Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MUTLULUK VEREN YİYECEKLER

MUTLULUK VEREN YİYECEKLER
Şehir hayatının yoğunluğu, çoğu zaman mutsuzluk için oldukça önemli bir faktör olabiliyor. Bu durumdan kaçınmak için yapılacaklar arasında, tüketeceğiniz besinler güçlü bir yere sahip. Bazı besinler, içerdikleri serotonin gibi maddeler sayesinde mutluluğun kapılarını aralayabiliyor. Mutluluk veren besinler stresi azaltıyor fakat kilo almamak için tüketilen miktarlara dikkat etmek gerekiyor.


Mutlu Eden Besinler

Bitter Çikolata

Tatlı isteğini diğer tatlı ve çikolatalara oranla daha hızlı keser. Kahvenin yanında küçük bir ya da iki kare bitter çikolata tüketmenin pek bir sakıncası yoktur!

Muz

Serotonin içeriği yüksek bir meyve olan muz aynı zamanda ara öğün olarak da günde 1 tane tüketilebilir.

Ceviz

Fındık, çiğ badem, fıstık gibi kuruyemişler de serotonin açısından zengin olsalar da ceviz, bu konuda diğer kuruyemişlerin epey önündedir. Günde 2-3 ceviz tüketmek, stresinizi azaltır ve kendinizi mutlu hissetmenizi sağlar.

Ay Çekirdeği

Çiğneme refleksini harekete geçirmesinin yanında yüksek serotonin oranıyla da stresi azaltır. Tabii ki koca bir oda dolusu yemenizi önermiyoruz!

Kuru İncir

Serotonin içeren kuru meyvelerin başında gelir. Ara öğün olarak tercih edilen kuru incir kan şekerini düzenler ve kaygı seviyenizi azaltır.

Bezelye

Serotonin seviyesini yükseltmek için önemli bir kaynaktır. Ana öğünlerden birinde bezelye tüketmek, kendinizi daha iyi hissettirecektir.

Peynir

Kahvaltıların olmazsa olmazı peynir, güne serotonin içeren bir öğünle başlamanızı, gün boyu daha enerjik ve mutlu olmanızı sağlar. Obeziteye neden olabilecek kadar çok tüketmemek şartı ile…

Tahıl Salataları

Stresle baş etmede nohut, buğday, fasulye ve kinoa gibi tahıl içeren salataların tüketilmesi stresle baş etmenizde size yardımcı olur.