Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EROL PERÇİN BOLU TMMOB’NİN PANDEMİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI

EROL PERÇİN BOLU TMMOB’NİN PANDEMİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI
TMMOB 15. Dönem Yürütme Kurulu Başkanı Erol Perçin, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bolu İl Temsilciliği Üye Eğilim Belirleme Toplantısı sonrasında 15. Dönem Yürütme Kurulu belirlenerek görev dağılımının gerçekleştirildiğini söyledi.

TMMOB 15. Dönem Yürütme Kurulu Başkanı Erol Perçin, korona virüs salgını sürecinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, TMMOB Bolu İl Koordinasyon Kurulu organizasyonuyla 1000 adet siperlikli maskenin sağlık çalışanlarıyla buluşturulduğunu kaydetti.

Erol Perçin; başta murat ataman olmak üzere oda çalışmalarına katkı verenlere teşekkür ederek; “Temsilciliğimizde gerçekleştirilen Üye Eğilim Belirleme Toplantısı sonrasında 15. Dönem Yürütme Kurulumuz belirlenerek yeni dönem yürütme kurulumuz görev dağılımı gerçekleştirilmiştir. Hiçbir beklenti ve ayrım gözetmeksizin, mesleğimizin, meslektaşlarımızın gelişimi, kamu çıkarlarını koruma doğrultusunda kentimiz sorunlarına çözüm üretme ilkesiyle hareket eden başta Sayın Murat Ataman olmak üzere geçmiş dönemlerde oda çalışmalarına katkı vermiş tüm meslektaşlarımıza değerli kamuoyu huzurunda şahsım ve 15. Dönem Yürütme Kurulumuz adına bir kez daha teşekkür etmek isterim” diye konuştu.

“ZOR GÜNLERDEN GEÇMEKTEYİZ”

Erol perçin açıklamasının devamında, kovid-19 salgını nedeniyle zor günlerden geçildiği vurgusunu yaparak; “Dünyada ve Türkiye'de yayılımı devam eden Covid-19 pandemisi nedeniyle zor günlerden geçmekteyiz. Bir arada bulunulduğu sürece virüsün yayılma olasılığının daha da arttığı gerçeği ilgili bilim kurullarınca sürekli dile getirilmiş, odamız, şubelerimiz ve temsilciliklerimiz birçok önlem almış, içinde bulunduğumuz koşullar gereği çalışmalarını düzenlemiştir. Bu doğrultuda gerek çalışanlarımızı gerekse çalışanlarımızın temasta bulunabileceği herkesi korumak adına evden çalışmaya geçilmiş, üyelerimizin temel hizmetleri alabilmesi için dijital platformlar ivedilikle aktif hale getirilmiştir. Meslek alanlarımızdan doğru virüs vakasından hareketle hastaneler ve toplu bulunulan mekanlarda yapılması gereken bazı acil düzenlemelere dair önerilerimiz, havalandırma sistemlerine ilişkin çalışmalarımız salgının ülkemizde görüldüğü ilk günlerde oda merkezimiz aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılmıştır. Salgının ortaya çıkardığı sorunlar karşısında alınması gereken sosyoekonomik ve hukuksal tedbirlere ilişkin çalışmalarımız, işçi sağlığı ve iş güvenliği politikaları ve çalışma yaşamı ile görüşlerimiz ve bu anlamda oda ve şubelerimizce verilen desteklere dönük bilgilendirmeler yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Yine içinde bulunduğumuz koşullar gereği webinar, sosyal platform canlı yayınları gibi online etkinliklerle üyelerimizin güncel bilgiye ulaşımı için gerekli organizasyonlar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

“1000 ADET SİPERLİK KENTİMİZDE SAĞLIK ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTURULDU”

Sokağa çıkma kısıtlaması olan meslek büyüklerimiz başta olmak üzere, temsilciliğimiz kapsamında tüm üyelerimizle bu süreçte iletişim kurulmuş, “Hiçbir üyemizi yalnız bırakmayacağız.” anlayışıyla dayanışma içerisinde olunmuştur. Üyemizden aldığımız güç ile Covid-19 pandemisine karşı mücadelenin ön safında mücadele veren sağlık emekçilerimize bir nebze de olsa katkı sunabilmek için, temsilciliğimiz girişimi ve TMMOB Bolu İl Koordinasyon Kurulumuz organizasyonuyla 1000 adet siperlik kentimizde sağlık çalışanlarıyla buluşturulmuştur.

“ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Böylesi zor günlerde, geçmişte olduğu gibi yeni bir dönemi şüphesiz ki üyelerimizle birlikte inşa edeceğiz. Meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından ayrılmayacağı temel ilkesiyle; birlikte üreten, birlikte yöneten bir anlayışla; mesleğimizin, meslektaşlarımızın, kentimiz ve ülkemizin gelişimi için; içerisinde bulunduğumuz sorunlara kolektif bir anlayışla çözüm üretmek için; üyelerimizden ve halkımızdan gelecek her öneri ve desteğin önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Yeni dönemde de bilim ve tekniğin izinde; üreten, sanayileşen, demokratikleşen bir kent ve ülke özlemiyle çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.