Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ 18-19 MAYIS'TA AÇIK OLACAK

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ 18-19 MAYIS'TA AÇIK OLACAK
İçişleri Bakanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek olan milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bir genelde yayınladı. YKS'ye girecek öğrencilerin kimlik kartı başvurularının alınması adına tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri 18- 19 Mayıs 2020 tarihlerinde açık olacak.

HABER: Aslı Akış

İçişleri Bakanlığı, öğrencilerin kafasındaki bu soru işaretlerini giderdi. Bakanlık, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek olan öğrencilerin kimlik kartı başvurularının 18 / 19 Mayıs tarihlerinde de alınacağını açıkladı. Bakanlık, 18 / 19 Mayıs tarihlerinde il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin açık olacağını bildirdi.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ KİMLİK KARTI BAŞVURULARI İÇİN AÇIK OLACAK

Valiliklere bakanlık tarafından gönderilen genelde; “ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek merkezi sınava (YKS)girecek olan öğrencilerin Türkiye cumhuriyeti kimlik kartı başvurularının alınması amacıyla tüm il ve ilçe nüfus müdürlükleri 18-19 Mayıs tarihlerinde 10.00-17.00 saatleri arasında açık bulundurulacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 18-19 Mayıs tarihlerinde 15 yaşını tamamlayanların kendileri ile birlikte ana, baba, veli veya vasisi; TC. Kimlik kartı başvurusunda bulunmakla sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla sınava başvurduğunu gösterir fotoğraflı belge ile 10.17.00 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerdir.

Öğrencilerimizin mağdur olmaması için başvurudan önce T.C. kimlik kartı bedellerinin PTT, anlaşmalı bankalar ya da interaktif vergi dairesi (https://ivd.gib.gov.tr) adresinden yatırılması ve son altı ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile bulundukları yer il veya ilçe nüfus müdürlüklerine randevusuz olarak müracaat etmeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi. 

Etiketler: bolu haberler