Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GENÇLER SOKAĞA ÇIKMA İZNİNİN TADINI DOYASIYA ÇIKARDILAR

GENÇLER SOKAĞA ÇIKMA İZNİNİN TADINI DOYASIYA ÇIKARDILAR
Bolu’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan önlemler nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 15 – 20 yaş grubu uzun bir aradan sonra ilk kez sokağa çıktı. Sokağa çıkan gençler daha çok arkadaşları ile vakit geçirebilecekleri yeşil alanlara gitti.


Haber: Aslı Akış

Tüm dünyada görülen koronavirüse karşı Türkiye’de geçen Nisan ayının ilk haftasında 20 yaş altına sokağa çıkma sınırlandırılması getirildi. Bolu’da normalleşme süreci kapsamında 0-14 yaş grubu çocuklarının ardından 15-20 yaş grubu gençler de bugün sokağa çıktı. Korona virüs döneminde evde kalan gençler, 42 gün sonra sokağa çıkma sevinci yaşadı. Karaçayır ve Atatürk Orman parkları ile evlerinin yakınlarındaki yeşil alanları tercih eden gençler, uzun zamandır görmedikleri arkadaşlarıyla hasret giderdi, güneşli havanın tadını çıkardı.

Dört saatlik süre boyunca gençler, meydan, park ve yeşil alanları doldurdu. Alışveriş yapan, bisiklet süren gençler, sokağa çıkmanın keyfini doyasıya yaşadı. Maske takan ve sosyal mesafe kuralını ihlal etmeyen gençler, koronavirüse karşı tedbirlere uydu.

“DIŞARIDA OLMANIN KIYMETİNİ ANLADIM”

Beyza Bakırcı, 42 günlük evde kalma süresinin ardından dışarıda olmayı özlediğini ifade ederek; “Dışarıda olmanın kıymetini anladım. Hiçbir şey yapmadan boş gezmekte güzelmiş. Evde kendimle vakit geçirmeyi öğrendim. Çok fazla ders çalışamadım ama kitap okudum, puzzle yaptım. Arkadaşlarımla bir araya gelince neler yaptığımı nasıl vakit geçirdiğimizi, ne gibi önlemler aldığımızı konuştuk. Şu an korona virüs bitse bile hayat tam anlamıyla normale dönmeyecek farkındayız. Buna göre davranıyoruz. Tedbirliyiz” şeklinde konuştu.

“ÇOK MUTLUYUM”

18 yaşındaki Zekeriya Eren’de köpeğiyle birlikte 42 gün sonra sokağa çıkma imkanı buldu. Eren; “Çok mutluyum, köpeğim ile geziyorum. Köpeğim bile yürümeyi unutmuş. Bende 42 gündür evde oturuyordum” dedi.

“DIŞARIDA OLMAYI ÖZLEDİM”

Mert Aktay, uzun süreden sonra dışarı olmayı özlediğini aktararak; “Bütün gün evde kaldıktan sonra bir garip hissettin dışarı çıkınca. Önce afalladık, sonra normale döndük. Dışarıda olmayı özledim. Evde olduğum sürede ders çalıştım, bilgisayarda takıldım. Öğretmenlerimiz ödev veriyor onları yaptım” diye konuştu. 

“SOSYAL MESAFEYE DİKKAT ETTİK”

Sosyal mesafeye dikkat ederek arkadaşları ile bir araya geldiğini belirten Enes Doğancı;  “Canlı dersler oldu TV ve internet üzerinden. Karantina günlerinde ders çalıştım.  Dışarı çıktık, biraz tuhaf hissettim. Hava sıcak geldi. Arkadaşlarımızı özledik. Sosyal mesafe dikkat ederek bir araya geldik. Dışarıyı özlemişiz. Güzel oldu” ifadelerini kullandı

“BİRBİRİMİZİ ÇOK ÖZLEMİŞİZ”

Erkan Yardımcı, arkadaşları ile bir arada olmayı özlediğini vurgulayarak; “Dışarıya çıkmamız gerçekten güzel oldu. Evdeydik, daralmıştık. Bazen ders bazen oyun vakit geçiyordu. Arkadaşlarımızla bir aradayız gerçekten güzel. Evde kapalı kalmaktansa böyle doğada, sosyal mesafe kurallarına uyarak arkadaşlarımız ile bir arada olmak çok güzel. Birbirimizi çok özlemişiz” şeklinde konuştu.