Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MASKE SATIŞLARINA KORONAVİRÜS DENETİMİ

MASKE SATIŞLARINA KORONAVİRÜS DENETİMİ
Çin’de başlayarak Dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip Koronavirüs (kovid-19) nedeniyle başta maske olmak üzere çeşitli dezenfekte ürünlerinde ortaya çıkabilecek haksız fiyat artışlarının önüne geçebilmek amacıyla Bolu Ticaret İl Müdürlüğü, Bolu Belediyesi Zabıta ve Defterdarlık ekiplerince denetim gerçekleştirildi. Yetkililerce tek tek gezilen eczanelerde talep olan birçok ürünün fiyatları fiyatları geçmiş günlerle karşılaştırılarak kontrol edildi.


HABER: Aslı Akış

Dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip Koronavirüs nedeniyle fahiş fiyata maske satışının önüne geçilebilmesi için Bolu Ticaret İl Müdürlüğü, Bolu Belediyesi Zabıta ve Defterdarlık ekiplerince tüm eczaneler, medikal firmalar ile diğer satış yerlerinde Cerrahi maske ve 3M maske ürünlerine yönelik denetimler yapılmaya başlandı.

Bolu’da maske satışı yapan işletmeleri denetleyen Bolu Ticaret İl Müdürlüğünde yapılan açıklamada; “Son zamanlarda dünyayı etkileyen “Korona Virüsü (Kovit-19)” nedeniyle koruyucu maske fiyatlarına dair fahiş fiyat artışlarının olduğu iddialarına ilişkin olarak Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında, haksız ticari uygulamaların önüne geçilebilmesi ve tespiti amacıyla,  Bolu Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda Defterdarlık ve Bolu Belediyesi Zabıta Personeli tarafından koordineli olarak ilimizde hizmet veren Eczaneler, Ecza depoları, Medikaller ve diğer satış noktalarında Cerrahi Maske, 3M Maske ve diğer tıbbi cihazlara yönelik Denetimler gerçekleştirilmiş olup, Denetim sonuçları Ticaret Bakanlığımıza gönderilmiştir” ifadelerine yer verildi.

“10 BİN TL İLE 104 BİN TL ARASINDA PARA CEZASI UYGULANACAK”     

Haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilenlere 10 bin TL ile 104 bin TL arasında ceza uygulanacağını belirtilen açıklamada; “Haksız Ticari Uygulamaların önüne geçmek maksadıyla denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Denetimlerde haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmelere Reklam Kurulu tarafından 10 Bin TL ile 104 Bin TL arasında Para Cezası uygulanabilecektir” denildi.

ŞİKÂYET HATTI: ALO 175

Fahiş fiyat artışlarıyla ilgili şikayetlerin mobil uygulama üzerinden iletilmesi konusunda da vatandaşlar uyarılarak; “Vatandaşlarımızın Haksız Fiyat Artışlarına yönelik şikayetlerini, ALO 175 hattına ya da Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden iletmeleri gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Koronavirüs nedeniyle koruyucu maske fiyatlarına dair fiyat hareketlerinin olduğu iddialarına ilişkin haksız ticareti uygulamalarının önüne geçilebilmesi amacıyla Bolu Ticaret İl müdürlüğü ekiplerince denetimler aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.