Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BERBERLER VE KUAFÖRLER AÇILIYOR

BERBERLER VE KUAFÖRLER AÇILIYOR
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında faaliyetleri durdurulan berber, kuaför ve güzellik merkezleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Mayıs'ta faaliyete başlama müjdesi ile hazırlıklara hız verdi. Temizlik şartlarının sağlanması ve randevu ile çalışılma düzenine geçilmesi halinde berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs'ta faaliyete geçebilecek.

Haber: Aslı Akış

Corona virüs salgını nedeniyle kuaförler ve berberler neredeyse 40 gündür kapalı. Kapanan berberler ve kuaförler 11 Mayıs tarihi itibarıyla yeniden açılıyor. Ancak alınan tedbirlerle sosyal hayatta büyük değişimler yaşanacak. Salgının yayılmasının engellenmesi için berber ve kuaförlerde sosyal mesafe kuralları katı şekilde uygulanacak.

Yapılan işlemler sürecinde çok sayıda fiziksel temasın olması nedeniyle berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför gibi iş yerlerinin İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle 21 Mart'ta durdurulması üzerine kepenk kapatan berber, kuaför ve güzellik merkezleri, 11 Mayıs'ta faaliyete başlayacakları günü iple çekiyor.

Şimdiden randevuları almaya başlayan berber ve kuaförler, tek kullanımlık havlu, kesim önlüğü gibi ekipmanlar hazırladı.

Koltuk sayılarını yarıya indiren, iş yerlerini ise sosyal mesafeye göre ayarlayan berber ve kuaförler, her kullanım sonrası makas, makine gibi ekipmanlarını dezenfekte ederek faaliyetini sürdürecek.

Bolu Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Nezahat Gökçeoğlu, 11 Mayıs Pazartesi açılacak berberler, kuaförler ve güzellik salonlarına yönelik açıklamada bulundu. Gökçeoğlu “21 Mart itibari ile kapanan meslek kuruluşları noktasında bizlerde berberler ve kuaförler olarak kapandık. Cumhurbaşkanımız 11 Mayıs Pazartesi kuaför ve berberlerin açılacağını ifade etti” dedi.

“DAHA TEMKİNLİ OLACAĞIZ”

Nezahat Gökçeoğlu, Kuaför ve berberler tüm hijyen kurallarına uyarak tedbirleri alacaklarını belirterek; “Biz bu süreçte bütün hazırlıklarımızı yaptık. Kuaför ve berber dükkanları hijyen kurallarına uyan işletmelerdir. Pandemi sürecinde bu önlemler daha da dikkatli daha artırılarak sürdürülecek. Bizlerde açılışın heyecanı var ama bu süreçte daha temkinli olacağız. Bire bir kullan-at havlular kullanacağız. Eldivenimiz, maskemiz hazır olacak. Bakanlık bu konuyla ilgili çalışma yapıyor. Üst kuruluşlar bize bildirecekler neler olduğu konusunda. Daha öncede işletmelerde kullanmış olduğumuz ürünler zaten. Bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZDAN KURALLARA UYULMASI NOKTASINDA ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

50 günlük aranın ardından vatandaşa hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Nezahat Gökçeoğlu, kuralalra uyma konusunda anlayış beklediklerini vurgulayarak; “Açıldığımız zaman halktan bu kurallara da kendilerinin de bireysel olarak uymalarını rica ediyoruz. Maskeleri hazır olsun. 3 koltuklu bir dükkanda 2 koltuk arası boş kalacak. Sosyal mesafeye orada da dikkat edeceğiz. Tahminlerimizden bir tanesi de sakal tıraşının sadece bu süreçte ustura ile değil de makinayla yapılacağı. Herkesten bu konuda anlayış bekliyoruz. Berber ve kuaförler gerçekten aranan bir meslek grubu. 11 Mayıs’ta başlayan süreçte inşallah hiçbir işletmemizde böyle bir sıkıntı yaşanmaz. Halkımızdan istediklerimiz var. Kendilerine ayrılmış süreyi çabuk bitirmesi noktasında. İşletmelerin önlerinde bekleyebilirler. Tam olarak kriterler bize kabaca geldi” şeklinde konuştu.

“FİYAT ARTIŞI YOK”

Berberler ve kuaförlerde fiyat artışı da olmayacağına dikkati çeken Nezahat Gökçeoğlu; “Fiyat artışı tabii ki biz 10 gündür tedarikçilerle irtibat halindeyiz. Hiçbir şey bıraktığımız yerde kalmamış. Hatta ve hatta 2 katına çıkmış. Üyelerimizin fırsatçılara dikkat etmelerini umuyoruz. Fiyatlar yansımayacak. Tarifelerimize tam olarak uyulursa ve açığı tam tarife uygulamasıyla kapanabileceğini düşünüyoruz. Ama tarif ettiğimiz ürünleri almak durumunda kalırsak fiyatlara sirayet edecektir. Ama bu çok astronomik olmayacaktır” diye konuştu.  

“RANDEVUSUZ MÜŞTERİ ALINMAYACAK”

Berberler ve kuaförlerin randevu sistemiyle çalışacağını da kaydeden Gökçeoğlu; “Bu süreç çok sıkışmış bir süreç oldu. Anladık ki, insanların kişisel bakıma ihtiyaçları var. Berber, kuaför insanların taleplerini bu süreçte daha yerinde daha eksiksiz sağlamaları için randevu sistemine mutlaka önem versinler. Randevularında dakik olsunlar, birikmeye yığılmaya sebep olmamalarını biz kendilerinden rica ediyoruz” ifadelerini kullan