Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BÜYÜK SKANDAL

BÜYÜK SKANDAL
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, başkanlık makamında saat 11.30’da basın açıklaması yaptı.

Bir projenin nasıl engellendiğini paylaşmak için basın toplantısı düzenlediğini söyleyen Tanju Özcan “Konuyu mümkün olduğunca özetlemeye çalışacağım. İşbaşı eğitim programı adlı İŞ-KUR tarafından yürütülen bir program varBu programın özeti; siz bu program kapsamında anonim şirket olarak İŞ-KUR’a müracat ediyorsunuz. Anonim şirkette çalıştırdığınız işçilerin %30'u kadar miktarla ilgili ben bunları şu programda çalıştırtmak istiyorum ve bu programın sonunda onlara sertifika vereceğim, aynı zamanda bir iş ve belge sahibi olmuş olacaklar. Bu konuyu geçen yılın sonundan itibaren İŞ-KUR Müdürüne belirterek isyan etmeye başladık. İŞ-KUR müdürüne bizim belediyemizinde bir şirketi var ve Arçelik gibi özel firmalardan farkı yok. Dolayısıyla iş başı eğitim programından bizde faydalanmak istediğimizi ve bu proje sayesinde birçok kişiyi istihdam edebileceğimizi söyledim. Bu proje normalde 6 ay sürüyor. 3 ay sigorta primleri ve maaşları İŞ-KUR karşılıyor, kalan 3 ayını ise bu programdan faydalanan şirket karşılıyor. Arçelik başta olmak üzere özel sektörde bir çok firma bundan faydalanıyor. Biz de bu programı belediyemiz üzerinde yapmak istediğimizi söyledik. 6 aylık programı 1 yıla çıkartarak programın bitmesinin ardından 6 ayda biz geçici olarak şirketlerimizde çalıştırarak tam yıl istihdam sağlamayılım dedik. Özel sektöre bunu 6 ay sağlarken 3 ayını siz sağlıyorsunuz kalanı özel sektör karşılıyor. Bizde de 3 ayını siz verin kalan 9 ayı biz tamamlayalım diyoruz. “ dedi. 

AK PARTİ YAP DERSE YAPARIM YAPMA DERSE YAPMAM

Bu konuyla ilgili 16 Ocakta resmi olarak başvuru yaptıklarını söyleyen Özcan “Müdür Bey bakanlığa görüş soracağım dedi. Bakanlık olumlu görüş verdi. Daha sonra kendisini aradım ve başvurunun ne aşamada olduğunu sordum. Bakanlıktan olumlu görüş geldi ve ben araştırdım. Türkiye’nin değişik illerinde farklı belediye şirketlerinde de bu program ile ilgili olumlu yanıtlar gelmiş ve işbaşı eğitimle programlar başlatılmış. Kendisine bunu söylediğimizde ben Bolu’da bunu yapmak istemiyorum dedi. Talebimiz hukuğa uygun ve farklı belediyelerde de var. Bolu’da neden yapılmayacağını sordum. Ben ısrar ettikçe ben memurum dedi. Dedim ki baskımı var üzerinizde yorum yok. Ben ısrarla bunun tekrar değerlendirilmesi gerektiğini söyledim. Bana Cuma gününe kadar verin dedi. Cuma gübü müdüre hanım ile Ali Bey kendisinin yanına gittiler. Ben Pazartesi gününe kadar bir sondaj daha yapayım demiş. Arkadaşlarımız tekrar Pazartesi günü konuştular. İŞ-KUR müdürü ‘Açıkça başkana selam söyleyin, şu an AK Parti’de bir toplantı var. AK Parti milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı bu konuyu istişare ediyor. Eğer yap derlerse yaparım, yapma derlerse yapmam.’ dedi.  

200 KİŞİNİN EKMEĞİNE MANİ OLMAYIN 

Bunun üzerine AK Parti İl Başkanı Nurettin Bey ile görüştüğünü belirten Özcan “ İŞ-KUR Müdürü açıkça söylüyor. AK Parti milletvekilleri ve başkanı bana ne talimat verirse ona uygun davranacağım diyor. Lütfen burada 200 kişinin ekmeğine mani olma ve ara dedim. Bu bizim hakkımız ve başka belediyeler uyguluyor. Bu belediyelerin içinde CHP, AKP ve MHP’li belediyelerde var. İŞ-KUR müdürü sizin engellediğinizi söylüyor ve sizden talimat almadığı için yapmadığını belirtiyor dedim ve kendisi inkar etti.” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ İL BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİ 200 KİŞİNİN EKMEĞİNE ENGEL OLUYOR

AK Parti İl Başkanı Nurettin Bey ile görüşmesinin ardından İŞ-KUR müdürüyle tekrar bağlantıya geçen Özcan “İŞ-KUR müdürü ile tekrar konuştum. Bana olumlu talimat vermedikleri için ben talebinizi reddeceğim dedi. Dolayısıyla arkadaşlar görüyorsunuz hal olan ve bakanlığın uygun gördüğü konuda tamamen siyasi sebeplerle AK Parti milletvekilleri ve İl Başkanı 200 kişinin ekmek sahibi olmasına mani oluyor. Ben bunu kamuoyunun bilmesini istiyorum” dedi.

DEVLET MEMURLARI SİYASİ PARTİLERDEN TALİMAT ALAMAZ 

Validen talimat alması gereken devlet memurunun açık bir şekilde il başkanı ve milletvekillerinden talimat aldığını söyleyen Özcan “Peki bu müdüre ne demeli? Ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum. İki konudan dolayı valilik makamına şikayet dilekçesi veriyorum. Birincisi keyfi davranıştan ötürü hakkımız olan bir konuda siyasi sahiplerle birlikte bize bu hakkı vermediği için görevini kötüye kullandığını iddia ediyorum. İkincisiyse 650 sayılısı devlet memurları kanunu açıkça ‘Devlet memurları siyasetle iştigal edemez, devlet memurları siyasi partilerden, siyasi il başkanlarından ve milletvekillerinden talimat alamaz.’ diyor. Ben seçilmiş bir belediye başkanı olarak buna göz yummam. Bu konuşmayı bugün itibariyle eş zamanlı olarak başsavcılığasuç duyurucu olarak vereceğim.” dedi. 

 

 

 

AK PARTİ BAŞKANININ KÖYLÜSÜ OLAN İŞ-KUR MÜDÜRÜ

AK Parti il başkanını defalarca araması ve talimat vermesi konusunda uyardığını ifade eden Özcan “Benim haberim yok diyor, senin haberin ben söylediğimde oldu. Ben talimat beklediğini söyledim. Ama maalesef AK Parti il başkanının köylüsü olan İŞ-KUR müdürü daha önce AK Parti yönetim kurulu üyesiydi. Açık bir şekilde bize milletvekilleri ve il başkanı bana yap demediği için yapmıyorum diyor. Selamımı söyleyin diyerek kendince dalga geçiyor. Resmi cevap gelmeden bu durumu düzelterek kamuoyundan özür dilesinler. Bu konuda uyarıyorum gerekirse bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyacağım. 200 kişiyi ekmek sahibi yapmaya çalışıyoruz. Buna maalesef AK Parti milletvekilleri ve il başkanı müdüre talimat vererek engelliyor.” Şeklinde konuştu.