Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU-İHH’DAN DÜNYA YETİMLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

BOLU-İHH’DAN DÜNYA YETİMLER GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği ( BOLU-İHH ) 15 Ramazan “ Dünya Yetimler Günü” münasebeti ile bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Haber: Aslı AKIŞ

BOLU-İHH başkanı Fethi Sarımsakcı bu yıl yedincisini idrak ettikleri Dünya Yetimler Günü münasebeti ile her yıl olduğu gibi bu yılda ilimizde bakımını üstlendikleri 200 yetim ve ailelerini bayram harçlığı, bayramlık kıyafet ve çeşitli hediyelerle; yurtdışında da 100 yetimi bayramlık kıyafetle sevindireceklerini belirterek tüm yeryüzü yetimlerinin Dünya Yetimler Gününü tebrik ettiklerini söyledi. 

“FARKINDALIK OLUŞSUN İSTİYORUZ”

BOLU-İHH başkanı Fethi Sarımsakcı yaptığı açıklamasında, her yıl ramazan aynın 15. Gününün “ Dünya Yetimler Günü” olarak kabul edildiğini ifade ederek; "Dünyada her şey ile ilgili bir gün vardı ama yetimlerle ilgili bir gün yoktu. Hatırlatma yapılmıyordu. Esasen Müslümanlar için her gün, yetim, anne ve babalar günüdür. Ama bir de o gün bir şeyi hatırlatmak ve planlamak, geleceğe taşımak ve inşa etmek için bir girişimde bulunduk. İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) başvurarak "Dünya Yetimler Günü" ilan edilsin istedik. İİT, başvurumuzu değerlendirdi ve her yıl ramazan ayının 15. gününü "Dünya Yetimler Günü" olarak ilan etti. Biz bu günü altı yıldır değerlendiriyoruz. Bir farkındalık oluşsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

“400 MİLYONU AŞKIN YETİM BULUNUYOR”

Dünya üzerinde 400 milyon yetim çocuk bulunduğuna da dikkat çeken Sarımsakcı; “Dünya üzerinde nice mahrumiyetler içerisinde savaşlar, doğal afetler, hastalık ve yoksulluk gibi nedenlerle 400 milyonu aşkın yetim bulunuyor. Bu çocuklarımızın yarısı her türlü ilgi ve alakadan yoksun bir şekilde, sığınacakları bir yuvaları olmaksızın sokaklarda yaşıyorlar. Velisiz, sahipsiz olan çocuklarımız ise maalesef organ mafyaları, fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri, savaş ağaları ve misyoner örgütlerin insafına terk edilmekteler” ifadelerini kullandı.

“YETİM YAVRULARIMIZI EFENDİMİZ (SAV)’İN EMANETLERİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

En büyük mutluluğun yetim çocuklar ile bir arada olabilmek olduğunu belirten Fethi Sarımsakcı; “Yeryüzünün tüm yetim çocuklarını, kimsesizlerini, terk edilmiş yavrularımızı hedefleyerek çıktığımız bu güzel yolculuğumuzda yetim yavrularımızı Efendimiz (sav)’in emanetleri olarak görüyoruz. Eğitimden, sağlığa, sosyal destek çalışmalarından acil yardımlara, kültürel aktivitelerden mesleki eğitim ve kalkındırma projelerine kadar onlarca ülkede on binlerce çocuğumuzla buluşabilmeyi, onların saçlarını okşayıp hatırlarını sorabilmeyi amellerin en güzeli olarak görüyoruz. Bizim için büyük bir mutluluk olan yetim yavrularımızla birlikte olabilme bahtiyarlığını, bu kutlu çalışmaya gönül veren, yetimi kendi öz yavrusu olarak bilip gecesini gündüzüne katan kıymetli yetim dostu gönüllülerimizle, hayırsever bağışçılarımızla paylaşıyor,  onlara teşekkürü bir borç biliyoruz.

“YETİMLERE GÖNÜLLERİNİ AÇANLARA MÜJDELER OLSUN”

Bizler biliyoruz ki yetimlerin velisi Allah (cc)’tır. Yetimlerin Efendisi Peygamberimiz (sav) “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimse ile ben (şehadet parmağı ile orta parmağını bir araya getirerek) cennette bu kadar yakın olacağız” buyurmuşlar ve bizlere yeryüzünün bütün yetimlerini işaret etmişlerdir. O halde yetimlere kucaklarını, gönüllerini açanlara, sınır tanımadan onların başlarını okşayanlara müjdeler olsun!” dedi.