatılı kuruluşlarda acil durumlar için sosyal izolasyon odaları oluşturulmuş olup hastaneye giden yaşlılar bu bölümlerde 14 gün kaldıktan sonra kendi odalarına alınmaktadırlar. Yatılı kuruluşlarda kalan çocuklar, yaşlılar ve engelliler için gerekli tedbirler alınarak  moral ve motivasyonlarını en üst seviyede tutmak adına sosyal mesafe kurallarına uyularak sportif ve sanatsal etkinlikler planlanmış ve uygulanmaktadır. Çocuk Hakları İl Komitesi tarafından pandemi sürecinde çocukları bilgilendirme maksatlı sosyal içerikli videolar hazırlanmış olup sosyal medya ortamında paylaşılmaktadır. İl Müdürü Bekir KOÇYİĞİT pandemi sürecinde vatandaşların evlerinde kalmalarını, İl Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın her zaman yanında olduklarını, bu sürecin hep birlikte aşılacağını ifade etmiştir” ifadelerine yer verdi.