Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BELEDİYE EKİPLERİ KAR VE BUZ TEMİZLEME ÇALIŞMASI YAPTI

BELEDİYE EKİPLERİ KAR VE BUZ TEMİZLEME ÇALIŞMASI YAPTI
Bolu Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, karla mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Rasim Özdemir ve Feridun Yılmaz, yoğun kar yağışı sonrasında şehrin dört bir yanında kar küreme ve temizleme çalışmasını sürdüren ekipleri ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.


HABER: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Rasim Özdemir ve Feridun Yılmaz, Bolu Belediye Basın Müdürü Ergin Yönet, Temizlik İşleri Müdür vekili Gülden Özaydın, yoğun kar yağışı sonrasında Demokrasi Meydanında çalışan belediye ekiplerini yalnız bırakmadı. Vatandaşların herhangi bir olumsuz durum yaşamaması için başlatılan kar ve buz temizlemesi kapsamında Demokrasi Meydanı, İzzet Baysal Caddesinde erimeyen buzlar kepçe yardımıyla temizlendi. 

Cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ile birlikte ulaşımın sağlıklı şekilde işleyişinin sağlanması amacıyla yoğun bir mesai gerçekleştiren Bolu Belediyesi ekipleri, şehrin ana arterleri başta olmak üzere cadde ve mahalle aralarında biriken kar kütlelerinin temizlenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Bu kapsamda Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce oluşturulan ekipler cadde ve sokaklardaki kar birikintilerini kaldırarak kaldırımlarda oluşan buz kütleleri kırıyor iş makineleri yardımıyla kamyonlarla taşıyor.

 Başlatılan karla mücadele kampanası hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir; “Bazı vatandaşlarımız ilk gördüğü olayı anlamadan yanlış tepkiler veriyor. Biz Belediye Meydanı önünden karla temizleme kampanyası başlattık. Böyle bir kampanya Alaaddin Yılmaz döneminde bile yapılmadı. Halkımız iyi bilsin, çalışma buradan başlamıştır” diye konuştu.

 “EKİPLERİMİZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR”

Belediye Başkan Yardımcısı Özdemir, bütün belediye personeli ile kampanya yaptıklarının altını çizerek; “Şuanda her tarafta çalışma var. Buradaki karı toplayıp kamyonlarla boşaltmak için kampanya yaptık. Önceden sadece bu konu ile ilgili belirli güzergahlarda park ve bahçeler müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz çalışıyordu. Bugün ise bütün belediye personelimizle birlikte kampanya yaptık. Çok yoğun bir ekiple çalışmalarımıza başladık. Son iki gündür yoğun bir kar yağışı oldu. Özel sektörden kamyon anlamında kepçe anlamında destek aldık. Kendi ekiplerimiz iki gündür gece gündüz çalışıyorlar. Bu şehirden bugün itibariyle bu karı kaldıracağız. O yüzden bugün arkadaşlarımız geldiler buradan başladık ve hem İzzet Baysal Caddesi, hem de İsmet Paşa caddemizi önce ana arterler olmak üzere temizleyeceğiz.

Tabii ki tepkiler olacak ama biz elimizdeki bütün gücümüzü karla mücadeleye harcadık. Elimizde ne kadar personel varsa ne kadar araç varsa biz bunun için harcadık. Biz kardan korkmuyoruz. Kar Allah’ın bize vermiş olduğu bir nimettir. Şehrimiz karlı da güzel ama vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bu karı bugün kaldıracağız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL KAR YAĞIŞINI BOLU ALDI”

Rasim Özdemir açıklamasının sonunda Türkiye’nin en güzel kar yağışını Bolu’nun aldığını vurgulayarak; “Bolu karla güzel, son iki gündür yoğun bir kar yağışı vardı. Türkiye’nin en güzel kar yağışını Bolu aldı. Bizde vatandaşların mağdur olmaması için bütün ekiplerimizi seferber ettik. Sizlerde iki gündür vatandaşlar mağdur olmaması için yoğun bir şekilde çalışıyorsunuz. Bu yoğun kar yağışından güzel bir şekilde kurtulduk ve vatandaşlarımız çok mağdur olmadı diye düşünüyoruz.  Tabii ki aksaklıklarımız olmadı değil. Fırtına ile karışık kar yağışı oldu. Biz temizlerken bir yandan da kar yağarak yeniden doldurdu. Biz istiyoruz ki böyle bir kampanya ile birlikte tekrardan bu kardan bu şehri kurtaralım. Önce ana arterlerimiz olmak üzere bir an önce temizleyelim. Herkes hafta sonu evinde kar yağışını güzel güzel izlerken sizler o kar yağışının çilesini çeken insanlardansınız. Bolu halkı ve başkanımız adına hepinize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.