Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT, MANAV, MARKET VE SEMT PAZARINDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİ DENETLEDİ

VALİ ÜMİT, MANAV, MARKET VE SEMT PAZARINDA KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNİ DENETLEDİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit, Koronavirüs’le mücadele kapsamında manav, market ve pazar yerlerinde alınan tedbirleri yerinde inceledi.


Vali Ahmet Ümit, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla şehrin işlek caddeleri, trafik uygulama noktaları, banka ve esnaf ziyaretlerinin ardından bu kez market, manav ve her Cuma kurulan Karaçayır semt pazarını ziyaret ederek tedbirleri yerinde inceledi. 

MANAV / MARKET ZİYARETİ

Vali Ümit ilk olarak ilimizde faaliyet gösteren bir manavı ve bir market zincirinin şubesini ziyaret ederek hem çalışanlarla hem de alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti.

Manav ziyaretinde çalışanlarla sohbet ederek alınan Koronavirüs tedbirlerine uygun satış yapması noktasında incelemelerde bulunup bilgiler alan Vali Ümit, hijyen kurallarına uyarak maske ve eldiven eşliğinde ürünlerini el değmeden vatandaşların hizmetine sunan manav çalışanlarına bu hassasiyetleri, bol çeşit ve fiyat istikrarı dolayısıyla teşekkür etti.

Marketin tüm reyonlarını gezen Vali Ümit, çalışanlar ve vatandaşlarla alınan önlemler, ürün fiyatları vb. konularda sohbet ederek, salgınla mücadelede en önemli hususun izolasyon ve sosyal mesafe olduğuna dikkat çekti ve “Genelde ve yerelde alınan önlemlere uyduğumuz takdirde virüsün etkisini en aza indirebilecek durumdayız” dedi.

KARAÇAYIR SEMPT PAZARI İNCELEMESİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, diğer incelemesini ise her hafta Cuma günleri Karaçayır Mahallesinde kurulan semt pazarında gerçekleştirerek hem esnafla hem de vatandaşlarla bir araya geldi.

Pazarda bulunan tüm tezgâhları gezen Vali Ümit, alın teri ile geçimlerini sağlayan esnafın emeklerinin çok değerli olduğunu ifade ederek, kendilerine hizmetleri için teşekkür etti.

Esnaf ve vatandaşlarla olan sohbetlerinde sosyal mesafe ve hijyen gibi konulara dikkat çeken Vali Ümit, alınan tedbirlerin büyük bir titizlik ve hassasiyet içerisinde uygulandığını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek,  “Bu bilincin oluşmasında ve uygulanmasında pazarcı esnafımızın büyük katkısı var. Esnafımızın, getirilen kurallara riayet etmeleri, tedbirlerin bilincinde olmaları çok önemli. Bu süreçte bizlere destek oldukları için pazarcı esnafımızın her birine teşekkür ediyorum” dedi.

İnceleme gezisinde vatandaşlara da teşekkür eden Vali Ümit, “Millet olarak topyekûn mücadeleyi birlikte yürütüyoruz. Bolulular, aldığımız tedbirlere riayet konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyorlar” diye konuştu.