Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“YHT PROJESİNİN BOLU’YA KAZANDIRILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ”

“YHT PROJESİNİN BOLU’YA KAZANDIRILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ”
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihan Başaran, yüksek hızlı tren projesinin Bolu’dan geçmesi için Ankara’da görüşmeler yaptıklarını söyledi. Başaran; “Hızlı tren konusunda MHP İl Başkanı olarak, daha önce Ankara’da girişimlerim oldu. Geçtiğimiz hafta, MHP Bolu il ve ilçe yöneticilerimiz ile konuyu Ankara’ya ikinci defa taşıdık. Ankara – İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren Hattının Bolu’dan geçmesi devletimiz açısından ekonomik ve verimli olacağı çok açık ve nettir. MHP Bolu İl Başkanlığı olarak bu konuyu yakından takip ediyoruz” dedi.

Haber: Aslı Akış

MHP İl Başkanı Cihan Başaran, İstanbul-Ankara arasına yapılacak olan yüksek hızlı tren projesinin Ankara- Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce- Sakarya- Kocaeli –Gebze- İstanbul hattından geçmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

“TARİHE NOT DÜŞMEYE KARARLIYIZ”

MHP İl Başkanı Cihan Başaran, yüksek hızlı tren projesi  konusunda çözüm arayışlarını geçtiğimiz yıl başlattığını ifade ederek;  “Hızlı Tren hattının Ankara’dan başlayıp, Kızılcahamam - Gerede – Bolu – Düzce – Sakarya – Kocaeli – Gebze hattından İstanbul’a geçmesinin, alternatif bir plan olarak düşünülmesi gerektiği konusunda MHP Bolu yöneticileri olarak, Ankara - İstanbul hattında Bolu’dan geçecek Yüksek Hızlı Tren Hattı projesi için tarihe not düşmeye kararlıyız. Hızlı tren konusunda MHP İl Başkanı olarak, daha önce Ankara’da girişimlerim oldu. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünde konuyu enine boyuna tartışarak çözüm arayışlarını ilk olarak geçen yıl başlattım. MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ile de Hızlı Tren Projesi için koordineli hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

YHT’NİN BOLU’DAN GEÇMESİ DEVLETİMİZ AÇISINDAN EKONOMİK VE VERİMLİ OLACAK”

Hattın Bolu’yu içine alan güzergâhtan geçmesi gerektiğini belirten Cihan Başaran; “Geçtiğimiz hafta, MHP Bolu il ve ilçe yöneticilerimiz ile konuyu Ankara’ya ikinci defa taşıdık. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ziyareti ile de pekiştirdik. Öncelikle belirtmek isterim ki, Hızlı Tren konusu, siyasilerin basın açıklamaları yaparak sonuçlanacak bir konu değil. Sadece algı oluşturmak ve ben bu konuyu dile getirdim demek ile de olmuyor. Bolu da yaşayan halkımız hepimizi izliyor ve değerlendiriyor. Sadece söylemler ile birbirimizi kandırmanın hiçbir anlamı yok. Ankara – İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren Hattının Bolu’dan geçmesi devletimiz açısından ekonomik ve verimli olacağı çok açık ve nettir. Daha öneki yıllarda Bolu’dan tren yolu geçmiş olsaydı elimiz çok daha güçlü olacaktı, güzergâh ve alt yapıda hazır olacaktı. Maalesef Bolu için seçip gönderdiğimiz vekillerimiz bu konularda elle tutulur bir girişimde bulunmamışlar. MHP Bolu İl Başkanlığı olarak bu konuyu yakından takip ediyoruz. Konuyu ekonomi, ticaret, turizm başta olmak üzere her yönüyle ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.