Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ACİLEN AMELİYAT OLMASI LAZIM

ACİLEN AMELİYAT OLMASI LAZIM
Bolu İnsan Hakları Hizmet Derneği, her iki gözünde katarakt teşhisi konulan Afganistan uyruklu Beheste bebeğin ameliyat olması için çağrıda bulundu.

Bolu İHH, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesinde 7. Nüfuslu Afganistan uyruklu bir ailenin 8. Ferdi olarak yaklaşık 3 ay önce dünyaya gelen Beheste bebeğin kalbindeki, bir sorun nedeniyle Gebze Medical Park hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesine sevk edildiğini bildirdi.

Beheste bebek, Gebze Medical Park hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesinde 2 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra taburcu edildi. Ardından, ailesi hem imkansızlık hem de ülkemizde baş gösteren Korana virüs nedeni ile Bolu İnsan Hakları Hizmet Derneğini arayarak bebeklerinin Bolu’ya getirilmesi için yardım talebinde bulundu. Gerekli izinlerin ve önlemlerin alınmasıyla Beheste bebek Gebze'den getirilip ailesine kavuşturuldu.

Sağlık sorunları devam eden Beheste bebeğin gerekli muayene tetkik ve tahlilleri yaptırılmak üzere 2 gün üst üste Ankara'ya götürülerek muayeneleri yaptırıldı.

Yapılan muayeneler sonucunda iki gözünde de katarakt bulunan Beheste bebeğin en kısa zamanda ameliyat olması gerektiği ve önümüzdeki 15 gün içerisinde ameliyat olamazsa hayatını karanlıklar içinde geçirmek zorunda kalabileceği belirtildi.

Ankara'daki 8 ayrı hastaneye müracaat eden Bolu İHH, Beheste bebeğin ameliyat için kabul edilmediği aktardı. Öte yandan, Covit-19 sebebiyle ameliyathaneleri kapalı olan üniversite ve devlet hastanelerinin ameliyathanelerinin açılmasını ya da kendisini kabul edecek bir hastane beklediği de vurgulandı.