Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

PARKLAR VE SOKAKLAR YENİDEN ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENDİ

PARKLAR VE SOKAKLAR YENİDEN ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENDİ
Bolu’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş altı çocuklar, bir hafta aradan sonra yeniden dışarıya çıktı. Çocuklar Atatürk Orman Parkı'nda gönüllerince vakit geçirdiler. Park ve yeşil alanlara akın eden çocuklar oyun oynayıp, gönüllerince eğlendi.


Haber: Aslı Akış

Sokağa çıkma yasağının esnetilmesinin ardından 0-14 yaş grubundaki çocuklar bugün ikinci kez dışarıya çıktı. Çok sayıda çocuk evlerinin yakınlarındaki parklara akın etti. Aileleriyle parklara gelen çocuklar oyunlar oynadı, salıncaklara bindi, güneşli havanın keyfini çıkardı. Kimi çocuklar bisiklete bindi, kimi top oynadı, kimisi de sadece yeşilliklerde oturarak oynayanları seyretti. Parklardaki salıncak ve kaykaya binmek isteyen miniklere de aileleri eşlik etti. Atatürk Orman Parkı'nda çocukların salıncağa bindiği, kaydıraktan kaydığı ve mutlu olduğu o anlar kameralara yansıdı.

“BİR AN ÖNCE BU KORONAVİRÜS BİTSİN, DIŞARI ÇIKALIM ARTIK”

Arda Mursal, korona virüs salgınının bir an önce bitmesini istediğini söyleyerek; “Evde çok sıkıldım. Bir an önce bu korona virüs bitsin, dışarı çıkalım artık. Çok mutluyum iyi ki böyle bir şey oldu ama süre çok az. Keşke biraz daha uzun olsa. Evde oyun oynuyorum, ders çalışıyorum, film izliyorum böyle geçiyor zaman” ifadelerini kullandı.

“EĞLENİYORUM”

Ailesi ile birlikte Atatürk Orman Parkı’na gelen Esila Mursal, hamakta dinlenerek vakit geçirdiğini ifade ederek; “Eğleniyorum, çok güzel hissediyorum. Top oynayacağım. Annem, babam ve abim ile geldim parka” dedi.

“EVDE ÇOK BUNALDI”

Oğlu Ulaş Deniz Çidem ile birlikte parka gelen Sevgi Emine Çidem, belirli sürelerde çocukların dışarı çıkmasının onlara iyi geldiğini belirterek; “Hava çok güzel, çok sıcak. Bayadır evde olduğumuz için çok bunaldı aslında. Bazı huyları değişti diyebilirim ama şuanda çok rahat. Sokağa çıkma yasağının yine aynı şekilde, belirli bir gün kaldırılması doğru. Çünkü ne kadar az da olsa koronavirüs herkesi etkiliyor. Ebeveynler olarak onları korumak bizim yükümlülüğümüz. O yüzden, yine böyle haftada bir gün belirli bir süre dışarı çıkılsın” şeklinde konuştu.

“TEKRAR SOKAĞA ÇIKMAK İSTİYORUM”

Kardeşi ile birlikte parkta pamuklu şeker yiyen Ozan Bulut; “İyi hissediyorum. Evde güzel vakit geçirdim. Tekrar sokağa çıkmak istiyorum. Dışarıdan olmaktan mutluyum. Saat 3’e kadar oyun oynayacağım” diye konuştu.

“MUTLUYUM”

Selin Bulut ise; “Salıncakta sallanıyorum. Bebek arabamda oturuyorum. Mutluyum” dedi.

“DIŞARIDA OLMAYI ÖZLEDİM”

Deniz Çakmak, dışarıda olmayı özlediğini vurgulayarak; “Mutluyum açıkçası. Evde canlı derslere katılıyordum. EBA’dan ödevlerimi yapıyordum. Telefonla vakit geçiriyordum. Dışarıda olmayı özledim ama hava çok sıcak. Arkadaşlarımla bisiklet süreceğiz, top oynayacağız” ifadelerini kullandı.

“PARKA GELDİĞİMDE HUZUR HİSSETTİM”

Parka geldiğinde huzur hissettiğini söyleyen 11 yaşındaki Efe Gençtürk, “Parka geldiğimde huzur hissettim. Kuşlar gibi özgürce uçuyordum neredeyse. Serbest olmak iyiymiş. Ev hapis gibiydi. Ama dışarısı cennet bahçesi gibi. Çarşamba günü iyi ki bize gelmiş. Artık her gün Çarşamba gününü iple çekiyorum. Bugün bisiklete bineceğim, top oynayacağım, parklarda dolaşacağım, kuzenlerimle oyunlar oynayacağız” diye konuştu.

“HAPİSHANEDEN ÇIKMIŞ GİBİ OLDUM”

10 yaşındaki Melisa Çevik, hapishaneden çıkmış gibi olduğunu ifade ederek, “Çok mutluyum. Uzun süreden sonra hapishaneden çıkmış gibi oldum. Çarşamba günü, çocukların günü gibi bir şey oldu. Çok sıkılıyoruz artık evde yapacak bir şey kalmadı. Artık dört gözle çarşamba gününün gelmesini bekliyorum” dedi.