Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"AMACIMIZ FARKLI DEĞERDE İNSANLARIN GÖRÜŞLERİNİ BİR ARADA YAŞATMAK"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Paşaköy alt geçidine yapılmaya başlanan grafiti çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Özcan her siyasi görüşe saygısı olduğunu belirtti ve amaçlarının “bu şehirde yaşayan farklı değerde insanların düşüncelerini bir arada yaşatmak” dedi.

Bolu şehrinin etrafı grafiti çalışmalarıyla değişmeye devam ediyor. Son olarak Paşaköy alt geçidi çalışmaları başlanan grafitiler hakkında bilgi veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Amacımız demokrasi anlamında Bolunun farklı bir şehir olduğunu vurgulamak ve bu şehirde yaşayan farklı değerde insanların düşüncelerini bir arada yaşatmak.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Özcan, “Bolu da çok farklı siyasi görüşü olan, dünya görüşü olan insanlar var. Onların sevdiği insanlar var, Cumhuriyetimize emek katmış, değer katmış insanlar var ve onları yaşatalım istedik. İsmet İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş ve Turgut Özal’ın grafitileri olacak. Şu anda kara kalem çalışmaları tamamlandı, boyanma işi de tamamlandıktan sonra oraya kamera yerleştireceğiz. Kiminin çok sevdiği kiminin sevmediği ama ülkemizin değeri olan insanlar var. Herhangi bir saldırı yapılmasın diye bir kamera sistemi kuruyoruz. Amacımız demokrasi anlamında Bolunun farklı bir şehir olduğunu vurgulamak ve bu şehirde yaşayan farklı değerde insanların düşüncelerini bir arada yaşatmak. Bu benim fikrim.” Dedi.

Başkan Özcan konuşmasında, “Liderlerin kendilerine mal olmuş sözlerini yazmamızın sebebi gençlerimizin de bu liderleri hatırlamasını sağlamak. Yaşayanlar olarak biz biliyoruz ama gelecek nesillerimizin de bunları hep hatırlaması düşüncesiyle yapıyoruz. Liderler dışında sadece İzzet Baysalın grafitisi orada olacak. Tabi ki Atatürk’e de farklı bir köşe ayırdık.” İfadelerine yer verdi.